Програма с лостове /лост и успоредка/

Прескочи до:

23.11.11
14:49

казано от kristiancho на 08.09.10, 20:32:

в зала ще е 2пъти по бързо си мисля :)

Да ще е по-бързо, но за сметка на кое?ефективноста и силата на мускула

23.11.11
14:53

Силни и ефективни мускули се правят в зала.

казано от boris angelov на 23.11.11, 14:41:

Прочетох доста постове тук и срещам доста необосновани изказвания.ама разбира се че трябва да се прави разлика между щангите (зала) и лостовете.да си виждал гимнастик, който да изглежда като бодибилдър или бодибилдър, който да може да прави повече от 8-10 добри набирания?двете неща са съвсем различни (което не пречи да се съчетават до известна степен).не критикувам бодибилдърите, но лично за мен лостовете са по-добър вариант, а и аз съм си поставил такава цел.на кратко - зависи от личните цели дали да избереш залата или лоста

По-важно е КАК тренираш и какви са ти целите. Много ясно, че гимнастиците нямат за цел да са 130 кг мускули, ама това не се дължи на факта, че тренират на лостове. Което не е съвсем вярно, понеже много от тях практикуват и щанги.
Иначе, всеки истински бодибилдер ще направи доста повече от 10 набирания.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.11.11 14:57.

БИ

23.11.11
17:37

казано от nachinae6t на 14.07.08, 16:30:

Споделете с мен опит или идеи (по възможност с обосновки) за тренировка ГЪРДИ-ГРЪБ  2 пъти седмично на лостове. Явно упражненията ще са кофички и набирания ,но ме интересуват колко серии, повторения,последователност и вид (според хвата и т.н.).

За да може някой да ти помогне качествено сподели колко си висок , тежък и т.н. Какъв опит имаш , сила и др. за да знаят какво да ти препоръчват хората.

БИ

23.11.11
17:41

казано от Петко К на 23.11.11, 14:53:

Силни и ефективни мускули се правят в зала.

казано от boris angelov на 23.11.11, 14:41:

Прочетох доста постове тук и срещам доста необосновани изказвания.ама разбира се че трябва да се прави разлика между щангите (зала) и лостовете.да си виждал гимнастик, който да изглежда като бодибилдър или бодибилдър, който да може да прави повече от 8-10 добри набирания?двете неща са съвсем различни (което не пречи да се съчетават до известна степен).не критикувам бодибилдърите, но лично за мен лостовете са по-добър вариант, а и аз съм си поставил такава цел.на кратко - зависи от личните цели дали да избереш залата или лоста

По-важно е КАК тренираш и какви са ти целите. Много ясно, че гимнастиците нямат за цел да са 130 кг мускули, ама това не се дължи на факта, че тренират на лостове. Което не е съвсем вярно, понеже много от тях практикуват и щанги.
Иначе, всеки истински бодибилдер ще направи доста повече от 10 набирания.

Извинявай може би познаваш някой “супермен” бодибилдер дето ги може тези неща :D А и замисли се малко , чисто логично един бодибилдър няма как да направи хубави набирания повече от 10 примерно ... да кажем , че ще се набере 5-6 пъти добре и оттам нататак няма как.Първо те са по 100-ина кила че и доста отгоре и второ ще ме прощавате бодибилдърите, но от залата се ограничават възможността за движение на ставите.

S!

23.11.11
17:56

Коментара ти е изключително тъп.  Много от културистите, които често са над 130кг(в основен даже и около 150), се набирав във всяка тренировка за гръб, като някои от тях добавят и тежест. А за забавянето на ставите - няма коментар просто, това е най-тъпото нещо, което съм чувал. Кажи ми, какво ще стане когато мога да избутам 100кг от лег ? Ще стане това - ще избутам 50кг адски бързо, 25кг още по-бързо, а като е само лоста или пък и него го няма - ще съм адски бърз. А човек, който тренира по лостове, бута 50кг - няма да е по-бърз, а пък за по-силен да не става и дума.

