Проблем с храненето.

23.11.11
14:19

Здравейте хора!Дайте някакви идеи при огромната липса на апетит.. от няколко месеца нямам никакво желание за ядене без значение какво, пробвах да вкарам по някоя пица,някоя баница за разнообразие и не само това,различни рецепти,различни видове месо и каккво ли още не, но проблема си остана и както си растях до един момент почнах да свалям заради неядене и малко по малко се стопих и продължавам надолу.Дайте някакви съвети като изключим “апетита идва с яденето” защото не върши работа в моя случай.Другото което е за тренировките също ми се убива желанието но въпреки това тренирам и то тежко, силата и тя падна но все пак тренирам здраво.Отворен съм за всякакви идеи и предложения но нека да пишат само хора, които са изпитали дадения метод на свой гръб :)

23.11.11
14:42

На мен апетита ми идва с чубрицата и червения пипер.На абсолютно всичко слагам.Има и една диетична(без сол).:)

Явно не са ти достатъчно тежки тренировките щом не ти се яде.Незнам дали тренираш и краката, но ако не е така,започни да ги тренираш,гарантирам ти че ще си гладен през 2-3 часа.Започни да ядеш сутрин за да ти се яде и към обяд.До обят седиш ли гладен самото чувство за апетит изчезва ;)

Мнението беше редактирано от Христо Веселинов на 23.11.11 19:17.

Здравей,
не ти знам тренировката нито храненето, но липса на апетит и падане на силата са два от сигналите за претрениране.
Прегледай си нещата.

Случайно да попрекаляваш с алкохол и/или цигари? Кафе? Как си със съня?

24.11.11
15:03

Алкохол,цигари и кафе не употребявам най-много 1 кафе в месеца и то ей така без причина.Съня ми е доста зле немога да спя много време лягам си към 23:30 и към 5 най-много се събуждам и повече немога да заспя,а най-лошото, е че ми се доспива точно когато трябва да ставам.Краката ги тренирам веднъж седмично но от 2-3 седмици взех да ги пропускам защото просто немога да се възстановявам и регреса е още по-голям.Тренировките са ми добри, проблема е във възстановяването и от там свалянето на килограми.А колкото до храненето нямам някакъв определен почасов режим но преди проблема на ден си ядях по 600-800гр месо и 400-500гр ориз(несварено състояние) за закуска ядях овесени ядки 100гр+500мл прясно мляко+1 протеин и преди лягане или протеин с ядки или извара с ядки, а сега и половината на това количество немога да изям и почвам вече да се депресирам защото стигнах до едно ниво дето все едно никога несъм тренирал и загубих всякаква форма и ... а бе яко зле.

24.11.11
15:08

Разнообрази малко, и на мен ще ми писне постоянно да ям месо и ориз. Смени месото (ако си на пилешко, яж свинско), вкарай яйца, смени ориза с нещо и т.н. Добави храни, които са ти вкусни.

А това на аватара ти ли си? Колко си висок и колко тежиш?

Питам, защото търся някаква връзка между начина ти на живот и нивата на грелин и лептин в организма ти. Грелинът те кара да изпитваш глад, а лептинът да се чувстваш сит.

При слаби хора и хора, които не си доспиват, нивата на грелин са по-високи от обикновеното, но при теб не е така. Ако не си с наднормено тегло и висок процент подкожни мазнини, то не би трябвало да имаш и проблеми с лептина.

Освен наистина просто да ти е втръснало от тези храни и както казва Петко, разнообразието може да помогне. Има ли храни, които да те карат да ти текат лигите? :)

PS: През колко време се храниш? Ако се храниш прекалено често, през 1 - 1,5 часа загубата на апетит е напълно нормална. А и сега като се замисля...500 гр. суров ориз на ден...това не знам как го поглъщаш (си го поглъщал).

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.11.11 17:02.

24.11.11
19:06

Това на аватара съм аз да но преди около 1 година след това качих още бях станал около 80-82 кг но след това почнах да свалям и сега съм около 70 на ръст 174-175см.Несъм с висок процент подкожни мазнини, а колкото до храните вече трябва да не ям много време за да ми се дояде нещо дори и от любимите ми преди сандвичи,пици и прочие.Иии може да се каже,че любимо ядене вече нямам дори понякога като се сетя за нещо определено което би трябвало да ми хгаресва и ми се гади но това е друга тема.В момента се храня през 4-5 часа понякога и повече просто като не ми се яде и се блъскам насила нищо нестава, ям по 30-40 понякога и повече минути, а има случай, и в които връщам поръчката.А относно ориза това ми беше за целия ден + месото като без тях имах 2 хранения закуската и преди лягане и общо взето не оставаше място за нещо друго.А също така в момента вкарвам от всичко по-малко примерно едно ядене пилешко, на следващото риба, на по следващото телешко и така точно за разнообразието но резултата е същия и се замислям дали да не отида при някакъв доктор да ме прегледа, че нещо май съм дал на късо.А като спомена за тези хормони грелина и лептина има ли някакъв препарат с който да се подтиска лептина и да се активира грелина?Все пак ума всякакви препарати за подтискане на апетита, а такива за увеличаването му никакви ги няма или поне аз не ги знам освен бирената мая, която доста хора споменават но аз полза от нея никаква несъм видял.

Има и хранителни добавки за стимулиране на апетита, но те не са нещо, което можеш да приемаш като лекарство.

Между другото приемаш ли витамини и минерали като хранителна добавка и ако да - какви/кои и по колко? Ядеш ли плодове и зеленчуци?

Ако проблемът не се крие и около предозиране или дефицит на някой витамин и минерал, то ти предлагам да отидеш на лекар да ти направят изследвания. Внезапната загуба на апетит за съжаление може и да е знак за някое сериозно заболяване, тъй че не е за пренебрегване.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.11.11 20:19.

24.11.11
21:10

Витамини и минерали приемам като добавка от 1 седмица Now Adam по 3 след закуската както пише на етикета, а плодове и зеленчуци много много не ям  само някоя домашна салата или трушия и някоя ябълка но в малки количества.Явно ще се ходи на доктор да видя пък те какво ще кажат.

М-да, не мисля, че е свързано с витамините. Най-добре отиди при лекар, да ти пуснат изследвания и да видят дали има нещо нередно в организма ти. Успех!

Здравей,
храната ти е ок, но явно тренировките не са ти “добри” както казваш.Според мен не можеш да се възстановиш и претренираш здраво, а в този случай първото нещо е да вземеш почивка поне седмица и през това време да направиш пълна ревизия на тренировката / ако имаш дневник/ .Не ти знам програмата , но според мен си претренирал.Или с други думи тренираш повече от колкото можеш да понесеш, а най- тъпото е че това не се разбира веднага.
поздрави

26.11.11
20:49

Честно да ти кажа съм съгласен с теб Александър Георгиев позамислих се и аз винаги съм си тренирал тежко и интензивно дори и след като започнах да не ям както трябва и според мен точно от това съм свалил толкова килограмите тежки тренировки,лощо възстановяване и вместо нагоре аз вървя надолу.Идната седмица няма да тренирам изобщо ще ям каквото ми се прияде,ще отида да ме прегледат,да ми направят изследвания да видя как съм ии от по-другата седмица се стягам и се вкарвам в ред.
Благодаря на всички включили се в темата ако има нещо по необичайно в излседванията ще споделя с вас за да се знае.

Идеята с почивката е доста добра. Не е зле да си правиш периодично изследвания. Колкото по рано се открие даден проблем толкова по - добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1