Нужна ми е повече информация за Modern BCAA на USPLabs

06.10.11
14:40

Здравейте , приятели :) . Имам малко въпроси относно Modren BCAA , с какви впечатление сте останали от приема на този продукт , може ли да има странични ефекти ,защото във информацията пише че не се препоръчва за лица под 18г. възраст ? Аз съм на 17 години тренирам активно Tаекуондо , отделно ходя на фитнес 2-3 дни в седмица + бягане в пресечена местност и за това искам да взема малко аминокиселини за по добро възстановяване :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.10.11 14:42.

06.10.11
14:48

Пил съм една опаковка от продукта и впечатленията ми са:
-Страхотен ефект по време на различни по вид натоварвания-фитнес/футбол;
-Страхотен вкус,разтворимост и цвят-в шише от мин вода не си личи че пиеш добавки;
-Аз бях тежък, свалях кг и въпреки това пиех по половин доза на натоварване(фитнес тренировка/футбол)и имаше ефект;
-Скъп продукт, но според мен си заслужава.

Относно препоръчителна възраст ще се въздържа от коментар и ще помоля някой от по-знаещите съфорумци да те посъветва.

Става дума за друг продукт, но в тази тема сме коментирали, дали следва да се съобразиш с препоръките на етикета. Мисля, че важи и тук.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 06.10.11 14:50.

06.10.11
15:05

Аз не мисля , че важи и за този продукт . Съгласен съм че предупреждението е там с цел , но при продукта коментиран в дадената тема виждам причината,а при този не я виждам . Не успорвам вашето мнение..просто ако може да обясните защо важи и тук :)

06.10.11
15:25

Може ли още някой да се изкаже относно препоръките на производителя че не се препоръчва за лица под 18г.На мен ми трябва продукт , който да има ефект върху възстановяването и да няма страничен ефект.Прочетох и темата , която е отбелязал Димитър Михайлов и там пишеше че до 18 годишна възраст най-добре витамини и евентуално протеин(но него го изключвам , защото не съм фен на фуража) , та относно витамините може ли да ми препоръчате някакви витамини с доказан ефект и нормална цена ....

П.п Може ли да се получи хипервитаминоза от допълнителната употреба на витамини ??

От личен опит бих ти препоръчал масивни дози изолат+глутамин+малтодекстрин САМО след тренировката ти. Нещо от порядъка 30-40 грама изолата+20 грама глутамин+60-80 грама малтодекстрин. Веднага те дига.

06.10.11
15:43

казано от Тедо на 06.10.11, 15:30:

От личен опит бих ти препоръчал масивни дози изолат+глутамин+малтодекстрин САМО след тренировката ти. Нещо от порядъка 30-40 грама изолата+20 грама глутамин+60-80 грама малтодекстрин. Веднага те дига.

Приятел не искам прекалено толкова да взимам добавки и то в такива количества , просто целта ми е възстановяване , нищо повече ...

06.10.11
15:50

Какво толкова имаш против добавките ? А като искаш добро възстановяване храненето ти как е :? Спането мисля , че също може да е фактор ^^

Какви количества? Аз тук не виждам особени количества, които да са различни от едно мощно хранене... Просто тези съставки се метаболизират бързо и обезпечават загубите. МодернБЦАА за мене си е един чист маркетинг, защото 8:1:1 е най-евтината суровина. Има далеч по-удачни варианти. И с тия 10 грама БЦАА... По-добре не си харчи парите. За някакъв същински, неплацебо ефект ти трябват повече от 20 грама на прием.

06.10.11
15:54

казано от Rasengan94 на 06.10.11, 15:50:

Какво толкова имаш против добавките ? А като искаш добро възстановяване храненето ти как е :? Спането мисля , че също може да е фактор ^^

Спокойно ти яденето и спането остави на мен .... Нищо против добавките нямам но според мен най-добрият вариант са мултивитамини+БЦАА но не знам , кои точно да избера :)

Не мисля, че ще имаш проблем с BCAA, нищо че си на 17. Едно е буустер, друго е бцаа.

За повече информация прочети - Дозировка на хранителните и спортните добавки.

Поздрави!

06.10.11
17:11

Добре, не виждам смисъл при това НАД 18 години...са к’во АКО съм на 17 години и 11 месеца не мога да го пия ли..?
Момчето ясно каза, че е на 17 години, не мисля че има проблем да пие тези БЦАА...
Аз също съм на 17 и вчера ми подариха половин кутия..не мисля да я изхвърлям, ще си я пия. :)
Не се чуди, заслужават си парите! За витамините не знам..гледам, че много си го хвалят Анимал Пак-а и мисля, че си струва и той. Поразпитай и други хора, поздрави ! :)

Мнението беше редактирано от Valentin Stoyanov на 06.10.11 17:17.