БИ

23.11.11
18:40

казано от J. I. на 23.11.11, 17:56:

Коментара ти е изключително тъп.  Много от културистите, които често са над 130кг(в основен даже и около 150), се набирав във всяка тренировка за гръб, като някои от тях добавят и тежест. А за забавянето на ставите - няма коментар просто, това е най-тъпото нещо, което съм чувал. Кажи ми, какво ще стане когато мога да избутам 100кг от лег ? Ще стане това - ще избутам 50кг адски бързо, 25кг още по-бързо, а като е само лоста или пък и него го няма - ще съм адски бърз. А човек, който тренира по лостове, бута 50кг - няма да е по-бърз, а пък за по-силен да не става и дума.

:D:D нямам думи за “логиката” ви честно , тъй като не ми се губи излишно време в спорове и то безмислени (поне да бяха градивни, а с тази ти култура едва ли ще са такива) , та може да се поосведомиш малко и поне да погледнеш някой клип с гимнастици и бодибилдъри и тогава ми кажи кой можел да се набира по-добре :D Айде със здраве и не се ядосвайте ами четете повечко ;)

23.11.11
19:07

Ти си този, който трябва да чете. Много. Защото в момента си нямаш понятие от елементарни неща и говориш глупости.

23.11.11
21:21

казано от Борис Ангелов на 23.11.11, 17:37:

казано от nachinae6t на 14.07.08, 16:30:

Споделете с мен опит или идеи (по възможност с обосновки) за тренировка ГЪРДИ-ГРЪБ  2 пъти седмично на лостове. Явно упражненията ще са кофички и набирания ,но ме интересуват колко серии, повторения,последователност и вид (според хвата и т.н.).

За да може някой да ти помогне качествено сподели колко си висок , тежък и т.н. Какъв опит имаш , сила и др. за да знаят какво да ти препоръчват хората.

За три години все трябва да си е помогнал...

23.11.11
21:35

Като бивш лостаджия ще кажа:
Тренировката със собствено тегло няма никакви предимства пред тази с тежести (освен ако не искаш да качваш клипове във вбокс как правиш везни и силови и да ти се кефят 13 годишни).
Тренировката без упражнения със собствено тегло е непълна - набиранията и кофите имат много базов характер и са идеални за покачване на обеми. Дори и тези без тежест.
Тренирането на сложни движения със лично тегло обикновено са по-травмиращи от вдигането на тежки щанги.

Затова лично мнение - интегриране на набирания и кофи в силовите тренировки, както и усвояването на предна и опорна везна като асистиращи упражнения за постигане на стабилност в ядрото и раменния пояс.

23.11.11
21:47

казано от Борис Ангелов на 23.11.11, 18:40:

казано от J. I. на 23.11.11, 17:56:

:D:D нямам думи за “логиката” ви честно , тъй като не ми се губи излишно време в спорове и то безмислени (поне да бяха градивни, а с тази ти култура едва ли ще са такива) , та може да се поосведомиш малко и поне да погледнеш някой клип с гимнастици и бодибилдъри и тогава ми кажи кой можел да се набира по-добре :D Айде със здраве и не се ядосвайте ами четете повечко ;)

Ти си пълен глупак и си също толкова нагъл, за да спориш така дразнещо.

23.11.11
21:48

24.11.11
00:05

казано от Борис Ангелов на 23.11.11, 17:41:

Извинявай може би познаваш някой “супермен” бодибилдер дето ги може тези неща :D А и замисли се малко , чисто логично един бодибилдър няма как да направи хубави набирания повече от 10 примерно ... да кажем , че ще се набере 5-6 пъти добре и оттам нататак няма как.Първо те са по 100-ина кила че и доста отгоре и второ ще ме прощавате бодибилдърите, но от залата се ограничават възможността за движение на ставите.

