Моят дневник- пътят към успеха :)

Темата е заключена.

25.11.11
19:30

Здравейте,

Прочетох толкова много дневници и съм много въодушевена и впечатлена от характера и силата във всички хора тук! Реших и аз да си създам един супер дневник:). Поради няколко причини:

1. Смятам, че е хубаво да проследявам пътят към успеха си, за да мога след време да видя през какво съм минала и да не се отказвам от целта си.
2. Много много ще се радвам и ще бъда благодарна да чета коментари и критики от всички компетентни хора тук
3. Ще споделям, какво по-хубаво от това:)

И така.. Целта е- да си тонизирам и оформя тялото, както и да смъкна нивото на подкожни мазнини. Също бих искала (след много усилия и постоянство естествено) да си изчистя корема и да се видят плочките- това винаги много ми е харесвало в жените понеже за мен лично е знак за много упоритост:))

В момента съм 58 кг, 173 см- бих искала да смъкна около 2кг (изглеждам по-малко от 58 кг, поне така са ми казвали:), скоро ще кача и снимки, за да чуя и вашето мнение:))
Скоро ще навърша 25. Опитвам се да се храня здравословно, винаги подбирам храната в менюто си, но не пазя диети. Слабостта ми е сладкото. Понастоящем тренирам около 3 пъти в седмицата, но постепенно ще увеличавам дните с тренировки. Работя в офис, т.е. няма много движение в ежедневието ми.

Също така, подобно на доста от вас, смятам, че хармонията между тяло и дух са доста важни и следователно не искам/против съм да си измъчвам тялото с лишения или претоварване.

И така.. Стига толкова за днес:)) Хубав ден на всички!

25.11.11
19:57

Здравей, радвам се, че няма да гладуваш, но за всеки случай напиши меню с примерни хранения.
Сладкото от наш враг може да се превърне в наш приятел. Зависи в коя част на деня се взима и какво е точно. С две думи: НЕ на вафлите вечер ДА на меда след тренировка.
Не си поставяй цели -2кг.: тях бързо ще ги смъкнеш. Че аз като си направя една тренировка с хубаво изпотяване и смъквам толкова. Така няма да се мъчиш ежедневно с кантар и при първия килограм отгоре, получен от ядене на само една солена кисела краставичка, ще се разочароваш и откажеш. По добре е да имаш цел, която е свързана с дългосрочни планове: да бъдеш здрава, атлетична, да изкараш плочки...Това ще те мотивира за по-дълго време и няма да се отклоняваш лесно от маршрута.
След като дадеш меню, вярвам, че другите също ще се включат с нещо полезно.
Успех!

26.11.11
22:43

Здравей Anelia,

Много ти благодаря за отговора! Искрено ти завиждам за това, че за една тренировка успяваш да смъкнеш толкова! :)
Напълно съм съгласна и с дългосрочните планове- точно това ми е целта. Искам тренировките да се превърнат в константа в моя живот, навик, и да спра с това непостоянство - и наистина съм решена! :) Накратко за вчера и днес:

25.11.2011

8:00 закуска - 150-200 грама мюсли с мляко (мюслито е с какао http://shop.biomag.bg/musli-kakao-balev-bio)
11:30 50 грама овесена питка (домашно приготвена, без мазнини)
13:30 - обяд - 200 грама картофи с около 100 грама пилешко месо със сметана
14:30 - 2 шоколадови бонбона
20:00 вечеря 2 сварени яйца с 200 грама кисело мляко и половин краставица

Тренировка
Лошото е, че някои упражнения не знам как се казват, извинявам се предварително- ще ги науча:)

Загрявка - колело + стречинг
4х10 навеждане с лост на раменете (за задната част на краката)
4х12 хипер екстензии
4х10 вдигане на лост отново (нагоре, до заключване на лактите)
4х12 скрипец
странични планкове
4х10 вдигане на крака до 90 градуса от легнало положение
Колело и коремни преси - 3 минути бързо каране на колело 20 коремни преси, редуване 3 пъти

Завърших с още 20 минути колело и стречинг.

26.11.2011

9:00 закуска
10:00 един банан
10:30 един портокал
12:30 обяд - 20 гр пастет, 100 грама кисело мляко, парче домашна баница със сирене
15:00 4 блокчета шоколад
18:30 - 50гр телешко с домати
20:30 - 150 грама ориз със зеленчуци

Днес доста храна ми се насъбра. Особено ориза накрая много исках да го пропусна, но... както и да е :)

Утре съм пак на тренировка и ще гледам да науча имената на всички упражнения от инструктора:)

Много искам да намаля въглехидратите поне малко. Също, преди седмица си поръчах протеини, понеже не успявам да набавя необходимото от храната а и се надявам с тяхна помощ да намаля и приетите въглехидрати.

