21.11.11
17:36
Здравейте,
някои от вас може да си ме спомнят :)
Преди година, мисля, бях решил да си взимам някакви добавки, но се отказах благодарение на вашите съвети, защото наистина тогава не мислих много разумно. Сега вече с по-голям стаж в залата реших тази година да направя едно цикълче за месец/месец и половина да видя как ще ми се отрази.. Преди време се посъветвах и с един мой познат култорист. Наближаваше лятото, когато той ми каза да взема кретин да пробвам как ще ми понесе.. Реших да го оставя за зимата и да го комбинирам с още няколко продукта за по голям ефект, защото лятото просто според мен нямаше смисъл.. Добавките които съм решил да взема са:
1. креатин монохидрат - http://espowerfood.com/details_bg.php?product_id=13 500гр. - всъщност вече имам от този;
2. Л-глутамин - http://espowerfood.com/details_bg.php?product_id=24 500гр.;
3. БЦАА - http://espowerfood.com/details_bg.php?product_id=9 100гр, на прах;
4. Протеин - Whey Gold Standard 2300гр.
Креатин монохидрата мисля да го пия: първо зареждаща фаза - 5 дена по 20гр, разделени в 4 приема (сутрин, обед, към 17:00 и преди лягане), а след това всеки ден по 5гр.
Л-глутамина 10гр. дневно в не тренировъчни дни 10гр., а в тренировъчни 5гр. преди тренировка и 5гр. 30мин след тренировка.
БЦАА по 2гр. преди и 2гр след тренировка.
A Whey Godl Standard мисля да го пия сутрин като стана и веднага след тренировка.
Само не можах да намеря всяко по отделно в какво количество вода да го разтварям.. или там в каквото е :x
Единствено за протеина знам как се разтваря..
Ако може някой да ми предложи кое, как и в какво да го разтварям или някак да ги съчетавам.
Също така ще се радвам ако дадете мнение за тези добавки и за тяхното съвместно ползване.
Като цяло не спазвам някакъв хранителен режим. Старая се да ям по 4-5 пъти на ден, защото само баща ми работи, нямаме достатъчно финанси, за да си направя хранителен режим и да го спазвам стриктно. За сега съм спестил малко пари.. Ще поспестя още малко и ако комбинацията ми е добра, както казах по горе ще направя едно цикълче да видя как ще ми се отрази.
Благодаря предварително, поздрави !
Предлагам ти да подмениш добавките от точка 1,2,3 с такива на друг производител.
21.11.11
18:41
Здравей, според мен Strelok91 е много прав аз също съм на мнение,че тази фирма не е надеждна.Аз лично съм много доволен и използвам продуктите на optimum nutrition (on) разбира се в днешно време на пазара имам много други също така имаш избор!Успех в начинанието
21.11.11
19:30
В момента има редица доказали се фирми на пазара , които предлагат такива продукти на значително по-ниски цени , не знам защо си се спрял точно на тази , а и другото което 100 грама бцаа до никъде няма да ти стигнат дози от по 2 грама са равни кажи речи на нищо , освен разбира се пари на вятъра .
за 2та гр. не знам така пише в сайта, че така се приема. Иначе съм се спрял на тези добавки защото културиста дето споменах, че познавам мисля, че ще ми поръча ако му кажа :P. Ако имате някой конкретни ще се радвам да ги споделите с мен :). Сложих ги тук да кажете вашето мнение :P и да ми препоръчате някой заместители евентуално, само без креатина, че вече съм го платил няма как да го върна..
Ето къде , къде по-качествени фирми и по-добри цени:
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-glutamine
http://shop.bb-team.org/syntrax-superglu
http://shop.bb-team.org/biotech-usa-100-l-glutamine
Бцаа:
http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast
http://shop.bb-team.org/scivation-xtend
http://shop.bb-team.org/usp-labs-modern-bcaa
Значи вижте сега добре ли е така:
1. Креатин - http://espowerfood.com/details_bg.php?product_id=13 500гр.
- пия го първо зареждаща фаза - 5 дена по 20гр, разделени в 4 приема (сутрин, обед, към 17:00 и преди лягане), а след това всеки ден по 5гр.
2. Л-глутамин - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-glutamine
- пия го в нетренировъчни дни по 5гр. преди лягане а в тренировъчни 5гр. преди и 5гр.след тренировка
3. БЦАА - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast
- ей тука вече много се бъркам как да го пия... ама и те така го пишат, че всичко да се разбира :X
мисля да го пия само преди и след тренировка ама не мога да разбера.. Пише (приемайте 1 доза преди и след тренировка.1доза=6,5гр. разтваря се в 250-400мл.) Тази 1 доза общо преди и след тренировка или преди трен. 1доза и след трен. още 1доза :X
Питам за да мога да си направя някакви сметки за себе си..