И ако кажа, че познавам, какво? Първо, бодибилдинга не започва от 100 кг, има и категории от 60 кг.
Иначе да, има и такива билдери, дето трудно се набират, но и целта им не е да гонят бройки набиране.
И много ясно, че гимнастик ще се набере повече пъти, това никой не оспорва.
Но и твърдението ти, че нямало как бодибилдер да се набере над 10 пъти е супер глупаво и несериозно.

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.11.11 00:12.

Петко какво ли се занимаваш с тииновете.
Те си тренират на лостове по програми за бодибилдери и искат да са ем добре изглеждащи, ем мускулести,  ем функционални и ако може без железо фитнес и без храна и добавки.
Като ти писне да се набираш и да правиш кофички взимай едни халки и започвай на тях.

24.11.11
12:48

Едно време почти нямаше момче, което да не може да направи поне 10 набирания, 2-3 коремни, 10-15 кофички и минимум 30 лицеви...Времената се промениха и се стигна до там, че почти да няма момче, което да може да направи тези неща...и се роди популярния сред пубертетите “стрийт фитнес” :D Имат си нови икони - разни назобени негра, измислиха си нова биомеханика - “истинска скорост”, “истинска сила”, “истинска издръжливост”...:D

24.11.11
13:03

Абе айде за набиранията и билдерите, не искам да споря с Петко, защото ИСТИСНКИ билдери за мен са такива с достатъчен стаж, за да знаят ползата от набирания, правят ги почти всяка тренировка и да наистина има момчета по 100+ кила с над 10 набирания..но са единици, тук няма как да не се съгласиш с мен...повече висят за лостовете, окачени с фитили и с ROM na 40% от движението...поне МОИТЕ наблюдения са такива...

Стрийт фитнеса е в пъти по-добър от никаквия фитнес...

Зарибават се лапетата, мъчат се...няма лошо де...какво по-добро от 40 минути на лостове и супоредки...а не пред компа на WoW или подобни...

Съгласен съм, че ако възмажаваш и не знаеш какво правиш на лоста, гравитацията може да те пертрепе много по-зле, отколкото да те затисне някоя щанга зад врата:)

Те назобените негра са навсякъде бе Саше...в спринта ли ги няма, на олимпията ли, в боевете ли...айде само щангите не са налазили...

Иначе, тук едно от мненията ми хареса...според теб има ли смисъл  да не можеш да направиш 5 набирания в серия, а да почваш да ми умуваш за серии, сплитове на скрипци и други машинарии...не е ли тъпо това...?

24.11.11
13:41

То е и така и не е така...:)
Имам един приятел - дърт културист, на 44 години е, тренира от 86-та. 200 кила клек 10 пъти, 170 кила лег 10 пъти. Огромен е 180 см, 110 кг, гърба му е  изродски широк, раменете са му като футболни топки...в залата скрипец за гръб не ползва, само по 10 набирания с 20 кила диск. Помня го едно време как си тренираше в мазето и после ходеше до училището да се “донапомпи” на лостовете с 30 набирания. И наистина тогава нямаше някой на 16-17 години, дет да не може да направи поне 10 набирания. И наистина е по-добре да си на лостовете, а не пред компютъра, и наистина е нямаш работа да мислиш сплитове ако висиш като свински дроб на месарска кука на лоста...и наистина неграта зобят много и тийнейджърите си фантазират, че като ходят по лостове ще станат като Ханибал...за съжаление...тяхно :)
Сина на един приятел идва от 3 седмици в залата. Лостаджия :) Много обичаше да ми обяснява същите неща - сила, издръжливост...обаче на всяка тренировка му се повръща и му се вие свят сега...що ли...щото сигурно ги е добил и силата и издръжливостта по лостовете...;) И преди някой “лостаджия” да се изцепи нещо - и Ханибал ще докарам до колапс и то точно за 15 минути... (devil)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.11 15:21.

24.11.11
14:59

Ами аз под билдери визирах професионалистите. Не вярвам някой от тях да не може да се справи с 10 набирания, колкото и да е слаб.
Стандартните посетители на залите не ги включвам в сметката. Те са билдери, колкото лостаджиите са гимнастици ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 24.11.11 15:00.

