Несъразмерни ръце с малко тяло

28.11.11
21:06

В последната година забелязвам нещо странно. Ръцете ми излгеждат огромни сравнение с горната част на тялото. Всъщност в сантиметри, разликата не е чак толкова впечатляваща, ама визуално излгеждам смешен. За последните 3 месеца сериозни ръцете ми стана към 40,7 (+ ~1см) а нищо друго неще да расте. Гърба като го отворя гръдната става към 114см., а като стоя нормално има няма 102-3см.
До някъде обеснява защо съм толкова слаб на лежанката :д За ръце правя по 1упр. за бицепс x 2 серии (всеки път различно) и 2 за трицепс x 2 серий. Тренирам горна/долна част сплит

Горна част:
Лежанка - 3x6 (тежки)
Горна с дъмбели - 3x8 (изненадващо ги чуствам доста добре)
Набиранки 3x8
Скрипец 3x8
Тяга 4x8
раменна преса 3x8
ръцете в страни за рамо 2x8
бицепс,трицепс

Долна част:
клек 4x8
разгъване на машина за бутове 3x8
лег преса 2x8
за прасец 4x20
корем

Яденето: тъпчене с много мръвка, ориз и картофи, по специален не спазвам
Някъде бъркам ли, да сменя някои упражнения или да спирам да тренирам ръцете докат са изравнят с тялото :д

28.11.11
21:19

Според мене прекалено много се филмираш .. Ръцете са си съвсем добре за 114 гръдна .. Не ти знам структурата на тялото , но явно ти е заложено по природа да си от хората с големи ръце .. Аз пък съм точно обратното..Нали знаеш кой каквото няма , това иска .

Мнението беше редактирано от RinGo на 28.11.11 21:19.

29.11.11
11:02

За пръв път чувам някой да се оплаква от големи ръце :) Ако “проблемът” ти те притеснява, спри да ги тренираш пряко, те си се товарят индириктно от доста други упражнения.

29.11.11
11:07

Сигурно си от хората с по-къси ключици и визуално изглеждаш тесен, макар и да имаш маса. Наблягай изключително на средното рамо с леки упражнения с много време под напрежение. Това ще ти ‘’отвори’’ раменния пояс значително и ще изглеждаш много по-широк с минимално количество качена маса.

29.11.11
11:16

Под леки упражнения се има впредвид с леки килограми или нещо друго, раменната преса ми е любимото упражнение и не ми са маха от програмата :д

29.11.11
11:54

Не съм фен на пресите над глава за играждане на красива физика, но ако виждаш ефект от нея, не я махай. Мисълта ми е съвсем друга - средното рамо иска специално внимание - изградено е от предимно бавни влакна, има стабилизираща функция най-вече и следва да се тренира с по-леки тежести, повече повторения и много стриктна техника. Много хора ще ми опонират сега, но аз лично съм много против големите тежести, когато става дума за рамото (дори при базовите упражнения).

29.11.11
12:00

Всеки със своето мнение .. СПоред мен най-добре е да се направи една пирамида и след нея 1 изпомпваща серия с макс кг ..
Рамото ми е любимия мускул и да не кажа че и най-силния .. Средното рамо винаги го тренирам само с 1 упражнение - преси и ми е доста силно , като се има впредвид че го тренирам с доста повече кг от колкото вдигам на лег

Мнението беше редактирано от RinGo на 29.11.11 12:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1