4. Протеин - Whey Gold Standard 2300gr.
- него мисля да го пия сутрин в нетренировъчни дни, а в тренировъчни сутрин и след тренировка..
Какво ще кажете за тази комбинация :P ?
Мнението беше редактирано от Kocko .. на 21.11.11 22:50.
21.11.11
22:54
Смени глутамина с мултивитамини.
Можеш ли да ми предложиш някой, че така нищо не ми говори... Не съм запознат с добавките. До сега само съм тренирал, реших сега да пробвам 1 цикалче да видя как ще ми се отрази..
От Power Food към Pure Nutrition…нямах в предвид това, като споменах да смениш марките.
казано от Strelok91 на 21.11.11, 23:42:
От Power Food към Pure Nutrition…нямах в предвид това, като споменах да смениш марките.
Ами ще те помоля и тебе примерно да ми дадеш някакви примерни за БЦА и Л-глутамин. Както казах миналия коментар, мен хич не няма в добавките, преди съм чел и сега пак чета, но не мога да избера, защото те са много и всякакви видове... Затова се допитах до този сайт и до вас :)
поздрави
Мнението беше редактирано от Kocko .. на 21.11.11 23:52.
Разбирам те напълно, разнообразието не би трябвало да ни обърква, а да ни даде един по-голям избор. Понякога всичко опира до проба грешка. Аз лично опатках една разфасовка аминки на гаспари само ,че комплексни - Aminomax 8000 и мога да кажа, че бяха добър суплемент. Целта ми беше по-добро възстановяване и определено имаше разлика след, като ги спрях. Зависи с какви финанси разполагаш, но според мен Xtend-a на Scivation е отличен, като качество комбиниран BCAA+glutamine продукт. Изразеното е лично мнение, просто нещо не ми допадат упоменатите горе две марки. Л-глутамин отделно идва доста изгодно този на Primaforce.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 22.11.11 00:14.
казано от bLinK Manchev на 21.11.11, 23:40:
Можеш ли да ми предложиш някой, че така нищо не ми говори... Не съм запознат с добавките. До сега само съм тренирал, реших сега да пробвам 1 цикалче да видя как ще ми се отрази..
Animal Pak
22.11.11
00:23
Добавките са хубави, но са си само добавки за това и така се наричат. Ако не стъпят на здрава храна само ще ги изхабиш.
22.11.11
07:48
Витамини: Now - Adam, ON - Opti men, ISS - Vitamin Pak.
Защо не си напишеш хранителния режим, за да поправяме ако има пропуски, пък и да не останеш разочарован от добавките :)
22.11.11
15:07
казано от Strelok91 на 22.11.11, 00:11:
Разбирам те напълно, разнообразието не би трябвало да ни обърква, а да ни даде един по-голям избор. Понякога всичко опира до проба грешка. Аз лично опатках една разфасовка аминки на гаспари само ,че комплексни - Aminomax 8000 и мога да кажа, че бяха добър суплемент. Целта ми беше по-добро възстановяване и определено имаше разлика след, като ги спрях. Зависи с какви финанси разполагаш, но според мен Xtend-a на Scivation е отличен, като качество комбиниран BCAA+glutamine продукт. Изразеното е лично мнение, просто нещо не ми допадат упоменатите горе две марки. Л-глутамин отделно идва доста изгодно този на Primaforce.
Primaforce нали знаеш, че правят продукти с едни от най-лошите суровини? Да не говорим за Aminomax 8000, при който всеки потребител попада в мрежата на маркетинга, особено след като една таблетка я направиха от 2 на 1.6 грама. Не се залъгвайте по гръмки имена като BSN, Gaspari и Optimum. Там има повече пари и маркетинг, отколкото качество.
казано от summer_jam на 22.11.11, 07:48:
Защо не си напишеш хранителния режим, за да поправяме ако има пропуски, пък и да не останеш разочарован от добавките :)
Извинявай колега, не знам прочете ли първия ми коментар... В момента само баща ми работи, майка ми е съкратена и борсата и свърши.. То не е от сега де, а от началото на лятото горе долу. Та гледам да не претендирам много в гледна точка за храната.. Както казах в първия коментар не спазвам хранителен режим, но ям по 4-5 пати на ден стабилно.. Поне това мога да си го позволя.
казано от Александър Георгиев на 22.11.11, 00:23:
Добавките са хубави, но са си само добавки за това и така се наричат. Ако не стъпят на здрава храна само ще ги изхабиш.
