20.06.05
17:45
значи програмата ми изисква да тренирам два пъти седмично корема като се правят коремни преси и повдигане на крака от лег и вис. с лега и виса нямам проблем, само че с лежанката за пресите не е така. правя примерно в понеделник и ме боли чак до другия понеделник и не мога да правя преси защото ме боли, както корема така и кръста, и ребрата....и не минава достатъчно (защото поотшумява) за ползотворно изпълнение на упражнението...какво бихте ме посъветвали...благодаря предварително за отговор:)
сигурен ли си че е мускулна треска,тая болка....мне знам,по принцип корема се възстановява адски бързо,аз даже и с тежести като правя корем и имам мускулна треска най-много два дена,да не си се натъртил нещо,ребрата не са мускули :wink:
20.06.05
18:16
И при мен мускулната треска на корема минава максимум за 1-2 дена...Незнам явно имаш някаква контузия , няма как да те болят ребрата заради коремни преси.
хммм
ами не знам...не вярвам да е контузия, защото все пак коремните преси са си с тежеста на тялото, което поне за мен звучи естествено. ам както и да е.
благодаря все пак :D
ами можете ли да ми кажете някое упражнение което да замества коремните преси, но да тренира същата област де...може така да стане.
Просто сега намали натоварването и постепено го увеличавай. 1 седмица мускулна треска е доста лош симптом.
И се научи да правиш добри преси, това че те боли кръста не е нормално.
Мисля че зверски претренирваш корема - или намали сериите или почни да пиеш аминокиселини докато тренираш, за да предпазваш мускула!
[quote author=“Martin”]Крънчовете са добър вариант на упражнение.
Оффтопик: Според мен са недостатъчно ефективни.
Стандартна преса от лег с изцяло собствено тегло/със сгъване на трупа +краката в корема/ е истината. :) + същото за долна час-вдигане крака от лег.
Коремните преси са отречени преди доста години в културистичните среди като неефективни. Пусни една търсачка в bodybuilding.com ако ти се четат статии. Ако не ти се питай DJ MADMAN, човекът е завъшил културизъм в Австрия.
[quote author=“Martin”]Коремните преси са отречени преди доста години в културистичните среди като неефективни. Пусни една търсачка в bodybuilding.com ако ти се четат статии. Ако не ти се питай DJ MADMAN, човекът е завъшил културизъм в Австрия.
Абе марто стигал си писал глупости братле това е нещо като римско столче, май дето го каза ТДП. Иначе коремните преси с повдигане на гърба са пълна глупост!!! Тазът и горната част на гърба трябва да се сгъват за максимален ефект. Аз винаги предпочитам голяма тежест!
по-здрави
Аз също мисля че старото изпълнение на коремните преси вече е отживелица/с изключение на римското столче/.Товарят се първо кръста,после флексорите на краката и най-накрая корема.Правил съм 2х100 с 20кила диск и проблеми на съм имал.Единствено при изпълнение на ренегатско дърпане разтегнах веднъж но се възстанови бързо.Мисля че е удачно да спре за 1 седмица пресите и нещата ще се оправят
[quote author=“Martin”]Коремните преси са отречени преди доста години в културистичните среди като неефективни. Пусни една търсачка в bodybuilding.com ако ти се четат статии. Ако не ти се питай DJ MADMAN, човекът е завъшил културизъм в Австрия.
Ами няма как да не се съглася... като съм виждал състезатели по бойни изкуства/които 90% от трен. за корем им е класически преси в различни варианти със собствено тегло/, със зверски преси. Без да се стягат, плочките им личат едва ли не повече от тези на Рони Колман в стегнато състояние... Аз на това му викам яко ефект, пък... :)
Незнам, може да има и по-добра методика за корем, аз тази познавам тази правя и съм си доволен. :)
п.п. маса много се отклонихме от темата :)
Ами така е, прав си, обаче.... между бойните изкуства и бб-то има съществена разлика. Освен това каратистите и тн. имат нисък процент мазнини... Миле пообясни нещата.. Иначе и на мен пресите на каратистите ми харесват повече, но е субективно. Един по природа пълен човек (примерно аз) да се съдере не може да направи като онея преси... верно се отклонихме много :D