Мултивитамини и глутамин - Дозировки и Предпочитани фирми

27.11.11
14:14

Здравейте,
От известно време се чудя дали да си закупя посочените добавки и в крайна сметка реших ,че ще са ми от полза в целите ми,обаче не мога да реша към какви фирми да се обърна.

По-точно главно за глутамина ... потърсих във форума и може би се оказа че този на primaforce излиза изгоден,но принципно аз съм човек ,който залага повече на качеството пред цената.Никога до сега не съм използвал глутамин ,като самостоятелна добавка (само този ,който е в Xtend).Ще се радвам да ме насочите към качествен (не казвам ,че този на primaforce е боклук просто дори не знам дали има изобщо разлика,понеже грамажа му е по-малък).
Другото ,което е в каква дозировка да го приемам? Знам ,че се приема от 0,2 до 0,5 х тегло.Кой би бил оптималния прием?

Отностно мултивитамините се насочих към Now Foods - ADAM .Тук мисля че ще е нужно да спомена ,че тренирам от 2 години без по-дълги прекъсвания от 5-6 дни.Тренировките ми в момента са силови ,3 дни седмично (5х5).Храня се чрез въглехидратна ротация (3-1-2-1-2-2-1),тоест храня се добре.Иначе мултивитамини също не съм употребявал ,като добавка.Добри отзиви прочетох и за Orange Triad,но не знам.
Как да преценя индивидуалната дозировка тук или просто да следвам това ,което пише на опаковката?

Добавки ,които употребявам в момента са:
КреАлкалин , Протеин , БЦАА (xtend);

Какво бихте избрали и в какви дози бихте го приемали на мое място?

Поздрави!

27.11.11
14:45

Разгледай мултивитамините на гаспари http://shop.bb-team.org/gaspari-nutrition-anavite от тях има много добри отзиви във форума :)

27.11.11
15:10

Според мен тези на гаспари са по-изгодни... .Току що ги сравних долу горе , може би ADAM ги превъзхождат малко или много (от към количество на витамините) ,като изключим бета-аланина и л-карнтитина,които са отделни съставки.Но пък в адам има известно количество храносмилателни ензими , CoQ10 чието количество е нищожно ,но по-добре от колкото нищо , еднакво количество магнезии и повечко цинк.Може би от 2та типа по-добрия (за мен) ще е адам,но пък си остава по-скъпия вариант.Лично мнение... може и да греша.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 27.11.11 15:12.

27.11.11
15:55

казано от Daniel Dimitrov на 27.11.11, 15:10:

Според мен тези на гаспари са по-изгодни... .Току що ги сравних долу горе , може би ADAM ги превъзхождат малко или много (от към количество на витамините) ,като изключим бета-аланина и л-карнтитина,които са отделни съставки.Но пък в адам има известно количество храносмилателни ензими , CoQ10 чието количество е нищожно ,но по-добре от колкото нищо , еднакво количество магнезии и повечко цинк.Може би от 2та типа по-добрия (за мен) ще е адам,но пък си остава по-скъпия вариант.Лично мнение... може и да греша.

По принцип и аз съм за адам, но човек които ги беше пил и 2та вида каза, че е усетил наистина мултивитамини при приема на анавайт... разгледай този дневник може да ти помогне :) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41493

28.11.11
10:01

разгледай и ориндж триад на контролед

Изборът на витамини е малко по-труден, тъй като има доста продукти, които са наистина добри. Ще споделя малко лични впечатления. Anavite на Gaspari е един доста приличен продукт в моите очи, има някои допълнителни екстри (известни количества L-карнитин и бета аланин), но не всички от съставките му са в най-добрите си форми и е сравнително скъп. Определено внимание заслужава EcoGreen Multi на Now Foods - според мен е достатъчно добър за всеки спортист на ниво около средното, а цената му е доста приемлива. Отличен вариант за активно спортуващи е и Vit-Min 100 на Now Foods (доста силен В-комплекс, освен всичко останало). Няма как да пропусна и Power Pak на Pure Nutrition - много сериозен all-in-one вариант, също на добра цена.

Другите добри варианти вече са споменати (Adam & Orange Triad).

