11.06.05
23:04
За 3 път си купувам извара от Фантастико, всеки път от различна фирма и трите пъти беше развалена. А уж срока на годност е спазен. Вие откъде си взимате извара и имате ли такива проблеми? ;)
11.06.05
23:12
хех и аз го имах тоя проблем.Особено ако е от черво я блъскат и с разни стабилизатори абе въобще отврат.Аз си я зимам от пазара и до сега не съм улучил лоша ама си я пробвам първо.Ако продавача се праи има и други магазинчета я.Мен ми показват бележката , на която пише кога е докарана тва е добър метод да разбереш дали е пресна е малко нахален ама клиента винаги има право 8)
От магазини Европа. Единствените проблеми са ми били от естеството на наличие на “неща” вътре, на които съвсем явно мястото не е там...ма това е друга тема. Продължавам оттам да взимам.
Мамка му, и аз го засичам тва нещо! Тази на Маджаров, е направо кисела и горчи, а имаше 5 дена преди крайния срок, мама им кирлива
Имаше една, беше супер, ма не и помня името
Нещо не разбрах... КАкви са тези марки и т.н.?
Аз взимам насипна от супермаркета. Понякога има вскус на ... знам ли, егати вкуса дето го има не мога да го фиксирам къв е, обаче е гаден.
Но си е ок. Вие не взимате ли насипна?
Аз един път всех някъв пакет... само като го отворих и таква воня... котката на съседите щеше да припадне още малко....
Аз с изварата не съм имал проблем, но редовно си купувам прясно мляко Здравец 0,1% м-т което е прокиснало ... Някой имал ли е проблем с прясното мляко здравец? (иначе киселото на здравец стой по 4-5 дена в стаята ми и нищо му няма).
14.06.05
12:49
Тая в супермаркетите я разреждат кат на 15 кг слагат литър вода... Пада и белтъка...
15.06.05
01:25
Май тая на “Бай Либен” рулира,а?Съдя по цената и,а и един път я ядох.Има ли разлика в класата определено.
15.06.05
10:54
[quote author=“Crusial_Balistix”]Май тая на “Бай Либен” рулира,а?Съдя по цената и,а и един път я ядох.Има ли разлика в класата определено.
Точно нея, изварата на “Бай Либен”, беше първата, която си купих и беше развалена. Купих си 3 пакетчета по 200 гр и като я отворих яко въздух излезе, а вкуса беше мнооого кисел...отворих и другите....всички бяха развалени. После си купих в такива опаковки кръгли...от две различни фирми....и със сини букви и с черни букви на опаковката....всички бяха развалени....
tpd, верно си е. Освен това насипната е по-евтина.
kaloiancho, да, имал съм подобни проблеми със “здравец”. Вече не взимам. Тайно си мисля, че е нарочно, за да представят млякото като супер истинско. Бих им повярвал, но преди време здравеца не се разваляше.
Image, мда, затова ми се чудят защо си смятам изварата като 10% белтъчини :wink:
15.06.05
16:51
[quote author=“Martin”]
kaloiancho, да, имал съм подобни проблеми със “здравец”. Вече не взимам. Тайно си мисля, че е нарочно, за да представят млякото като супер истинско. Бих им повярвал, но преди време здравеца не се разваляше.
А сега каква марка кисело мляко купуваш? Че и аз досега бях на “Здравец” 3.6 %. А понякога си взимам пълномаслено “на баба” - 4.5%.
Залагам на евтинкото, щото ям по много и кофти. Оптималното за мен е “Медея”. А и е супер вкусно. Но това си е мое мнение. Ако имаш възможност си взимай от бабите на пазара. Дори да е разредено, пак е по-добро от другото. За марки иначе незнам, както ги усещаш. С по-скъпите нямам опит.
15.06.05
17:17
Извара си взимам насипна щото мога да я опитам а кисело мляко най-вече Здравец 0,1 до сега не съм попадал на развалено.То най-бързо се изкупува от баничарницата попадал съм на лоша пършевица ама като цяло млякото ми е най-вкусният източник на белтъчини. Рядко попадам и на хубави пилешки пържоли
В нашия магазин до скоро имаше насипна извара на Маджаров и беше доста добра- суха (до колкото знам с по-малко мазнини и повече белтък), обаче вече я няма и си купувам Дядо Либен, която обаче ми се вижда по-некачествена, а и тия калории 59 дето й дават ми се виждат прекалено малко. Възможно ли е да са толкова?
Иначе за киселото мляко- Здравеца почти винаги е леко вкиснал (или съм забравила истинския вкус на млякото, ама не ми харесва). Взимам си Верея 0.1.
[quote author=“Martin”]Залагам на евтинкото, щото ям по много и кофти. Оптималното за мен е “Медея”. А и е супер вкусно. Но това си е мое мнение. Ако имаш възможност си взимай от бабите на пазара. Дори да е разредено, пак е по-добро от другото. За марки иначе незнам, както ги усещаш. С по-скъпите нямам опит.
Незнам как е в София, но това с взимане от бабите си е върла далавера, мен ако питате. Ако някой може да си уреди да взима от такава баба, ще удари джакпота. :)
Много поздрави.
п.п. Киселото мляко “На Баба” е суупер скъпо и подозирам, че прекалено се оливат с някои неща вътре...
16.06.05
09:37
За това с изварата - “Дядо Либен”. Предполагам си попаднал на кофти партида. На мен не ми се е случвало да си купя развалена.
А пък за това с млякото от бабите - не мисля че е добра идея. Може да е много хубаво, но рискът от разни скрити бацили вътре и т.н. е голям. Пишеше по вестниците за това преди време... много е рисковано да се купува от тях.
20.06.05
10:38
То всичко което се купува е рисковано, щом не си го произвеждаш във вас :wink: Преди време си купих кашкавал от Фамилия и като го товорих в нас тръгвам да си режа едно парче и вътре няква пластмаса :shock: Баси ! За тва се оведомяват съотвените органи 8)