нужда от няколко съвета, как да процедирам?

27.11.11
02:10

добро утро! т.е нощ де :D нещо съботата се провали, така де, да използвам момента на безсъние!

1,89 съм, 88,5 кг  http://imageshack.us/photo/my-images/651/capturessh.jpg/ имам около 8-9кг излишни под формата на много стабилни паласки, мазни крака и гъз!  за да съм по-кратък и ясен, понеже съм неговата височина, целта ми е http://imageshack.us/photo/my-images/195/46702606.jpg/  :D обаче трябва да си призная, че си нямам и на идея какъв е начина!  да стана 80 кг и после тежки тренировки или сега тежки тренировки и после да чистя?  въобще разяснете, кво кое е! мерси! :)

Темата беше редактирана от valent1n 458 на 27.11.11 02:16.

Започвай с тренировките с тежести.
Начинаещите тренират с програми за начинаещи избери си някоя и започвай да учиш мускулите ти да работят.
Направи си дневник за да следим как тренираш и как се храниш и в движение, ще те коригираме.

Надявам се си умно момче. Т.е. ще може да разбереш:
Има програми за сваляне на мазнини
Има програми за качване на мускули
Има програми за начинаещи.
Така. Сега уловката. Колко пъти в живота си може да качваш и сваляш и колко пъти си начинаещ?
Извод: не пропускай месеците с програмите за начинаещ. Освен всичко друго те хем качват мускул, хем горят мазнини. Нещо, което после става само със забранени субстанции.
Е, каква програма те интересува?
И, няма как да минем без нея - ЛОШАТА НОВИНА: свалянето и качването зависят от храненето, не от програмата. С подходящо хранене може да се орелефиш с програма за маса и да качиш мускул с програма за релеф.

27.11.11
11:56

да, знам че няма магическа пръчица и всичко се прави с търпение, внимателно подбрани упражнения и хранителен режим :)

на първо четиво се отказах от вредниците навици и така автоматично свалих 7кг, стоя на около 1600 кал предимно от зеленчуци, плодове, пълнозърнест хляб, ядки, аминокиселни, само трябва да увелича месото, че взимам доста малко.  плувам по 5 дена в седмица по около 850м на ден и имам вкъщи успоредка на която всеки ден правя кофички по 10-15 на серия, обаче на лоста повече от 4 пъти не мога :x  

само не ми стана ясно като почна тренировките с тежести колко кал да взимам? брм-то ми е 2100, но нали искам и паласките да чистя :) и отделно плуването няма да го спирам, че лекувам лека травма с него

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 27.11.11 11:58.

27.11.11
12:07

1900-2000 ккал., мисля че ша сваляш с умерено темпо

За да се изгори един килограм мазнина е необходим дефицит от 7000 калории, т.е. ако се настрои дневния прием на -500 за една седмица са -3500 или свален 0.5кг, ако са -1000 то за една седмица съответно е свален 1 кг. Половин килограм на седмица е по-добрия вариант.

27.11.11
17:36

то и аз искам по-бързо, ама повече от 500-600гр на седмица не свалям :) по-надолу от 1600 кал също не мога да слезна, плуването си изморява достатъчно, а и като повечето работя, уча, трябва да се заредя с търпение, тия 10кг ще ги свалям 3-4 месеца.. (puke) и като почна фитнеса може би ще се засили темпото, но едва ли, щот 2000кал не мога да го нарека точно диета :D

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 27.11.11 17:39.

27.11.11
18:27

казано от valent1n 458 на 27.11.11, 17:36:

то и аз искам по-бързо, ама повече от 500-600гр на седмица не свалям :) по-надолу от 1600 кал също не мога да слезна, плуването си изморява достатъчно, а и като повечето работя, уча, трябва да се заредя с търпение, тия 10кг ще ги свалям 3-4 месеца.. (puke) и като почна фитнеса може би ще се засили темпото, но едва ли, щот 2000кал не мога да го нарека точно диета :D

10кг. можеш да свалиш за около 2.5-3 месеца с правилен хранителен режим - НВД-ВМ, умерено кардио и тренировки във фитнес.

27.11.11
18:56

не, не искам нвд, кофти ми идва тази диета, предпочитам от всичко по малко + повече плуване и фитнес, всеки ден по 1900 кал и би трябвало да се изчистя и да не съм едновременно вейка :D

сега пия само аминокиселни, но предполагам трябва да си взема и протеин (без аспартам), че не ми остава време да си наготвя пържоли и единственното месо ми е камчията/бекона на закуска

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1