СПЕШНИ ВЪПРОСИ за 1 начинаещ

Темата е заключена.

26.11.11
19:28

И моля модераторите ако смятат да трият темата да не го правят а просто да премахнат това което не им харесва защото така като ми я махат няма да разбера скоро отговора си а мисля че този форум е да си помагаме а не да се игнорваме ..
Здравейте . На 18 години съм , висок съм 1.70 и тежа 85кг. Целта ми е да сваля 5-6кг и да направя релеф (плочки главно). Досега в живота ми не съм тренирал много , но не съм дебел а изглеждам набит . Имам нужда от помощ и съвети от хора които разбират, а вярвам тук са много  . Значи целта ми е всичко това да стане в рамките на 2-3 месеца мисля че не искам много  Става въпрос за в домашни условия - мога да правя коремни , лицеви , имам гиричка от 5 кг . Ако се наложи ще се запиша на фитнес да ходя 6 пъти в месеца . Търсих в гоогле Лостове за Дома но всичките трябва да пробивам стената а останалите незнам дали са добри и дали няма да се счупат . Някой които има лост във тях би ли ми предложил определен модел ? Също така съм си купил Протеини на Синтракс сладките с шоколад за 50 лева , но според това което съм чел ще ми трябват и други работи като фет бърнар и мултивитамини незнам за друго ако има предлагайте както и за тези кажете кои са наи-добри и ако може цените им да не са много високи че нямам на разположение много пари  Ще ви помоля да не ми се заяждате и да казвате неща от сорта “използвай търсачката” това изобщо няма да ме стимулира ако това си мислите :Х просто Точни и ясно отговори  МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН ПИСНАМИ ДА ИЗГЛЕЖДАМ ТАКА ИСКАМ ДА СЕ СТЕГНА НА ВСЯКА ЦЕНА имам нужда от тренировъчна програма която безпроблемно да разбирам и използвам

Успехът ти зависи 10% от тренирането и 90% от яденето.
Така, за тренирането, щото изглежда то ти е проблем. Ако си напреднал, то ще знаеш как да тренираш. Ти питаш как = значи си начинаещ.
Начинаешите започват да тренират по програми за начинаещи. Тук, в този сайт, за да си помагаме, сме сложили няколко програми за начинаещи, които се откриват лесно и без Гугъл. Вземаш и си харесваш такава, след това сменяш упражненията с такива, които може да правиш у вас. Ако за някое упражнение се зачудиш как да стане - питаш във форума.
Лесно, просто, без заяждане.
А, и дори да имаш мегаяката програма, то не се ли храниш правилно, и добавки за 500лв на месец няма да ти дадат тялото, което искаш.
Та...програмата за трениране ли е най-важното?

казано от Генади Василев на 26.11.11, 19:43:

никакъв алкохол, никакви мазнини, малко въглехидрати и предимно белтъчини и фибри

Генади ти от кога почна да даваш съвети.
MrKIKO XXL от къде си ?
Започвай тренировка за начинаещ информирай се малко за храненето в сайта е пълно със статии.
Разгледай дневниците виж как се хранят хората с реални резултати.
Зарежи фат бърнерите и другите неща за които си чувал просто наблегни на правилното хранене.

Нека и аз да се опитам да ти помогна по малко по друг начин. Ти искаш бързи резултати. Искаш още да ти помогнат с конкретни съвети. Нека да ти предложа тогава и аз нещо. Според ме за твоите цели най-лесно ще ти е да си наемеш някой фитнес инструктор. Ще ти кажа и защо.
1. Първо той ще ти помогне веднага с напътствия и съвети.
2. Смятам че ще си спестиш пари от хранителни добавки, които са много полезни но без знание и опит за теб ще са безполезни.
3. Ще може да следи прогреса ти.
4. Ще може по бързо да ти трансформира тялото (но трансформация за 2,3 месеца предполагам че не очакваш чудеса)
5. Ще може да оправи най бързо и лесно храната ти.

Не знам от кои град си но тук в бб-теам има много професионални и добри треньори, никой няма да ти откаже да те вземе предполагам на частно и с няколко тренировки да ти даде един отличен начален старт.

Не ме разбирай погрешно но по начина които си написал горе да ти дават съвети без да положиш усилие да прочетеш  (извинявам се ако съм те разбрал грешно) няма начин да влезнеш в час за 2,3 месеца, а какво остава за някакъв резултат
Начина със форума четене и питане за мен е най-добър поради факта че така всичко което получиш като знание ще е натрупано с мислене и разсъждения, но ти каза че искаш бързо.