28.11.11
14:01

Един път клоня към orange triad ,друг път ,към adam ... но сега забелязах ,че от ориндж-а няма малка разфасовка... ,а тези пари които мога да заделя за добавките са ограничени ,все пак и за храната трябва да останат.Тоест аз си мисля да пробвам 1 малка разфасовка адам ,а ако ми хареса ще продължа с тях и с 500гр. глутамин. Глутамина може би ще разчитам отново на Pure Nutrition ,понеже вече карам на 2 опаковка КреАлкалин и доста добре ми действа ,надявам се и от глутамина да остана с такова впечатление.Другия вариант е Синтракс.

Само... ,ако приемем,че аз съм средно напреднал ,с постоянни тренировки и сравнително добро хранене в какви дози трябва да приемам адам? Има ли нужда от по-големи дози от препоръчаните на този етап от развитие?

Мисля, че можеш да разчиташ на глутамина на Pure Nutrition. Приемам го от 2 седмици и впечатленията ми за този период са определено добри. Защо избираш Adam? Т.е. по какви признаци избираш витаминния продукт?

28.11.11
16:16

Еми не знам и аз ... Прочетох около 10-15 по-стари теми във форума и в повечето от тях едните казваха ,че са доволни от адам ,естествено прочетох добри мнения и за ЕкоГрийн и СуперВитс ,но някак си впечатлението ми остана върху адам.Освен добрият им витаминен профил може би и наличието на храносмилателни ензими малко ме клони към тях иначе,също така зма(колкото и да не ми е необходим на тази възраст)и това че има малки развасовки до 40 лв.Отностно power pak… и той не ми се вижда лош ,дори го бях забравил ,като идея.

В интерес на истината и аз не знам какво искам ... никога като не съм пил нямам никаква представа за продукта и мисля да пробвам по-предпочитаното.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 28.11.11 16:27.

На който и продукт от горепосочените да се спреш, няма да сбъркаш. Грабвай това, което ти е на сърцето...и на бюджета.

Аз бих се спрял на ADAM. Смятам, че съставът му е чудесен. Витамин B го изключвам от сравнението, тъй като при всички продукти той е с космически числа, но пък и лесно отива в тоалетната.

Предмимството за мен е при по-високите дози витамин Ц, Е, Д и Б9. Страхотни антиоксиданти с безброй ползи за човешкия организъм. Съдържа и добри дози жен-шен, лутеин, ликопен и сау палмето, макар че лутеинът и ликопенът са нужни в бая по-големи дози за оптимален ефект.

Дозата е от 2 таблетки/дражета (3 при капсулите), което го прави идеално за разпределение - една таблетка със закуската и една с храненето след тренировка.

С глутамина на Pure също мисля, че няма да сбъркаш. Макар да не го приемам самостоятелно, а заедно с креатин и протеин, възстановяването ми се подобри осезаемо. Приемам го по 10-15 грама дневно.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.11.11 16:55.

28.11.11
17:02

Въпросът е решен.
1 малка кутия Адам - 60 таблетки
500гр. глутамин Pure Nutrition
Все пак ,ако има още мнения казвайте ,поръчката може и да търпи промени до петък.

някакви отзиви за Optimum Nutrition Opti-Men ?

28.11.11
20:35

казано от Daniel Dimitrov на 28.11.11, 17:02:

Въпросът е решен.
1 малка кутия Адам - 60 таблетки
500гр. глутамин Pure Nutrition
Все пак ,ако има още мнения казвайте ,поръчката може и да търпи промени до петък.

60 таблетки за 30 дена, наистина eco green са много добър вариант спрямо цена качество,

28.11.11
22:09

ADAM имат по-добро количество витамини ,но и по тази логика следва да са по-скъпи.При ЕкоГрийн ,като гледам и при двойни дози не се доближава много до адам.Пък и 2та продукта ще ги взема на почти еднакава цена ,просто екото би стигнало за по-дълго време,ако се придържам към опаковката.

28.11.11
23:16

казано от Daniel Dimitrov на 28.11.11, 22:09:

ADAM имат по-добро количество витамини ,но и по тази логика следва да са по-скъпи.При ЕкоГрийн ,като гледам и при двойни дози не се доближава много до адам.Пък и 2та продукта ще ги взема на почти еднакава цена ,просто екото би стигнало за по-дълго време,ако се придържам към опаковката.

За твоите цели адам не е зле може докато почиваш от тях да минеш на daily vits или на eco green..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1