За кой добавки имаш предвид че вече постнах мисля, че два варианта. Що се отнася до храната през този месец, който ще пия добавките ще гледам да ям и повече отколкото в момента, както казваш “ако не стъпят на здрава храна само ще ги изхабя” което е вярно :). Не бързам да купувам добавки все още. От преди 2-3 месеца само имам този Креатин и сега поставих тази тема да решим заедно с повече хора кои видове (БЦАА,Л-глутамин, и Протеин) да си взема. Като цяло мисля че протеина си е добър, така че остава БЦАА и Л-глутамин :P.
Поздрави
Мнението беше редактирано от Kocko .. на 22.11.11 15:58.
22.11.11
15:59
казано от bLinK Manchev на 22.11.11, 15:52:
казано от summer_jam на 22.11.11, 07:48:
Извинявай колега, не знам прочете ли първия ми коментар... В момента само баща ми работи, майка ми е съкратена и борсата и свърши.. То не е от сега де, а от началото на лятото горе долу. Та гледам да не претендирам много в гледна точка за храната.. Както казах в първия коментар не спазвам хранителен режим, но ям по 4-5 пати на ден стабилно.. Поне това мога да си го позволя.
И при това финансово положение, ще даваш пари за добавки? Я си вземи едни витамини на Допъл Херц и не натоварвай излишно семейния бюджет. В условия на криза, при това положение не смяташ ли, че добавките са последното нещо за, което да мислиш? Яж, тренирай и каквото стане с добавките без добър режим ефекта, ще е като без тях. Запази си парите - може и да ти потрябват за нещо по-приоритетно.
казано от bLinK Manchev на 22.11.11, 15:57:
казано от Александър Георгиев на 22.11.11, 00:23:
За кой добавки имаш предвид че вече постнах мисля, че два варианта. Що се отнася до храната през този месец, който ще пия добавките ще гледам да ям и повече отколкото в момента, както казваш “ако не стъпят на здрава храна само ще ги изхабя” което е вярно :). Не бързам да купувам добавки все още. От преди 2-3 месеца само имам този Креатин и сега поставих тази тема да решим заедно с повече хора кои видове (БЦАА,Л-глутамин, и Протеин) да си взема. Като цяло мисля че протеина си е добър, така че остава БЦАА и Л-глутамин :P.
Поздрави
Глутамина може и да го пропуснеш , понеже сме дискутирали много пъти , че за да работи като хората трябва да се приема в големи дози.На него място вкарай едни хубави витаминчета\минерали както каза колегата.Колкото до бцаа-то Екстенд е доста удачен вариант , но щом като имаш така да се каже финансови затруднения , протеин + витамини\минерали и наличният ти креатин стига.
П.с. лично мнение , не ангажирам никого :)
Мнението беше редактирано от Dominic на 22.11.11 16:01.
22.11.11
16:07
Ясно ти е, че за да извлечеш полза от добавките е необходимо да се храниш правилно... въпреки това държиш на добавките с ясната мисъл, че храненето ти няма да е на ниво. Да приемаш повече храна съвсем не означава, че храненето ти ще е по-добро и по-подходящо за поставените цели. Семейството ти е в не особено комфортно финансово състояние, но ти твърдо държиш да инвестираш в хранителни добавки, при това за 1 (словом - един) месец. Какво според теб ще постигнеш за един месец при компромисно хранене и приемане на добавки? Ще ти кажа - ще похарчиш неефективно пари, които освен това не са ви излишни.
И тъй като се съмнявам да възприемеш тази гледна точка, все пак... ще бъде разумно да замениш глутамина с подходящ витаминен продукт.
22.11.11
17:21
Извинявай, но съм пропуснал да дочета за финансовото положение. Ако го бях направил със сигурност щях да те посъветвам да пропуснеш глезенето с нещо като хранителни добавки. За момента се храни доколкото можеш правилно и спести на семейния бюджет разходи от такъв тип. Успех занапред!