26.11.11
20:06

казано от Генади Василев на 26.11.11, 19:43:

За упражнения не мога да ти помогна със съвет, обаче относно хранителния режим, който е важна част от постигането на пресата, мога да ти поговоря. Значи със сладки и протеин няма да стане. Колкото и да е лошо ... никакъв алкохол, никакви мазнини, малко въглехидрати и предимно белтъчини и фибри. Риба, пилешки гърди, белтъци на яйца, ориз, ръжен хляб, много ябълки, всякакви сурови плодове и зеленчуци. Резултатът ще е няколко килограма по-малко и по-голям шанс да покажеш преса. Колегите да говорят за упражнения. Аз лично с такава диета смъкнах 7кг. за 1 месец преди половин година заради проблеми с холестерола. Не знам дали сте запознати, но за 1 месец от 6.8 холестерола падна на 3.5.

Нито за упражнения му говори , нито за хранене ... “Значи със сладки и протеин няма да стане” - първа глупост (относно протеина-с кое ще стане?) , след това никакви мазнини?(като не знаеш кои мазнини да изполваш и как , не коментирай , че ще му пречат) , въглехидратите също могат да му бъдат от полза , стига да са в правилният момент,количество и източник.Гледай сега - вкарваш белтъчини а по-горе казваш без протеин... От 7-те ти кг смъкнати за един месец , 3-4 са само вода не се залъгвай , че са мазно.Въобще не обърквай човека с такива приказки , че се хванах за главата.

Генади това, че си смъкнал 7 кг за месец и ти е паднал холестерола, нищо не означава, най-малко е основание да ни приканваш на пощата ти да ни обясняваш защо си запознат с храненето нещо което не пролича от поста ти.

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:03:

можеш да ми пишеш на kimmy_@abv.bg да ти разкажа защо съм запознат с храненето. Ако смяташ че знаеш повече от мен не се заяждай

И да повече от теб знам, но това не е от значение.
MrKIKO XXL в крайна сметка, ако те мързи да учиш и четеш по въпроса наеми си фитнес инструктор.

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:12:

може би заради съвети като твоите си е купил вафлички за 50лв. с които ще си показва пресата за 2 месеца.

Пич изобщо не знаеш на кой свят си. Човека ти казва, че си е купил протеин с вкус на сладки с шоколад, а ти ни обясняваш, че си купил вафли за 50 лева.
Хайде спри се с глупостите преди да са те спрели принудително.

26.11.11
20:15

Иван Шишманов от София съм
Значи имам 1 голям проблем с храненето и то е ... че не ям ИЗОБЩО зеленчуци много са малко броят се на 1та ми ръка а знам че те са най-полезното в една тренировъчна програма затова попитах за мултивитамини и фетбърнари щото без тях може и да не направя нищо заради тези аномалии пречинени от недостига на много неща спрени чрез зеленчуците

Казах ти разрови се из дневниците на потребителите с резултати, ще установиш, че малко хора ядат кой знае какви зеленчуци, а много хора никога не се ползвали бърнер, а това не им пречи да имат преси.

казано от MrKIKO XXL на 26.11.11, 20:15:

Иван Шишманов от София съм
Значи имам 1 голям проблем с храненето и то е ... че не ям ИЗОБЩО зеленчуци много са малко броят се на 1та ми ръка а знам че те са най-полезното в една тренировъчна програма затова попитах за мултивитамини и фетбърнари щото без тях може и да не направя нищо заради тези аномалии пречинени от недостига на много неща спрени чрез зеленчуците

Протеини=белтъчини - изграждат
Въглехидрати - дават енергия
Мазнини - дават енергия
Ако няма енергия, тялото може и от протеините да си набави.
Това е основното

Освен това има плодове, които са вода и захар (грубо казано).
Освен това има зеленчуци, които са вода и малко фибри.

Човек може да е много мускулест с 8 плочки без да хапне и един зеленчук
Човек НЕ МОЖЕ
да е мускулест и с плочки, ако не приема протеини.

ИЗВОД: Най-важното нещо са протеините, не зеленчуците.
ИЗВОД 2: половин час в сайта с 2-3 статии от основните за храненето и тренирането ще ти дадат много. На твое място ще отделя този половин час.

Храни, богати на белтъчини - месо, яйца, млечни, ядки... отново всичко това го има в сайта ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.11.11 20:20.

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:18:

Факт е, че се обърках

Друг факт е, че не знаеш на кой свят си.

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:26:

Абе не че нещо, ама ... хора ... вие болни ли сте? Оня е 1.70 85кг. ... тоя пращи от енергия ... има мазнини половин година да тренира, пък вие го пращате протеини да мята. Остави, че човека си казва, че няма пари за добавки. Да не говорим, че тая енергия от протеина вкъщи трябва да прави 2000 коремни преси и 500 лицеви да я изразходва. Освен ако не цели да стане 95кг.

Пич, погледни какво съм написал: “ПРОТЕИНИ=БЕЛТЪЧИНИ”. Някъде да съм споменал да е на прах? А да съм споменал от какви храни е?

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.11.11 20:28.

