Съвети към начинаещ

24.11.11
23:08

Здравейте! попринцип си мисля, че съм добър по химия и биология, но вие хора сте факири! Понякога имам чувството, че пишете на друг език. Проблемът ми е ,че не знам какво да приемам като начинаещ? Кои са хубави марки? и т.н. Тъй като преди свалих близо 30кг, сега съм решил да започна да качвам и има известен ефект, но всичко става твурде бавно. Дори и като свалих такова количество килограми, остана само на едно място малко мазнина- корем! И се усетих,че нямам достатъчно ММ, за да се изразходва повече енергия, за да орелефя на пролет :) Мисля,че съм прав? Тренирам за покачване от месец и половина. Качил съм 3-4кг :) До тук добре. Леко омазних, но това е нормално, пък и аз леко прекалявах на няколко пъти със сладкото :) Приемам протеинче след всяка тренировка, но не знам нито на коя марка е, нито типа му (защото го приемам от фитнеса, а той е насипни и не съм се сещал да питам ). Само това е до тук. Помгнете ми моля ви! Редно ли е да взимам трибестан? Това би ли имало някакъв положителен ефект? До тук съм чул няколко имена като стромба винстрол и т.н. , които всички отметнах като варянт като прочетох теми из форума. Креатини. казеини, АК, м-стак, витамини,глутамини,таурини ?! Все едно,че ми говорите на китайски :)

Според мен раздела за Хранителни Добавки на сайта има всичката ти нужна информация. Когато придобиеш малка престава, какво искаш и за какво тогава ако още се двоумиш питай. Така не знам дори и да ти каже някой какво да пиеш или ядеш как ще се довериш на непознат особено като нямаш и никаква престава кое за какво се взима,

http://www.bb-team.org/articles/4053_dozirovka-na-hranitelnite-i-sportnite-dobavki#axzz1ef0ZnfC3
http://www.bb-team.org/articles/4163_kombinirane-na-hranitelni-dobavki#axzz1ef0ZnfC3
Прочети първо двете статии има много добре направени таблици за каква група какви добавки има нужда.
После от раздела с Хранителни Добавки намери добавките които те интересуват и виж за какво и как и по колко се пият.
Ако след това има въпроси питай. :)

Благодаря за линковете! :)До тук останових, че мога да приемам гейнер, АК, 2 вида протеин - казеин и бързоусвоим и трибестан, протеинови вафли. Но отново изникват въпросите! След като режимът ми е съобразен с отношението 50:25:25=въгл:прот:мазн имам ли нужда от гейнера и протеиновите вафли, които до колкото разбрах се ползват като заместител на хранене? Нали АК са мономери на белтъците? Тогава за какво ми е и протеин и АК? Казеинът четох,че съдържа и доста въглехидрат? Тогава не мога ли да го заместя с някаква храна- и без това не е само протеин? Цена на добавки, които мога да отделя месечно е 150лв, но ако се наложи да взема нещо по-качествено, но по скъпо няма да има проблем :)

казано от Недялко Кънев на 25.11.11, 00:01:

До тук останових, че мога да приемам гейнер, АК, 2 вида протеин - казеин и бързоусвоим и трибестан, протеинови вафли.

При условие, че си имал проблем с телесното тегло, внимавай с гейнера - енергийната му стойност е доста солидна. От друга страна гейнер твърде лесно, евтино и вкусно се заменя с истинска храна. Трибестан - почти категорично мога да твърдя, че НЕ ти е необходим. Протеиновите вафли - подходящи са за заместване на хранене когато си в движение.

След като режимът ми е съобразен с отношението 50:25:25=въгл:прот:мазн имам ли нужда от гейнера и протеиновите вафли, които до колкото разбрах се ползват като заместител на хранене?

Ако имаш техническата възможност да организираш правилно храненето си - не, със сигурност не са ти необходими.

Нали АК са мономери на белтъците?

Да, точно така е.

Тогава за какво ми е и протеин и АК?

Двата типа добавки могат да ти бъдат полезни в зависимост от възможностите ти за организация на храненето около (преди и след) тренировка, заради скоростта на усвояването им.

Казеинът четох, че съдържа и доста въглехидрат?

Тук нещо си объркал централно. Дай да видим какво си чел и какво си разбрал.

Тогава не мога ли да го заместя с някаква храна - и без това не е само протеин?

Разбира се, че може - извара.

До тук отметнахме всичко, което си бях намеркал :D м-стак дали ще ми бъде от полза? Ако са само витамини тогава за какво са ми? Нали приемам предостатъчно от плодове и зеленчуци. Креатин може би? До тук съм решил да си купя бързоусвоим суроватъчен протеин. Ако имате някакви други идеи, съм готов да ги чуя :)

Недялко, подхождаш към добавките така, сякаш си приготвяш салата - “ми да сложа ли чушки? краставичките какво да ги правя? айде няколко гъбки да сложа... май ще поръся с чубрица, че май е вкусно”. Добавки се избират според конкретните особености на хранителния режим (цел и организация), според конкретните особености на тренировките (вид, цел и организация), според конкретните особености на организма ти и други фактори. Прави ми впечатление, че често бъркаш нещата, при това - значително. Бъди по-внимателен. Animal M-Stak съвсем НЕ е витаминен продукт!

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/57099 Тук ми е описан хранителният режим :) Тъй като бях доста слаб-63кг и все пак имах мазнина в областта на корема сега ЦЕЛТА ми е да кача мускулна маса, за да мога на пролет да  изчистя и орелефя :) Искам да стана с много нисък процент на съдържание на мазнини :) И все пак се надявам да ми се позапази част от качената ММ :) На пролет със сигурност ще взема Анимал Кътс :) Сега си поръчвам протеин и креатин. Добре ли е?

П.С. Иначе това за салатката е много вярно :Д

Мнението беше редактирано от Недялко Кънев на 25.11.11 18:36.

Взех си Креалкалин и протеинче на SYNTHA . Добре ли е? Някакви идеи за някоя друга добавка. До тук съм качил 4 килограма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1