Напълно ви разбирам всички.. Но искам да кача малко КГ било то в чиста мускулна маса или не, защото съм 185см. 63-4 кг. :X. От миналата зима съм така - нито качвам нито свалям. Решил съм го от лятото и от тогава си спестявам там някви пари и ще продължа да спестявам до зимната някъде. Така няма да натоваря семейния бюджет. Като се замисля не ми липсва нищо, което е добре, затова искам сега да пробвам един цикъл да видя какво ще стане.. Дали ще кача или не. Ако не кача здраве да е. По нататък пак ще пробвам, когато вече мога да спазвам хранителна програма. Знам, че ще ви разочаровам с постъпката си но съм го решил.. :X
22.11.11
20:33
Здравей,
малко са ти килограмите за тази височина, определено трябва да качиш.А за добавките - не очаквай кой знае какво.Много пари съм потрошил за какви ли не и меко казано съм скептичен.Това е търговски продукт които има за цел да се продава т.е. дозите за да подейства “нещото” са такива, че ще издъхнеш финансово по средата на цикъла който е необходим реално.Хубаво е , но един месец е малко.Потърси книги в които има методи за качване на тегло, Еню Рангелов имаше такива навремето, а от скоро се появи и една преведена на български от Стюарт МакРобърт .Поинтересувай се , хора са качвали по 15-20 кг. за по-малко от година и то преди да се появят добавките като цяло да не говори за стероиди.
Всичко е въпрос на сметка.Твоята ако излиза ОК.
поздрави и успех
казано от Александър Георгиев на 22.11.11, 20:33:
Здравей,
малко са ти килограмите за тази височина, определено трябва да качиш.А за добавките - не очаквай кой знае какво.Много пари съм потрошил за какви ли не и меко казано съм скептичен.Това е търговски продукт които има за цел да се продава т.е. дозите за да подейства “нещото” са такива, че ще издъхнеш финансово по средата на цикъла който е необходим реално.Хубаво е , но един месец е малко.Потърси книги в които има методи за качване на тегло, Еню Рангелов имаше такива навремето, а от скоро се появи и една преведена на български от Стюарт МакРобърт .Поинтересувай се , хора са качвали по 15-20 кг. за по-малко от година и то преди да се появят добавките като цяло да не говори за стероиди.
Всичко е въпрос на сметка.Твоята ако излиза ОК.
поздрави и успех
За килограмите съм на същото мнение, но просто не става. Не знам огранизма ли ми е такъв или защо става така.. За книгата която си предложил прочетох работите в сайта и като цяло ме заинтрегува, но не знам, винаги съм гледал скиптично към книги, защото както и ти спомена книгата на Арнолд съм я прочел, опитал съм се да следвам някои от неговите препоръки, но просто не се получава. Ако някой може някак да ми снима или да ми я прати по куриер да я преснимам и да я върна ще е добре, но едва ли има много хора които да я имат тази книга..
22.11.11
21:09
всъщност каква ти е тренировката?
10 яйца са между 2.20 и 2.50лв. 10 яйца са 80г висококачествен протеин + куп микронутриенти, осигуряващи усвояването му (от жълтъка) + доволно количество холестерол за синтезата на тестостерон.
Картофите и ориза за изключително евтини и според мен най-доброто решение за въглехидратен източник.
При наличие на толкова евтини и ‘’анаболни’’ храни и при финансова затрудненост, си е направо грехота да мислиш за добавки, вместо да ядеш големи количества от горепосочените храни.
казано от Александър Георгиев на 22.11.11, 21:09:
всъщност каква ти е тренировката?
Понеделник: крака.
Вторник почивка.
Сряда: гръб и задно рамо.
Четвъртък-почивка.
Петък: Бицепс, Трицепс, Средно рамо.
Събота-почивка.
Неделя: Гърди и предно рамо.
22.11.11
23:07
Не мисля че все още си за този сплит. Твърде чести тренировки. Напиши серии, повторения, работни тежести.
краката си ги правя в нас, някакви основни упражнения колкото да не е без хич, защото никога не са ми харесвали големите крака като цяло, пък и единият ми крак малко ме наболява над коляното поради травма от лятото..
22.11.11
23:22
казано от bLinK Manchev на 22.11.11, 22:41:
Понеделник: крака.
Вторник почивка.
Сряда: гръб и задно рамо.
Четвъртък-почивка.
Петък: Бицепс, Трицепс, Средно рамо.
Събота-почивка.
Неделя: Гърди и предно рамо.
:) не се обиждай, но с тази програма няма качиш тегло, не и ако тренираш чисто. За 64-65 кг. не виждам особен смисъл от цяла тренировка ръце и да не говорим трите части на рамото. Това е мое мнение. Само ще цитирам по памет Бил Стар ” качи 10-12 килограма на цялото тяло и ще получиш 3-4 сантиметра на ръцете, без да направиш и едно сгъване”.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.11.11 09:35.
10.12.11
19:33
казано от Voyager на 22.11.11, 21:27:
10 яйца са между 2.20 и 2.50лв. 10 яйца са 80г висококачествен протеин + куп микронутриенти, осигуряващи усвояването му (от жълтъка) + доволно количество холестерол за синтезата на тестостерон.