казано от Мак Сим на 24.11.11, 13:41:

Сина на един приятел идва от 3 седмици в залата. Лостаджия :) Много обичаше да ми обяснява същите неща - сила, издръжливост...обаче на всяка тренировка му се повръща и му се вие свят сега...що ли...щото сигурно ги е добил и силата и издръжливостта по лостовете...;) И преди някой “лостаджия” да се изцепи нещо - и Ханибал ще докарам до колапс и то точно за 15 минути... (devil)

Скоро обяснявах на едни деца от лостовете където Бургаската група тренираме, че Ханибал на едно сериозно състезание по кросфит може доста да се изложи, а те ми казаха, че съм луд :).

24.11.11
15:17

Без състезание ще се изложи. Само да ми падне.

24.11.11
20:16

Не го подценявайте.... това че е лостаджия не озанчава, че не може да вдига тежко! От къде сте сигурни че не може да вдигне 30 кила за бицепс а ?

БИ

25.11.11
10:16

казано от Петко К на 24.11.11, 00:05:

казано от Борис Ангелов на 23.11.11, 17:41:

И ако кажа, че познавам, какво? Първо, бодибилдинга не започва от 100 кг, има и категории от 60 кг.
Иначе да, има и такива билдери, дето трудно се набират, но и целта им не е да гонят бройки набиране.
И много ясно, че гимнастик ще се набере повече пъти, това никой не оспорва.
Но и твърдението ти, че нямало как бодибилдер да се набере над 10 пъти е супер глупаво и несериозно.

Слушайте сега всички щото попринцип не обичам да спамя, а това се превърна в нещо такова щото само едно нещо повтарям и явно няма кой да разбере.Първо ако някой още не е разбрал моето мнение , е че бодибилдинга и лостовете се различават от земята до небето и зависи от това какво искаш да постигнеш какво трябва да тренираш.Както и винаги ще има изключения - да , на първите 2 или 3 клипа могат да се набират добре и повече от 12 пъти - Евала! А на последните 2 клипа аз не видях хубави набирания но както и да е ... да оставим тази точка от темата щото веднага някой ще започне да бълва ... Та мнението ми уточнявам за последно и се надявам всички да разберат: бодибилдинга и лостовете се различават от земята до небето - лостаджията много ясно, че ще направи много повече и по-хубави набирания от бодибилдъра и бодибилдъра естествено в залата ще може да дигне повече килограми в тежести от лостаджията.Така , че зависи кой какво иска да постигне трябва да избере едно от двете ... и това го бях казал във връзка с поста на автора, тъй като всеки, който тренира трябва да си постави някакви цели за да знае накъде да върви.Надявам да няма повече недоразбрани спамове по коментарите ми!

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.11.11 10:40.

25.11.11
10:23

А според теб, всеки, който тренира в зала е бодибилдер ли? Не мога ли да тренирам в зала и пак да се набирам много?
И защо трябва да избирам ЕДНО ОТ ДВЕТЕ, като мога да имам и двете?

БИ

25.11.11
10:26

казано от Мак Сим на 24.11.11, 12:48:

Едно време почти нямаше момче, което да не може да направи поне 10 набирания, 2-3 коремни, 10-15 кофички и минимум 30 лицеви...Времената се промениха и се стигна до там, че почти да няма момче, което да може да направи тези неща...и се роди популярния сред пубертетите “стрийт фитнес” :D Имат си нови икони - разни назобени негра, измислиха си нова биомеханика - “истинска скорост”, “истинска сила”, “истинска издръжливост”...:D

“стрийт фитнес” не трябва да е мода както ти казваш - да за съжаление има такива плиткоумчовци дето се подвеждат и като видят нещо и веднага почват да му подражават и да говорят безсмислици.Да за мен това е адски тъпо , но за мен същността на стрийт фитнеса е съвсем друга - 1.Да тренираш за здраве 2.да се стараеш да направиш все повече и повече неща т.е. да се развиваш 3.Стрийт фитнеса и Crossfit-a са спортове , които по един или друг начин те укрепват
Лично аз като лостаджия изобщо нямам и не съм имал намерение да правя конкуренция на бодибилдърите , то и няма как да правя тъй като двете неща са адски различни и ако искам да им правя конкуренция трябва да стъпя в залата.Така че не виждам защо привържаници на двата спорта се плуят един друг вместо да се подкрепят.