HE

06.10.11
20:04

казано от Valentin Stoyanov на 06.10.11, 17:11:

За витамините не знам..гледам, че много си го хвалят Анимал Пак-а и мисля, че си струва и той. Поразпитай и други хора, поздрави ! :)

Правилно не знаеш за витамините и до тук с верните неща в изречението.
Сега ще ми обясниш ли как ще са полезни за него конски дози витамини?

09.10.11
15:31

Той не е казал какви витамини точно му трябват, ако НЕ му трябват конски дози витамини, да си вземе на Universal-Daily Formula примерно или някви други...аз да не съм гадател, че да знам какво точно му трябва!
Стига със заяжданията..

Темата е място за дискусия, насочена към ВСАА и специално за Modern BCAA на USPLabs.
Моля, съобразявайте се.

17.10.11
14:39

Този продукт според мен е с неоправдано висока цена. При това вече темата със съотношението на бцаа (4:1:1; 8:1:1 и т.н.) е дискутирана тук многократно. Добър вкус, нелоша разтворимост и толкова. Как ли не се опитват да ги маскират аминокиселините вече. Следващия писък на модата май е да добавят леуцинова кислеина, астрагал и др. билки.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 17.10.11 14:40.

17.10.11
14:48

Не се имам за много опитен в суплементацията, но ти специално изпил ли си поне една кутия от продукта, ако не-колко си пробвал от него и в какви натоварвания?

казано от Solomon Kane на 17.10.11, 14:39:

Този продукт според мен е с неоправдано висока цена...

Моите впечатления са същите - чудесен ВСАА-продукт, но нищо повече. Вкусът е приятен, но това не е някаква новост. Разтворимостта е добра (с уговорката, че ВСАА по принцип се разтварят малко по-бавно). При мен ВСАА като цяло действат добре и не мога да кажа, че има особена разлика между USPLabs Modern BCAA и Scivation Xtend. Единственото, в което не съм сигурен, е дали глутаминът в Modern BCAA превъзхожда с нещо този в Xtend.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.11 15:05.

17.10.11
20:14

казано от Кольо Пияндето на 17.10.11, 15:05:

... Единственото, в което не съм сигурен, е дали глутаминът в Modern BCAA превъзхожда с нещо този в Xtend.

Според USPLabs глутамина им е глутамин дипептид (L-alanyl-L-glutamine), който би трябвало да е по-стабилен във водна среда. Това е същия Сустамин, който е в Gaspari Size On Max Performance. Но колко е ефективен при клинични тестове? Единственото проучване
(тук) зад сустамина потвърждава единствено, че леко вдига издръжливостта при обезводняване и толкова. А и при цитираното изследване са ползвали 3,5 г. на мъж с тегло 70 кг. Колко сустамин има на доза Modern BCAA, при положение че proprietary blend-а е 10 г.?

Тома Томов, пил съм една кутия при режим 5 тренировки 2 дни почивка. Нещо съществено имаш ли да кажеш по темата?

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 17.10.11 20:35.

18.10.11
08:55

Имам-учудва ме, че си запомнил само вкуса и разтворимостта. Високата цена всички сме я запомнили :). За мен е доста добър продукт-аз го пиех в много натоварен режим-за 5 работни дни правех 4 тренировки и поне 2 мача, тоест имаше дни с фитнес и футбол и пиех по половин доза по време на всяко занимание и се чувствах супер ;).
Това е-нищо лично, може пък при теб да не е сработило толкова добре ;).

18.10.11
12:21

Това не е съществено. Субективните ти възприятия за това колко ти е бил натоварен режима и колко добре си се чувствал нямат връзка с обективната оценка на този продукт. Сравнението цена-качество го правя, защото имам база с десетки други подобни продукти, някои от които са били доста по-запомнящи се.

21.11.11
16:41

Ако пия 1 доза кое е по-удачно,по време на тренировка или след?Освен това пише,че се пие с 600 мл вода,но тъй като вкуса е повече от неприятен може ли просто да изсипвам праха в устата си и да пия вода :)

22.11.11
22:59

много добри аминокиселини харесва ми че не са боядисани с някакви химии....
Solomone дай акъл за някои по-добър БЦАА продукт моля те че да не даваме толкова пари - Модерна наистина идва малко соленичък...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1