Сериозна мускулна травма

27.11.11
20:01

Здравейте! Преди 40 дни се контузих по време на тренировката за гръб,не бях загрял добре и при чукчета с щанга стана явно белята. Тогава болката беше доста лека,но на другия ден стана вече сериозно.Първо ме болеше само кръста, след това се премести надолу в седалището и почти целия крак. 10-15 дни чаках да си мине само с някакви глупави мехлеми, сауна и прочие- не помогна. После бях на лекар, каза, че сигурно е мускулна травма и ми даде сума хапове, нямаше голямо подобрение. Пак при доктора и нови хапчета,но този път ме прати и при физиотерапевт. Проблемът е,че за толкова време като няма подобрение не знам какво ще ми помогнат някакви масажи и упражнения за раздвижване... Таа някой да е имал сходен проблем или някакъв съвет, защото всеки ден е изпълнен с болка при всяко ставане от стола...
Благодаря!

27.11.11
20:59

Направи си ядрено-магнитен резонанс или поне скенер на лумбалните прешлени. Няма как мускулна травма да се мести. Може да си направил дискова херния. Ако ти изтръпва кракът, работата е сериозна.

ЯМР ще чака доста,освен това няма да му дадат направление за описаната причина,остава варианта да си го заплати.Скенер е по-възможно,като наблегнеш на Л5-С1.Кръвна картина и консултация с невролог,при желание и ортопед,за предпочитане след профилна рентгенография на лумбални прешлени.ЕМГ по преценка на специалиста.Започни с това,достатъчно е за момента.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1