24.11.11
16:24
Здравейте, някой може ли да ми даде съвет - две тренировки с събота и неделя, едната за рамо, другата кръгова за останалите групи. Коя тренировка е по-добре да е първа и как да се тренира рамото за маса ?
24.11.11
17:35
Зависи от цялостното развитие на мускулите и от това как се възстановяваш.Ако аз тренирах така най-вероятно първо щях да правя кръговата тренировка тъй като рамото се натоварва при всички упражнения за останалите мускулни групи и ако е преди кръговата надали ще се възстанови добре.
Раменните преси зад/пред врат са добър вариант за маса , повдиганте на дъмбели встрани , вертолет и т.н. :)
Поздрави !!!
24.11.11
23:37
Не виждам защо цялото тяло в една тренировка и само една за рамо. Дори да е някаква специализация раздели ако можеш дните. Защо не разделиш тялото на две половини примерно събота правиш долната (крака, прасец, корем, седалище) и неделя горната (гръб, гърди, рамо, бицепс, трицепс) Така ще можеш да направиш повече упражнения за рамото
25.11.11
22:50
Пълното възстановяване става за 60-72 часа, а кръговата тренировка е с цел поддържане на форма. Рамото ми е слабо по ген и изостава видимо.
И така така е пусната темата , искам да ви питам какво мислите за тези серии за раменни преси.
1,2 и 3 серия се правят със 70 % от макс тежест
1 серия - 15 повторения
2 серия - 10 повторения
3 серия - 5 повторения
Получава се така че тия 5 повторения са доста по-трудни от 15-те
и за финал една тушираща серия със максимална тежест с която може да се направят 5-7 повторения
Какво мислите за това ? Тази ‘’техника’’ ми я сподели един добър приятел който се е занимавал професионално с бодибилдинг а сега е инструктор.
Лично аз тренирам така средното рамо от 1 месец и се забелязва напредък като цяло , дори силата доста се качи.
Мнението беше редактирано от RinGo на 25.11.11 23:18.