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:32:

Не говоря въобще за какъв вид протеин става въпрос. Той човека не се нуждае от никакъв протеин. За какво му е възстановяване като има гира 5кг. и може да се запише да ходи 6 пъти в месеца на фитнес. Не му трябва нищо друго освен хубава диета и да си прави упражнения, които може да види в сайтовете за видео споделяне.

Енгелс, който сигурно не знаеш кой е, е казал много преди дядо ти да срещне баба ти, че “Животът е форма на съществуване на белтъчините”.
Което, преведено за теб, означава, че всички хора, независимо дали тренират бодибилдинг, дали въобще тренират... имат нужда всекидневно от белтъчна храна. Защото белтъчините изграждат не само мускулите, но и доста други неща от пръстите на краката ти чак до косата.
Изключвам извънземни, хранещи се с алтернативни източници като слънцето и други индивиди, които все още сам може да се досетиш колко са спрямо цялото население от над 7 милиарда човека на планетата Земя.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.11.11 20:36.

26.11.11
20:36

Не се карайте няма смисъл важното е да си помагаме и да споделяме опит . Придобивам някаква минимална представа какво да правя ама дори да чета форум темите мн мн не ги разбирам друго си е да ти го обеснят хора които са го пробвали :) Може ли някаква примернна диета ли какво да ми дадете + тренировки за вкъщи с повторения комбиниране с протеин така че да мога да започна от някъде и да напредвам защото съм много объркан в интернет има милион теми за това ама незнам от къде и как да започна вие знаете най-добре :/

26.11.11
20:36

ВСЕКИ има нужда от ПРОТЕИНИ. Не говорим за протеини на прах, ако още не си разбрал.
И само да ти кажа, ако не знаеш - тялото не ползва протеините за енергия, за това си има мазнини и въглехидрати. Протеините имат пластична функция. Могат да се ползват и за енергия, ама това е краен вариант и не се препоръчва.

П.П.
За тренировка в къщи - лицеви, клекове, напади, набирания на лост (намери къде да ги правиш, ако можеш), обратни набирания, планкове, обратни коремни преси, кофички. А за храната вече казахме на какви храни да наблягаш.
За количествата - тук е индивидуално и трябва да си сметнеш като начало, после да откриеш на практика от колко калории имаш нужда и от какви съотношения на храните. Трудно ще ти го разкажем в един пост.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.11.11 20:39.

26.11.11
20:38

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:26:

Абе не че нещо, ама ... хора ... вие болни ли сте? Оня е 1.70 85кг. ... тоя пращи от енергия ... има мазнини половин година да тренира, пък вие го пращате протеини да мята. Остави, че човека си казва, че няма пари за добавки. Да не говорим, че тая енергия от протеина вкъщи трябва да прави 2000 коремни преси и 500 лицеви да я изразходва. Освен ако не цели да стане 95кг.

Каква енергия за половин година тренировки , пак недоразбрал като протеина преди малко ... какви 2000 коремни и 500 лицеви ... Най-вече да не говорим как така от 1кг протеин ще стане 10кг отгоре мускули.......
П.с. МЪКА,МЪКА!

26.11.11
20:41

Ех тия упражнения за пръв път ги виждам...:)

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:39:

два месеца със здраво гладуване

(tmi)

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:45:

ние простосмъртните

За смъртен не съм сигурен, но за първото опрделение в думата съм сигурен.
Дано по скоро да те забележи модератор за да спре глупостите ти.

26.11.11
20:56

казано от Генади Василев на 26.11.11, 20:45:

Шишманов, дай акъл и ни просветли нас простосмъртните. Относно белтъчините и така наречените “протеини”, смятам, че вие грешите като наричате белтъка протеин, щото в раздела “магазин” на същия този сайт, всички въглехидратни боклуци са наречени не белтъчини а “протеини”. Така че няма да е зле да пояснявате за какво говорите. Не за друго, ами ‘щото ние простосмъртните не сме екстрасенси да ви четем мислите на вас трениращите богове и всичкознаещи.

Не знам за другите , но е време някой сериозно да се намеси тук.Оправи си писането , също така и тона.Белтък=протеин.Как решаваш кое е въглехидратен боклук?Не е нужно да си екстрасенс - нарича се знания , трупане на опит.Тук има изключително много хора , които знаят и могат - не иронизирай със “всичкознаещи и богове”.
П.с. в категория протеини - в ляво си пише : Гейнъри .. под тях видовете протеин , от съответната под-категория можеш да видиш кое е протеин , кое е “въглехидратният боклук” според теб.

Мнението беше редактирано от Dominic на 26.11.11 20:58.

26.11.11
21:58

то хубаво че не пуша и не пия :)

26.11.11
22:12

та какъв лост да си купя за вкъщи да е евтин и да върши работа? имало некви по 20 лева ама ме съмняват

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1