Чета и се смайвам ;-)

20.06.05
16:37

Става въпрос за следната ситуация. Нямам намерение да ставам спортист искам да кача малко кг, че съм 71кг на 185см. Почнах тренировки според програмата ми трябва да вземам аминокиселини и протеин. Тук чета за разни глутамини, креатини .. ;-) на мен май не ми трябват (пък и си спазвам добър хранителен режим). Моля без заяждания ако някой може да сподели, ако примерно спра протеина и оставя само на аминокиселините, ефекта сте да е по-малък, но ще има, нали?  За обратната ситуация (протеин без аминокиселини не мисля да пиша, понеже от малкото ми опит ми изглежда безумна). Ще съм ви благодарен за всякакви съвети относно аминокиселините (производител, грамаж  и т.н.).

20.06.05
16:58

Качеството е в скъпите американски фирми, дозата е в зависимост от аминокиселините които си купиш, пият се преди и след тренировка, хубаво е да си вземеш BCAA - верижно-разклонени аминокиселини

CR

20.06.05
17:03

Ми хапваи по 5 - 6 пати на ден + 30гр. Протаин ..... и успеха ще е налице .... Но все пак ако не качиш КГ (което НЕми се вярва значи причината е в НЕправилното ти хранене). А за аминокиселините ..... може да ги конбинираш с протаина, но според мен по добре без тях!
УспеХ!

NE

20.06.05
17:13

Е как па реши , че е по-добре без тях :?:  :?

20.06.05
17:29

Грешките при начинаещите билдъри е че вместо първо да се научат на  тренират правилно,да се хранят добре и да си почиват добре ,е че се мятат веднага на добавки.Особено в твоя случая тва са пари на вятъра.От тях ще имаш нужда чак когато преминеш 3 месечния период за начинаещи ,и преминеш на по-сериозна тренировъчна програма!

20.06.05
17:32

оххх поне 10 теми има такива ма караи :?  :x най добре да си сметнеш преди тва нужите ти мазнини,въглехидрати и протеин за твоито тегло после да си направиш хранителен режим и после да пиеш по 30 грама протеин след тренировка и преди лягане и ще забележиш ефекта веднага :twisted: тва е... по тая таблица си сметни

Общ белтък = 2,2 x 50 (тегло в случая)
Общо мазнини = 1,2 x 50 (тегло в случая)
Общо въглехидрати = 6 x 50 (тегло в случая)

а за аминото ... 120 хапа на универсал са ти 20 лева ако не бъркам пиеш по 4 на ден и ще си добре а ако имаш малко повечко пари ... по 6 на ден на 3 приема след тренировка преди лягане доколкото знам и на обяд примерно :D а за глутамина .... 120 грама са ти към 15 лева 8)  по 10 грама на ден след трен и преди лягане ще ти се отразят идеално :P и ако намериш пари и за креатин....егати човека требе да си ... бая пари са тва ...  :shock:

20.06.05
17:49

Това за трите месеца (не знам защо точно три) съм съгласен, но след като мога да издържа финансово, данеби да ми дойдат в повече? Пък и не съм почнал с натоварванията вчера.  Според изчисленията даже са ми необходими, понеже понякога не съумявам да спазя хранителната програма. А и още нещо. Не искам да ставам голям! ;-) това само за доуточняване, понеже от тази гледна точка наистина дублирам тема. Просто нещата при мен отиват повече към .. без мазнина + малко кг отгоре.

P.S. Това е главно към Trenirashtia

NE

20.06.05
18:13

Еми 3 месеца , щото за толкова време се смята , че мускулите са ти достатъчно укрепнали за сериозна тренировка и програма , а щом не искаш много маса , а тренираш предимно за здраве , тогава не хвърляй толкова пари за добавки.Вземи си един протеин за възстановяване и тва е 8) .

20.06.05
19:00

[quote author=“ne`mi`puka”]Еми 3 месеца , щото за толкова време се смята , че мускулите са ти достатъчно укрепнали за сериозна тренировка и програма , а щом не искаш много маса , а тренираш предимно за здраве , тогава не хвърляй толкова пари за добавки.Вземи си един протеин за възстановяване и тва е 8) .

ако мене питаш... за въстановяване е глутамина :P по 10 грама на ден ще са му достатъчни а ако може да си позволи и 15 грама .... еххх ще му завидя много :lol:

20.06.05
19:30

nigga, най-умното нещо което може да направиш е да почнеш да се образоваш и да четеш много по темите които те интересувам. Много инфо за всичко около фитнеса и по-специално базовите неща- хранителен режим, тренировки и т.н.

Без това не можеш нито да си направиш качествена тренировка/гарантирам ти/, нито перфектен хранителен режим с който да се развиваш без да разчиташ толкова много на хран. добавки. Каквото и да ти говорим тук, все ще правиш грешки, ако не си наясно и навътре в материала.

Решението е твое.

20.06.05
22:36

Е аз чета не съм мързелив и за сравнително малкото време за което съм се занимавал мисля знам доста. Но нали за това имам човек, който да ме консултира. Все пак мисля, че тук има хора, които разбират затова реших да пробвам и тук. Благодаря на всички, ако някой има да каже още нещо да заповяда.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1