Картофите и ориза за изключително евтини и според мен най-доброто решение за въглехидратен източник.При наличие на толкова евтини и ‘’анаболни’’ храни и при финансова затрудненост, си е направо грехота да мислиш за добавки, вместо да ядеш големи количества от горепосочените храни.
10 яйца на ден със жълтъците е сигурен начин да повредиш нещо във тялото си.....и в едно яйце има не повече от 6 гр белтък
Сега се спрях на друго.. Целта ми е както казах да кача килограми. Не се стремя примерно само към ЧИСТА ММ. Та реших да си взема по 1 брой от Modern BCAA на USP labs и от Serrious mass. От Serrious mass ще пия 2xдози по 100гр.=200гр на ден, защото мисля, че 334гр за мен (65кг) е прекалено много и ще свърши бързо, а така хем ще е достатъчно хем за повече време. БЦАа-то ще го пия по време на тренировка а гейнера в не тренировъчни дни: 2 пати между храненията, а в тренировъчни: сутрин и след тренировка. Ще добавя и креатина дето имам в тренировъчни дни: 5гр 30мин преди тренировка и 5 грама след трен, а в нетренировъчни 5гр. след вечеря. Засега това съм решил но има време докато поръчам добавките и взема да ги пия.. затова, който иска може да си каже мнението :)
Дали е добре или не..
Мнението беше редактирано от Kocko .. на 13.12.11 17:14.
13.12.11
17:26
казано от caihundrel на 10.12.11, 19:33:
10 яйца на ден със жълтъците е сигурен начин да повредиш нещо във тялото си.....и в едно яйце има не повече от 6 гр белтък
Преди да напишеш твърдение до някого, допусни, че може да е глупост и е добре да го пазиш само за себе си :)
Мнението беше редактирано от Иван на 13.12.11 17:39.
13.12.11
21:35
казано от Иван Киряков на 13.12.11, 17:26:
Преди да напишеш твърдение до някого, допусни, че може да е глупост и е добре да го пазиш само за себе си :)
не допускам
още излишни коментарчета имаш ли?
14.12.11
08:28
казано от caihundrel на 13.12.11, 21:35:
казано от Иван Киряков на 13.12.11, 17:26:
не допускам
още излишни коментарчета имаш ли?
Странно е хранително самочувствие, като твоето. Благодаря за икономията, както се казва :)
Кое мислите ще е по-добре за качване на килограми:
1.2xSerious mass + 1xMP Creatine
2.2xSerious mass + Modern BCAA
Първото ми го предложи Консултант от фитнес1.бг, а второто един приятел..
Чудя се...
казано от bLinK Manchev на 14.12.11, 14:19:
Кое мислите ще е по-добре за качване на килограми:
1.2xSerious mass + 1xMP Creatine
2.2xSerious mass + Modern BCAA
Първото ми го предложи Консултант от фитнес1.бг, а второто един приятел..
Чудя се...
Лично съм против гейнерите , защото да давам пари за захар и доста малко количество протеин си е разхищение на пари , но не е това въпроса ти.Така поставени нещата със 2 големи сириъс мас + креатин най-вероятно ще има яко омазване и подпухване от креатина (ако това целиш - ок ).Аз бих избрал бцаа , но има къде по-изгодни продукти ;)
Мнението беше редактирано от Dominic на 14.12.11 14:24.
то по точно ще е 1x Serious mass и по половин от BCAA-то или от Creatina- вече което избера, защото ще го разделям с един приятел. Значи да задам въпроса така :D. Кое ще е по добре:
1.1x Serious mass + 1/2 MP creatin;
2.1x Serious mass + 1/2 Modern BCAA.
Serious mass съм го включил не защото искам да пия захар, а защото за сега се стремя да кача към 5-10кг. После естествено освен протеин сигурно нищо друго няма да взимам. Но сега съм 65кг. 185см.
казано от Z1ba .. на 14.12.11, 14:31:
то по точно ще е 1x Serious mass и по половин от BCAA-то или от Creatina- вече което избера, защото ще го разделям с един приятел. Значи да задам въпроса така :D. Кое ще е по добре:
1.1x Serious mass + 1/2 MP creatin;
2.1x Serious mass + 1/2 Modern BCAA.
Serious mass съм го включил не защото искам да пия захар, а защото за сега се стремя да кача към 5-10кг. После естествено освен протеин сигурно нищо друго няма да взимам. Но сега съм 65кг. 185см.
Аз бих си взел бцаа.
П.с. лично мнение , не ангажирам. ;)
14.12.11
14:39
гейнерите са само и единствено пари на вятъра - по-добре си вземи суроватъчен протеин и яж банани или мед с приемането на дозата протеин
ще спестиш ужасно много пари