25.11.11
12:12

лостаджията много ясно, че ще направи много повече и по-хубави набирания от бодибилдъра

Позволи ми да не съм напълно съгласен. По лостовете масово се среща следното явление - трениращият не може да се набира правилно, няма контрол над лопатките си (разбирай че не може да направи и 8 свестни набирания, а само някакви изгърбени изцепки), но видиш ли тръгнал вече да прави силови с адската засилка и да се подиграва на приятелите си, че те не могат.

25.11.11
14:13

казано от Борис Ангелов на 25.11.11, 10:26:

“стрийт фитнес” не трябва да е мода както ти казваш - да за съжаление има такива плиткоумчовци дето се подвеждат и като видят нещо и веднага почват да му подражават и да говорят безсмислици.Да за мен това е адски тъпо , но за мен същността на стрийт фитнеса е съвсем друга - 1.Да тренираш за здраве 2.да се стараеш да направиш все повече и повече неща т.е. да се развиваш 3.Стрийт фитнеса и Crossfit-a са спортове , които по един или друг начин те укрепват
Лично аз като лостаджия изобщо нямам и не съм имал намерение да правя конкуренция на бодибилдърите , то и няма как да правя тъй като двете неща са адски различни и ако искам да им правя конкуренция трябва да стъпя в залата.Така че не виждам защо привържаници на двата спорта се плуят един друг вместо да се подкрепят.

А ве, кви спортове ми редиш и ти, кви пет лева...:D
Спорт, и то в най-добрия случай, евентуално си виждал по телевизията...аз съм 100 килограма, че и с корем и на лоста мога да направя неща, които ти или 99% от лостаджиите няма да можете ;)
Да не говорим, че останалите неща, които мога за “лостаджиите” са като френски парфюм за циганин - чувал е за тях, но не гие помирисвал...:)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.11.11 14:21.

БИ

25.11.11
21:58

казано от Мак Сим на 25.11.11, 14:13:

Спорт, и то в най-добрия случай, евентуално си виждал по телевизията...аз съм 100 килограма, че и с корем и на лоста мога да направя неща, които ти или 99% от лостаджиите няма да можете ;)
Да не говорим, че останалите неща, които мога за “лостаджиите” са като френски парфюм за циганин - чувал е за тях, но не гие помирисвал...:)

Аз съм ти го написал много добре и с достатачно разбиране .. ако има нещо, което не разбираш от това което съм написал питай ... а относно спорт колко съм виждал .. хахаах ти нещо май се шегуваш щото аз откакто се помня тренирам и спортувам ама както и да е бутай си там тежестите и си мисли, че можеш много :D

БИ

25.11.11
22:03

казано от Voyager на 25.11.11, 12:12:

лостаджията много ясно, че ще направи много повече и по-хубави набирания от бодибилдъра

Позволи ми да не съм напълно съгласен. По лостовете масово се среща следното явление - трениращият не може да се набира правилно, няма контрол над лопатките си (разбирай че не може да направи и 8 свестни набирания, а само някакви изгърбени изцепки), но видиш ли тръгнал вече да прави силови с адската засилка и да се подиграва на приятелите си, че те не могат.

Абсолютно съм съгласен - има хора и хора ... както такива дето едвам се набират на лоста и се хвалят наляво надясно така и във фитнеса дето ходят и едвам бутат килата и ги правят изобщо не както трябва

казано от Мак Сим на 24.11.11, 13:41:

И преди някой “лостаджия” да се изцепи нещо

Е те не пропуснаха.
Демокрация е, всеки да тренира както си прецени.

