Реших да открия топлата вода! ;) (за първи път на фитнес)

15.11.11
15:38

Здравейте!
В събота смятам да заведа скромната си особа за първи път на фитнес. Крайно време е да се взема в ръце. Не съм вече на 18 и стегнатото тяло не ми е по дефолт! ;)
Висока съм 173 см. в момента съм 62 кг., които опитвам да намаля с вид разделно хранене. До колко ще успея, само времето ще покаже, но ми е по-важно да вляза във форма. Да се стегна. Ръце, корем, бедра... всичко. Евентуално целулита ако може да понамалее... :) Миналата година ( след второ раждане) свалих 10 кг. без никакъв спорт и резултата е отпуснато тяло.
Въпроса ми е, какво да правя? С какво да започна? Никога в живота си не съм влизала във фитнес зала...

10

15.11.11
23:30

Е тва много ли кила са за 1.73 ??
едит: по темата, че забравих:  прегледай на момичетата дневниците. имаш горе долу 2 алтернативи
1. като всяка втора да правиш по 1 час МНОГОНИСКОИНТЕНЗИВНО кардио, четейки списание и да блъскаш гиричките по 2кг (тия розовите, симпатичните)
2. щанги
от сега ще ти кажа, че с първото нищо няма да стане, а преди да кажеш, че не искаш да изглеждаш като мъж - спокойно, жените имат МНООООООООГО нисък тестостерон и нямат физическата възможност да трупат толкова мускулна маса.

Мнението беше редактирано от 100il на 15.11.11 23:32.

16.11.11
14:46

Те не че са кой знае колко много, но голяма част от тях са концентриране баш там където не искам! ;) И в комбинация с едно отпуснато тяло вече си е кофти картинка.
Аз пък от прочетеното стигнах до извода, че с кардио всичко ще се нареди. Що така си представях пътека или от тия крос тренажори... и хоп - стегната и слаба! ;)
За това и питам всъщност, защото чета противоречива информация.

А за нивото на тестостерон в себе си знам. И през ум не ми е минало да се притеснявам, че ще стана мъж. ;)

16.11.11
14:50

казано от nat nat на 16.11.11, 14:46:

Те не че са кой знае колко много, но голяма част от тях са концентриране баш там където не искам! ;) И в комбинация с едно отпуснато тяло вече си е кофти картинка.
Аз пък от прочетеното стигнах до извода, че с кардио всичко ще се нареди. Що така си представях пътека или от тия крос тренажори... и хоп - стегната и слаба! ;)
За това и питам всъщност, защото чета противоречива информация.

А за нивото на тестостерон в себе си знам. И през ум не ми е минало да се притеснявам, че ще стана мъж. ;)

Като чета какви са мерките ти и описанието на телосложението, ми се струва че ти липсва мускулна маса. За това и на тези килограми и височина ти се струва, че си леко пълна и отпусната.
Според мен кардиото няма да подобри картинката. Не че трябва да не го правиш, но упражнения с тежести или собствено тегло биха били по-подходящи.
Клек, лицеви, тяга, напади, планк, ренегатско, подскоци, планинско катерене, раменни преси, бг клек, молитва и др са страхотни упражнения и биха ти пмогнали много. Карди пак може да си правиш в отделен ден или в комбинация.

Не е нужно да откриваш топлата вода при положение, че вече е открита и много хора си я ползват.
За щастие си попаднала на правилното място където ще получиш адекватен съвет.
Начинаещите спортисти каквато си ти, тренират с програми за начинаещи, а напредналите с програми за напреднали.
Накратко вгледай се в поста на Rali тя ти е написала на кое да наблегнеш.
Една серия тяга с прилични килограми е къде къде по добре дошла за тялото от дългото монотонно кардио.
И започни да си пишеш храната, тя никак не е маловажна.

25.11.11
00:05

Taка! Изчаках 10 дни, да видя до къде ще я докарам, за да не пиша врели-некипели.
Вчера бях за трети път на фитнес.
То първия път не знам до колко се брои, понеже аз основно разглеждах и пробвах уредите, но поизпотих се на пътеката, така че да кажем се брои! :)
Благодаря на Рали за препоръките.
Казвам сега, какво правих аз (след лека инструкторска справка).
Започвам с 10 мин вело - казаха за разграване!
После правя серии за крака на едни три уреда (извинете ме ама не им знам имената) които са за задна, предна и вътрешна част на бедрата. Правя три пъти по 20, като ги редувам без почивка. Почивам на края на серията от трите уреда и тогава започвам да ги повтарям.
После се местя на един уред, който избутвам с ръце пак 3 пъти по 20.
Правя 2 пъти по 50 на един друг, който е за коремн преси.
Завършвам на кростренажора, който за 10 мин ми взема здравето....
Честно, имам чувството, че ще умра като сляза. Сърцето в гърлото, въздуха никакъв го няма, пот се лее изведро - а гледам хората по половин час се мяткат и то за разгрявка.
Явно съм ужасно обездвижена.
Препоръки?
Уточнавам, че имам малко мазнинка за сваляне и едва тогава искам да оформям. Обмислям и някакъ карнитин да взема.

Мнението беше редактирано от nat на 25.11.11 00:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1