19.06.05
12:01
За да кача например 2-3 кила на месец(с възможно най-малко мазнинки), колко калории трябва да ми приема тялото при положение че изчислих че ми гори 2777 калории.1800 в състояние на покой * 1.55 тъй като тренирам 4 пъти в седмицата.Видях на 1 момче режима ама 6000 калории ми се струват малко невъзможни.Според вас 3000 - 3500 калории достатъчни ли са да си осъществя плана ? :D На 19 години съм,68 кила, 185, 32 ръка.
еми кво да ти кажа са лятото е малко по различно доста повече се гори така че нз :)
20.06.05
18:34
Екстра
най-добре е сам да опиташ, почваш с една седмица на 2700, една на 2900, после 3100 и т.н и виждаш кое е най-добре. Не вярвай много на изчисления, защото всеки организъм е различен. При мен например според същите изчисления са ми необходимо 3000 кал. само за да си поддържам теглото, но аз като почна да ям по 3000 ставам буквално на свиня. И то при условие, че спазвам предписаното съотношение м/у протеин, мазнини и въглехидрати.
трудно се изчисляват по некви формули от интернет незнаино от кои измислени. Все пак метаболизма на всеки организам е различен.
22.06.05
16:54
Ам тия формули за да останат в интернет толкова време и никой да не “рипне връз” тях сигурно работят м? Работата не е във формулата, а в адекватното и прилагане и ползване. Има си и примери и указания как сами хората да си съставят формула за развитието си следейки нужните им параметри.
Ако можеш да изчислиш колко да ядеш без формула евала, ако можеш и на друг да го изчислиш без формула... в такъв случай ти предлагам да си вадиш хляба с това, явно имаш дарба! 8)
[quote author=“SGK”]най-добре е сам да опиташ, почваш с една седмица на 2700, една на 2900, после 3100 и т.н и виждаш кое е най-добре. Не вярвай много на изчисления, защото всеки организъм е различен
Ей тука е истината според мен. Но имай предвид, че 3чисти килограма на месец е малко нереално. По-реално е 3 за три месеца.
И аз никога не съм вярвал на изчисленията или точните програми, защото рецепторите са ти най-добрият съветник! Но защо качваш чисто? За мен това е безмсилено. Само един приятел качваше чисто и си стой вече 4 години едни и същи килограми и релеф и всичко :)
ПП не сме манекени :)
по-здрави
23.06.05
12:27
С твойте данни ще ти е трудно да качиш повече от 1,5 кила за месец, бъди сигурен, че всичко над това ще е мазнини... Лесно можеш да проверип твърдението ми. Измери си % та подкожни сега и го отнеси към теглото си и след 1 месец отново и го съотнеси към новото си тегло... Ако процента остане същия, значи си качил мазнини, а това ще стане :). Ако процента намалее, а теглото порастне, това не значи, че си свалил мазнини, а че си качвал чисто...
Ам тия формули за да останат в интернет толкова време и никой да не “рипне връз” тях сигурно работят м? Работата не е във формулата, а в адекватното и прилагане и ползване. Има си и примери и указания как сами хората да си съставят формула за развитието си следейки нужните им параметри.
Ако можеш да изчислиш колко да ядеш без формула евала, ако можеш и на друг да го изчислиш без формула... в такъв случай ти предлагам да си вадиш хляба с това, явно имаш дарба! 8)
Аз без да съм си изчислявал калориите съм качил 15 килограма за 3 месеца!Ръката ми от 29 сега е 33.Ям по 6 пъти на ден без да броя няколкото лъжици мед+ябълка след тренировка.
02.07.05
14:08
А колко беше талията преди и колко е сега?
аз по време на маса качих 3 сантиметра в ръцете и 10 :shock: в талията но сега талията я свалих а ръцете са същите така че може да пробва човека то от първия път обикновено не се получава перфектно но мазното се сваля да яде но после не е истина какъв глад ще пада като чисти-без жертви нищо не се постига
02.07.05
14:32
А какви ли жертви ще даде без да изчислява, когато сваля?
за качването не е чак толкова необходимо но при сваляне е настина много важно храненето да е съобразено с човека иначе ще стане...затова
да смята но той си знае все пак то каквото трябваше да се каже се каза :)
17.07.05
14:34
не отделяи тлкова голямо внимание на формулите.аз мога да ям и по 6000 кцал, но ходя 5 пъти фо кенеф и гудбай джон :) а ина4е ям по 3000 без да се напъвам и си4ко си е точно :)
18.07.05
21:05
според мене нема как толко то4но да из4ислява6 и 4ак толко да се занимава6 просто яж по 4 5 пати на ден главно месо хлеб такиа храни и 4е ка4и6 като види6 4е ве4е по4ва6 да ка4ава6 мазно намалява6 и тва е 4е има6 ефект 100% :D
29.07.05
11:46
аз съм 49 кила и със 2500 калорий на ден при четири тренировки на седмица качвам.