Болка в областта на предмишницата :( помощ

20.11.11
18:55

Така значи болката е следната - когато вдигам прав с крив лост за бицепс (при вдигане, пускане)  - неприятна болка посредата от външната страна на ръката, също така при оставяне на лоста, избутване за френско, оставяне на дъмбели след серия, когато ги оставям по инерция и като ги оставя 1 секунда след това ме ръгва болката...
Лятото имах същия проблем на дясната ръка - почивах един месец и се оправи, сега се появи в лявата ръка, ходих при личния лекар, снимахме ръката - няма пукване и проблеми с костта.
Ако някой знае каква е тази травма и как точно се води... да знам да избягвам да правя определени неща, защото е доста неприятна. 1 година се занимавам сериозно с фитнес, но тази болка ми пречи да се развивам... започвам да постигам хубави резултати и се обажда това нещо и ми пречи :(

20.11.11
20:01

И аз първоначално имах такава болка, но по-късно спря от самосебеси :)

Мнението беше редактирано от Юли на 20.11.11 20:44.

Лошото е, че като я игнорирам и продължавам да тренирам и става по-зле... лятото тренирах 2 седмици с болката и накрая бях стигнал до там, да не мога да дръпна ръчната на колата.... и се пресягах с лявата ръка и вече реших, че трябва да почивам... и не знам от какво се получава това...

21.11.11
16:05

Можеш да починеш за 1-2 седмици и евентуално като се върнеш на тренировките няма да имаш болка, но ако имаш НЕ ЗНАМ !

Аз също имах такава болка като комбинирах стреет фитнес + фитнес, мойте приятели също я имат тази болка нищо, че не са комбинирали стреет фитнес + фитнес...Купи си бинтове и намотвай колкото се може по нагоре до края на предмишницата :) при мен болката отшумя така.Тренирай и предмишница в деня за ръце, намали тежеста, слагай ортопедични накитници :).

Мисля, че ако ме послушаш ще сгрешиш :D.

Тренирай ръцете с по-малко кила и прочети по-горните ми съвети, надявам се, че това ще помогне, ако не то тогава няма да ти навреди ;)

Имам бинтове, откакто си прецаках дясната ръка - тренирам с бинтове :) Благодаря за съветите - поотшумя болката, все пак вече 1 седмица почивам... тя ще премине това е ясно, но целта ми като цяло е да не се появи отново след като се върна към фитнеса...

21.11.11
22:10

казано от Никит Дамянов на 21.11.11, 14:19:

Лошото е, че като я игнорирам и продължавам да тренирам и става по-зле... лятото тренирах 2 седмици с болката и накрая бях стигнал до там, да не мога да дръпна ръчната на колата.... и се пресягах с лявата ръка и вече реших, че трябва да почивам... и не знам от какво се получава това...

Ами трябва да намалиш временно използваните тежести под прага на болката. Изглежда си претоварил ръцете. Най-добре напиши какво си правил. По колко и какви упражнения за ръцете,колко серии и повторения.

Ами на дясната ръка се получи от “прав с крив лост за бицепс сгъване” - правя обикновено 4 серии, първите 2 12 повторения, вторите 10 повторения, като килограмите са, 25 30, 32.5 32.5, така правя сериите.... и болката е по силна когато разгъвам (когато пускам щангата боли доста повече) , отколкото когато сгъвам, на лявата ръка като че ли се получи от дъмбели за средно рамо, когато ги взимам да си ги наглася до ушите да вдигам и някакси ги взимам със инерция (20кг) дъмбели, че ми е тежичко и оттам мисля, че прецаках лявата ръка...

Почти ми мина ръката де, доволен съм, но сега идва по-трудната част, когато започна пак да тренирам, отново да не се върне болката :(

22.11.11
23:54

Трябва по-добро загряване. Можеш да правиш много повторения само с лоста или с по 2 петици на него. Може да опиташ като мен и скрипец с тесен подхват преди бицепсовото сгъване. Правя 3 серии с постепенно повишаване на тежестта,започвам с 35 кг-15 повторения. Ти можеш да направиш само 2 серии. За дъмбелите,също правя 20 повторения с 11 кг за раменните преси и след това вече 2 серии с 18 кг или с 21 кг според моментната ми форма.

Бицепсовото сгъване с крив лост съм ограничил само до 1 по-лека серия с 28 кг и следват само 2 по-тежки с 33 кг х 9-10 повторения. Ако нямаш друго за бицепс,не са много сериите. Но можеш да опиташ като мен загряващи серии на скрипеца или с лоста и минимална тежест. На това място травмите минават много трудно. Аз чаках 6 месеца,за да изчезне леката болка. Преди това правех многобройни серии с крив лост,на скота с лост, концентрично,набиране с тесен подхват. Имаше ефект за силата и обиколката на ръката,но след това трябваше да махна почти всичко. Трябваше да намаля и тежестите. Сега внимавам да не се претовари отново.

Мнението беше редактирано от Миро на 22.11.11 23:56.

Ще пробвам сега като започна другата седмица да загрявам по-дълго време и с дъмбели и с лоста, но като цяло мисля да огранича за сега 1 месец да не правя “прав с кривия лост”... има разни изкривени уредчета за бицепс, ще ги пробвам тях временно и така... и ако пак ме заболи, вече ще продължа да тренирам, но ще огранича тежестите под прага на болката или въобще няма да правя упражненията, при които усещам болка и така

23.11.11
19:57

Да. Значи за скрипеца съм пропуснал да напиша. Придърпване на вертикален скрипец с тесен подхват. Подобно на упражнението за гръб. Правя го с лека тежест. И освен това още в началото е трябвало може би да прибавиш нещо леко за заздравяване на предмишниците. Но сега трябва се чака да премине болката или със съвсем леки натоварвания на предмишницата. Колкото да се стимулира кръвообращението и възстановяването,а не за резултати и сила.

като цяло ми мина ръката вече, не усещам болка, но ще почина още 1 седмица, за да се възстановя напълно :) благодаря много за информацията, но аз предмишницата откакто тренирам, никога не съм пропускал да я правя, та не знам какво да правя още, за да я заздравя... а болката я усещах като в костта, само че явно, че не е там...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1