IS

26.11.11
10:13

Сашо,не знам защо им се палиш на тези ,,солети” . Пускай ги по течението да се оправят сами,както знаят( защото те много знаят)! Аз,вече съм се отказал! И да искаш да помогнеш,винаги ще се появи някой ,,разбирач” да те опонира. Разбирали от спорт,биле спортисти-на колко състезания сте ходили,какъв спорт и т.н.? Едно време с набиране и кофички ЗАВЪРШВАХМЕ тренировката! Сега било спорт....хахахахаха

Мнението беше редактирано от Ivaylo Stefanov на 26.11.11 10:22.

28.11.11
15:26

казано от Борис Ангелов на 25.11.11, 21:58:

казано от Мак Сим на 25.11.11, 14:13:

Аз съм ти го написал много добре и с достатачно разбиране .. ако има нещо, което не разбираш от това което съм написал питай ... а относно спорт колко съм виждал .. хахаах ти нещо май се шегуваш щото аз откакто се помня тренирам и спортувам ама както и да е бутай си там тежестите и си мисли, че можеш много :D

да, да, ти си най-най-изявения спортист...във вашето семейство ;)

28.11.11
15:41

Не се сърдете на момчето де...няма как всички да се познаваме и да знаем кой, какво може, знае и т.н.
Но съм съгласен с Иво, че трябва малко опит да имаш де, да те попребият на някой тепих, да те надбягат...за да почнеш да усещаш за какво си готов, за кое не...кое е трениране, кое е отбиване на номер...

И аз в началото много се издух на Мак Сим:)...в последствие поспаднах:)

БИ

01.12.11
01:31

Не претендирам нито за известност нито да съм най-добрия ... ама поне не бъркам някои основни неща! И поне мога да кажа, че съм спортист - Да , за разлика от много други спИртисти.

Давайте сега злобейте от яд с поредните безмислени коментари
Айде със здраве

01.12.11
13:30

Влагай енергията си в тренировките, виждам че имаш доста от нея и дано има повече нахъсани младежи като теб...наистина!!!

А и не обиждай спиртистите де, то едното не изключва напълно другото:)

09.01.12
22:27

казано от ognem на 15.07.08, 22:04:

суперсерии
набиране широк надхват/ кофички
набиране тесен подхват/ лицеви опори диамант
набиране по дължината на лоста/ хват като мечка, но на лост/ лицеви опори на ширината на рамената
( това набиране незнам как се казва и се надявам да разбирате за какво говоря)
Кофички за трапец/ обикновени лицеви опори с широко разтворени ръце
между суперсериите почивам по една минута, и правя по две серии от всяка двойка упражнения.
в последствие се прибирам и тренирам с гирите за рамена, трапец и ръце, предмишници.
тренирам два пъти на лостове и три пъти в зала, но сега ходя само на лостове, тренирам с максимален брой набирания, да речем 8 първата 7 втората серия и респективно с две повторения повече за всяка серия на кофичките, лицевите опори и трапеца.

Ако можеш да ми направиш програма . На  16 години съм , 174 см ; 61 кг, мога да отделя 5 дена за тренировки . И мога да използвам лост , успоретка и 2 гирички от 2 и 5 кг :)

09.01.12
22:27

казано от Vasil Martinov на 15.07.08, 06:55:

За момента моята програма е:
1. 1х10 лицеви опори
2. 3х10 набирания пред гърди (за гръб)
3. 3х10 кофички
4. 3х10 набирания за бицепс
5. 3х10 кофички
6. 2х10 повдигане на краката от вис (за корем)
7. 1 до Отказ коремни преси

4 дена тренировки и 1 почивка

Ако можеш да ми направиш програма . На  16 години съм , 174 см ; 61 кг, мога да отделя 5 дена за тренировки . И мога да използвам лост , успоретка и 2 гирички от 2 и 5 кг :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1