23.11.11
17:27
Това дали има 20тина грама протеин на 100 ? 4лв му е килото и е много вкусно, да не говорим, че не трябва да се готви О.О
23.11.11
17:33
#1
4 лв. за килограм прошуто? Не е ли по-скоро за 100 гр?
23.11.11
17:41
#2
Килото. Току-що майка ми даде касовата бележка. 2кг - 8лв :).
Това е от тези вносните (неестетични изрезки). За мен тези меса са с много ниско качество, принципно протеина би трябвало да е повече от 20% понеже продуктът е изсушен до някаква степен, но никой не може да ти каже колко е точно.
23.11.11
17:47
#4
Точно такова е. На харабията е кълцано, хахахаха. Според вас струва ли си да го пера по 100-200гр дневно ?
Твърде много сол, предполагам, че съдържанието на сол е от порядъка на 10% ти си преценяй до колко ти е необходима.
23.11.11
17:57
#6
А ся де.. Аз както и без това консумирам ужасно много сол....
23.11.11
17:59
#7
Ще задържиш доста вода според мен(говоря за солта). За прошуто и др. продукти, които са пушени и т.н. - нямам думи за качеството. Как може един свински бут да струва с 3лв по-скъп от същото количество пушен свински бут, т.е. той е без кост, пушен е и т.н. и е по-евтин. Е, как стават такива магии.
Никога не бих ял нещо за 4лв килото, което претендира да е месо... Особено пък прошуто за 4лв, просто е невъзможно!
За да е “пушено” предполагам се обработва с препарати. Много кофти нещица се говорят за течния дим и този сорт консерванти.