28.11.11
23:49
Отивам аз да помпам днес..с нагласата че ще правя 5х5 клек,лег и тяга
почвам загрявка...20кг..60кг..стигам до 100 с които си правя работните серии
подочувам че два младежа,видни бицепс маняци,ме обсъждат.Не разбрах точно какво говореше единия,само подочух общо взето че няма смисъл от тва и почна да говори за някакви разбити глави,няма значение
Свърших,отидох към лег-а..по пътя се забавих до него,погледнах го и се надявах да си каже мъките относно клека,но нищо не одума.
Между другото само 1-2 пъти (от 2-3 месеца) съм виждал някой да прави клекове (до долу)
Та..Аз ли не тренирам правилно или всички други?
Като вляза в най-близката зала винаги има няколко човека които “правят” бицепс, още няколко, които “правят” гърди. Ако видя някой на поставката за клека (squat rack), обикновено “прави” трапец. От време на врем виждам излизат разни “нацепени батки”, дето ако не бяха бицепсите нямаше да си личи, че тренират...
Виждал съм и хора да клякат сериозно и големи тяги да дърпат, ама това обикновено е късно вечер, когато плажните билдери запиват по дискотеките.
Ти си тренирай с 5х5 пък ще стане ясно кой тренира правилно :)
29.11.11
00:25
това първото го тача най много..излизам от съблекалнята-виждам бицепсовите сгъвание...поглеждам наляво към свободните тежести..няма никой :)
29.11.11
07:46
По-добре за нас :) Повече място и повече тежести.
Най се дразня като видя някой да сгъва за бицепс в рак стойката.
29.11.11
08:22
Зависи също така от типа на фитнес зала който посещавате. В повечето фитнес зали които са на по-централни места и са по-големи идват повече хора и те са от по-масов тип тренирайки доста грешно и неосведомено. В по-малките зали които обикновено са по 2-3 броя на средно голям квартал са по-специализирани групите които тренират. Има един голям процент които си тренират яко със свободни и всъщност с всякакъв вид тежести, но също така спокойно има и група която е запалена по кардиото и т.н.
29.11.11
09:51
Там, където тренирам, също много малко хора правят клекове и тренират крака. Струва ми се, че като процент от всички, които посещават фитнеса са има-няма 30%.
Също така в момента тренирам с двама мои приятели, които също не тренират крака. Те са начинаещи и им давам напътствия, но просто не искат да тренират крака. За тях това е нещо безсмислено и просто съм се отказал да им обяснявам.
Даже единият ме бъзика, че ако не съм отделял толкова време за безсмислени упражнения и тренировки за крака, сега съм щял да изглеждам като животно! :D
Аз само 1 път съм виждал някой да кляка във моята зала,и то на смит нашина и дълбочината му беше 1/4 клек...
Иначе и мен ме обсъждат,зад стойката са 2 пек дека и 3ма седят 1ния помпи и си лафят за клякането колко боляло кръста от тва,а пред мен има огледало и се1 не ги чувам :D
29.11.11
10:49
Масово хора не тренират крака и аз много рядко виждам някои да прави клек,дори като вида някои да прави клек в 80-90% от случайте го прави много зле....
Аз конкретно ще отговоря на въпроса : НЕ, не си прост...и тия дето правят бицепс не са прости...
Всеки прави, каквото си иска Жоре...ако знаеш колко вятърни мелници съм атакувал с копието...и сега като се замисля...безмислена работа...
Клякай си тежко в супер серии със сгъване за бицепс, да ги шашкаш:))))
И едно женско мнение, ако ми позволите:
Предпочитам слаб мъж, който не тренира, но е добре сложен, отколкото мъж на който гърба му е от тук ( София) до Стара Загора, а под този гръб задника му е колкото моя и се виждат някакви крачка. Няма как да сметна мъж без оформен задник и мускули на краката за човек с хармонично, фитнес тяло.
29.11.11
15:06
казано от Skoge на 29.11.11, 14:57:
...
Дори и да оставим настрана въпроса от визуално естество, глупаво и нелогично е да не се тренира 50% от тялото ти. Крайниците, с които ходиш, тичаш, скачаш, катериш стълби, движат те докато пренасяш предмети и т.н.
Освен нехармонична, несиметрична и не знам си още каква визия, се получава и едно дисбалансирано от функционална гледна точка тяло.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.11.11 15:07.
Няма да е толкова нелогично и глупаво ако си с 76 бедро, 49 прасец и това с релеф при който ясно изпъква всяка една глава на въпросните мускули. Имам чувство, че при мен краката растат от въздуха, не искам и да си помислям какво ще се случи ако почна да ги тренирам целенасочено при положение, че ми бяха необходими години за да компенсирам визуалния дисбаланс.
01.12.11
16:23
Аз съм не съм виждал никой в наща зала да прави мъртва тяга... :D и то да я прави в повече от 1 тренировка :D