Трябва ли да се почива от мултивитамини?

АН

25.11.11
11:51

http://apteki-optima.com/frontend/files/news/doppelHertzA-QNews.jpg
Вече имам 20 дни с тях, а съм чувал, че на 20 дни се правят 10 дни почивка. Доколко е вярно това?

25.11.11
13:27

Тия витамини са подходящи за пенсионери, на които най-голямото им натоварване през седмицата е в събота като са за риба! А ти искаш да почиваш от тях...

HE

25.11.11
17:22

казано от Георги на 25.11.11, 13:27:

Тия витамини са подходящи за пенсионери, на които най-голямото им натоварване през седмицата е в събота като са за риба! А ти искаш да почиваш от тях...

Я пак кажи за пенсионерите? Или си мислиш, че от конски дози витамини, ще станеш животно? Препоръчителна дневна доза да ти говори нещо?

До автора: Мнения, като горното можеш спокойно да ги игнорираш. Това са едни добре балансирани мулти витамини, при това на добра цена и да - нужна е почивка. Да не звуча, като други потребители във форума, ще дам един линк да си прецениш сам:
http://www.bb-team.org/articles/4067_hipervitaminoza#axzz1ejMytH7P

25.11.11
17:39

И аз сам с Допела и си ме кефят. И аз почивах към 20 дена.

АН

25.11.11
18:22

10 дни не са ли достатъчни за почивка?

25.11.11
19:39

Май да, ама аз 20, щото почивах и от креатини и протеини и от всичко :)

25.11.11
21:26

10 дни почивка при 30 дневен постоянен прием ?

DO

25.11.11
21:31

казано от rumen_pro на 25.11.11, 19:39:

Май да, ама аз 20, щото почивах и от креатини и протеини и от всичко :)

От протеин? Че от храна почива ли се ? ;)

... да изръся и аз една фитнес мантра.

26.11.11
00:32

Принципно, нетрябва да се почива от протеин, но бях зле с кинтите , та затова и от него починах хахахаха

26.11.11
11:14

казано от Denny Crane на 25.11.11, 21:31:

От протеин? Че от храна почива ли се ? ;)

От храна не, ама от тоя силно полезен прах и цял живот да почине човек няма лошо, хем и някой лев ще спести от глупости ;)

26.11.11
13:49

казано от head_hunter на 25.11.11, 17:22:

казано от Георги на 25.11.11, 13:27:

Я пак кажи за пенсионерите? Или си мислиш, че от конски дози витамини, ще станеш животно? Препоръчителна дневна доза да ти говори нещо?

До автора: Мнения, като горното можеш спокойно да ги игнорираш. Това са едни добре балансирани мулти витамини, при това на добра цена и да - нужна е почивка. Да не звуча, като други потребители във форума, ще дам един линк да си прецениш сам:
http://www.bb-team.org/articles/4067_hipervitaminoza#axzz1ejMytH7P

Не виждам някъде в коментара си да съм написал, че от конски дози витамини се става животно. Просто смятам, че препоръчителните дози не са достатъчни да покрият нуждите на един спортуващ човек и са меко казано смехотворни.Не ги знам всичките на изуст но 60мг витамин C и 2мг витамин B6 според теб дали са достатъчни за млад активно спортуващ човек и трябва да се почива от такива дози витамини така ли? Наистина има витамини и минерали от които трябва да се почива, но тези за които пита автора ги пие баба ми и е изключително доволна.

АН

28.11.11
18:36

Други мнения?

29.11.11
11:12

казано от anonimen на 25.11.11, 11:51:

http://apteki-optima.com/frontend/files/news/doppelHertzA-QNews.jpg
Вече имам 20 дни с тях, а съм чувал, че на 20 дни се правят 10 дни почивка. Доколко е вярно това?

При прием на спортни витамини (твоите не са такива), съществуват 2 становища в противоположни посоки - едното е, че трябва, а другото, че не трябва почивка :) Ако трябва да се мисли логически, пак се стига до противоречия, защото от една страна спортувайки без прекъсване, организмът си има нужда от витамини (друг е въпросът дали не могат да се набавят само от храна), а от друга може пък и да има нужда организма да си почине от тези свръхдозирани спортни витамини.
Ако си решил да приемаш купените от теб витамини, според мен от почивка няма смисъл, защото те са в минимални количества в сравнение с многократно завишените спортни, при които аз лично правя по 1 месец почивка на всеки 2 месеца прием.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1