Толкова засега от мен:))

28.11.11
09:57

27.11.2011 :)

9:00 закуска - мюсли с мляко (200 гр)
11:00 един портокал
14:00 обяд - риба тон филе, 60 гр царевица, 2 сварени яйца
17:00 - 50 гр орехи с мед
18:30 - тренировка
21:00 - белтък от сварено яйце и два моркова

Тренировка:

Първа серия упражнения х 4 кръга

1. Напади х 10 на крак
2. Повдигане на крака от легнало положение х 12
3. Навеждане с тежест (мисля, че беше 3 кг на ръка) х 10
4. Степове (това съм го правила и вкъщи- качване на стол с един крак и свиване на коляното докато избутвам нагоре) х 20 на крак
5. Коремни преси х 10

Втора серия х 4 кръга

1. Вертикален скрипец х 12
2. Упражнение за гърди с тежест х 12
3. Хоризонтален скрипец х 12
4. Вдигане на гирички нагоре до заключване на лактите х 3 кг на ръка х 12
5. Коремни 2 серии х 15

Завърших с малко колело.

Много съм доволна, че днес се лиших от шоколад, въпреки че имах вкъщи :)

Днес имам доста работа, но все пак се надявам като се прибера късно вечер да потренирам поне на кростренажора.

Хубав ден на всички :)

29.11.11
09:54

28.11.2011 - още един ден без шоколад :)

Меню:
8:00 - мюсли с мляко 200 гр
10:00 - един банан
11:30 - една ябълка
13:00 - едно яйце, една пълнозърнеста филия хляб, малко сирене
15:45 - същото
19:00 - пилешка пържола от бут, задушени зеленчуци (броколи и царевица)
21:00 - чаша топло мляко с мед

+2 литра вода и витамини Opti Women

Тренировка няма, но има доста ходене пеша:) Днес ще тренирамвкъщи, т.е. без инструктор и ще се опитам да направя една тренировка, която съм правила с него преди време. Единственото, което ме притеснява е самото изпълнение на упражненията. Факт е, че преди правех упражненията на Зузана от Bodyrock вкъщи, но след като започнах да тренирам с инструктор осъзнах, че доста от упражненията не съм ги изпълнявала както трябва (например лицевите, нападите, клековете..) Хубаво и важно е да тренираш, но още по-важно е да изпълняваш съответните упражнения правилно, всеки знае защо:) Иии.. понеже вече съм що-годе запозната, ще се пробвам ;)

Лишението от сладки ще продължи още няколко дни, след което ще се възнаградя хехе ;)

Усмихнат ден:)

30.11.11
09:56

29.11.2011

7:30 мляко с мюсли - 200 гр
10:00 една ябълка
11:00 един портокал
12:00 сварено яйце, филия пълнозърнест хляб, сирене
13:00 супа топчета - около 100 грама
14:00 един морков
15:30 - 100 грама кисело мляко
16:30 - 150 грама кисело мляко
19:00 вечеря - леща с кисело мляко

21:00 тренировка- 25 мин кростренажор, скачане на въже 5 серии по 1 минута

Вода над 2 литра и витамини Opti women.

Може би заради фруктозата от плодовете- вече не изпитвам нужда от сладко:) Странно, че докато тренирах на кростренажора имах болки в лявото рамо, които ми ограничиха тренировката- може да не съм загряла както трябва... Днес ще пробвам пак с по-добра загрявка :)

01.12.11
09:34

30.11.2011

8:00 мюсли с мляко - около 200 гр
10:00 един банан
12:00 1/4 овесена питка
тук има и малко солети
13:30 задушени зеленчуци
15:00 един портокал
17:30 1/4 овесена питка
18:30 20-30 гр домашна баница с телешко
18:45 30 гр орехи с мед
19:30 тренировка
22:00 един белтък

Течности: над 2 литра вода

Тренировка:

Загрявка

1 серия х 3 кръга
клекове - 12
хипер екстензии - 15
2 серия х 3 кръга
коремни (вдигане на крака от лег) х 15
набирания (пак от лег) ь 8
3 серия х 3 кръга
коремни- вдигане на крака от изправено положение (нз как се казва уреда :() х 12
упражнение за гърди х 12 (с по 4 кг гирички)
4 серия х 4 кръга
лег преса х 12
упражнение с уреда за вътрешната част на бедрата х 20
упражнение с уреда за външната част на бедрата х 20
5 серия х 3 кръга
бърпита (без лицева) х 10
коремни х 12
6 серия х 4 кръга
лицеви (от лоста) х 8
упражнение за задната част на бедрата х 15 на крак

Завършване с бързо каране на колело около 10 минути.

Днес ще карам само на кардио:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1