28.11.11
21:06
В последната година забелязвам нещо странно. Ръцете ми излгеждат огромни сравнение с горната част на тялото. Всъщност в сантиметри, разликата не е чак толкова впечатляваща, ама визуално излгеждам смешен. За последните 3 месеца сериозни ръцете ми стана към 40,7 (+ ~1см) а нищо друго неще да расте. Гърба като го отворя гръдната става към 114см., а като стоя нормално има няма 102-3см.
До някъде обеснява защо съм толкова слаб на лежанката :д За ръце правя по 1упр. за бицепс x 2 серии (всеки път различно) и 2 за трицепс x 2 серий. Тренирам горна/долна част сплит
Горна част:
Лежанка - 3x6 (тежки)
Горна с дъмбели - 3x8 (изненадващо ги чуствам доста добре)
Набиранки 3x8
Скрипец 3x8
Тяга 4x8
раменна преса 3x8
ръцете в страни за рамо 2x8
бицепс,трицепс
Долна част:
клек 4x8
разгъване на машина за бутове 3x8
лег преса 2x8
за прасец 4x20
корем
Яденето: тъпчене с много мръвка, ориз и картофи, по специален не спазвам
Някъде бъркам ли, да сменя някои упражнения или да спирам да тренирам ръцете докат са изравнят с тялото :д
Според мене прекалено много се филмираш .. Ръцете са си съвсем добре за 114 гръдна .. Не ти знам структурата на тялото , но явно ти е заложено по природа да си от хората с големи ръце .. Аз пък съм точно обратното..Нали знаеш кой каквото няма , това иска .
Мнението беше редактирано от RinGo на 28.11.11 21:19.
За пръв път чувам някой да се оплаква от големи ръце :) Ако “проблемът” ти те притеснява, спри да ги тренираш пряко, те си се товарят индириктно от доста други упражнения.
Сигурно си от хората с по-къси ключици и визуално изглеждаш тесен, макар и да имаш маса. Наблягай изключително на средното рамо с леки упражнения с много време под напрежение. Това ще ти ‘’отвори’’ раменния пояс значително и ще изглеждаш много по-широк с минимално количество качена маса.
Под леки упражнения се има впредвид с леки килограми или нещо друго, раменната преса ми е любимото упражнение и не ми са маха от програмата :д
Не съм фен на пресите над глава за играждане на красива физика, но ако виждаш ефект от нея, не я махай. Мисълта ми е съвсем друга - средното рамо иска специално внимание - изградено е от предимно бавни влакна, има стабилизираща функция най-вече и следва да се тренира с по-леки тежести, повече повторения и много стриктна техника. Много хора ще ми опонират сега, но аз лично съм много против големите тежести, когато става дума за рамото (дори при базовите упражнения).
Всеки със своето мнение .. СПоред мен най-добре е да се направи една пирамида и след нея 1 изпомпваща серия с макс кг ..
Рамото ми е любимия мускул и да не кажа че и най-силния .. Средното рамо винаги го тренирам само с 1 упражнение - преси и ми е доста силно , като се има впредвид че го тренирам с доста повече кг от колкото вдигам на лег
Мнението беше редактирано от RinGo на 29.11.11 12:00.