Клякане

21.06.05
09:44

Здравейте!Имам един познат който казваше,че за да направиш хубави крака има три упражнения- клякане, напади и мъртва тяга.Какво ще кажете за клякането с лост при жените?Аз лечно правя много мъртва тяга и напади с лоста от 20 кг. Смятам от днес да започна и с клякането, но малко се притеснявам да не загрубея в краката. И без друго в залата ми казват че имам крака на римски пехотинец :lol:. Но аз мисля, че няма нищо грозно в едни релефни женски крака

21.06.05
09:50

Супер!! Давай!! Само не падай под 10-12 повторения :)

21.06.05
09:52

Ееее как под 12 аз си правя по 3 серии по 20 повторения и с клякането така мисля да действам :D

21.06.05
09:54

Супер ;)

21.06.05
10:03

А какво означава да имаш крака като на римски пехотинец? Какви точно са твойте?

21.06.05
10:12

хахахах неееее нищо ми няма на краката това е просто шега!Просто от няколко месеца- по точно 6 съм на много строг хранителен режим, много тренировки- от 9 месеца, с две думи режим във всичко и имам супер ефект.Много се изчистих а качих и мускули по себе си- не само крака- гръб,ръце, рамена.Цялата съм на вени вече, доста намалих подкожните мазнини.А за пехотинците е шега, защото от големите преходи които са правели са имали многооооооооо релефни крака :lol:

21.06.05
10:19

Хм да беше направила снимки тип “ПРЕДИ” и “СЛЕД” за да проследим прогреса ти и след това да сложим една статия за това как човек може да промени тялото си вследствие на тренировки и правилно хранене. Би било интересно. Даже може и рекламно лице на сайта да станеш ;)
А сега сериозно:Радват ме хора които постигат резултати като теб. Ако желаеш може да дадеш някой съвети към хората които не успяват така лесно да напредват каква е тайната на твоя успех?

21.06.05
11:38

Когато почнах да тренирам тежах 50 кг- 164 см висока а сега тежа 52, малко повече, но дрехите ми са значително по- широки. Тайната всички я знаят- много тренировки, аз тренирам 5 дни в седмицата, строг хранителен режим и кардио 3 пъти в седмицата сутрин на гладно!А сега като дойде и времето на плажа мисля в дните които почивам от тренировки в залата да ходя на плаж и яко волейбол и плуване!Иначе имам още мого какво да желая, искам да стана много по- релефна от колкото съм сега, но човек работи много по- упорито когато вижда, че има ефект. Естествено и при мен имаше застой- но има ли такова нещо, променяш нещо било тренировъчна програма или упражнение! :D

21.06.05
13:53

[quote author=“kaloiancho”]Супер!! Давай!! Само не падай под 10-12 повторения :)

Защо? Аз залагам на малко повторения с голяма тежест.
Правя две серии по 5 пъти клек с 43 кг.
Тренирам от няма 3 месеца два пъти седмично (естествено не само клек :wink: ).
ръст 170, 65 кила - имам още да свалям, ама ме мързи да търча :oops:
Иначе обиколки съм свалила със сигурност.

21.06.05
14:05

Тези повторения са повече за сила и за трупане на маса.

21.06.05
14:05

Тренирам от няма 3 месеца два пъти седмично (естествено не само клек :wink: ).
ръст 170, 65 кила - имам още да свалям, ама ме мързи да търча :oops:
Иначе обиколки съм свалила със сигурност.

Ами ти си и доста по здрава от мен, а и в началото когато почнах да тренирам също правех с максималната тежест с която можех,оформих мускули.Но сега искам релеф- за да могат да се видят мускулите които имам.Това означава тренировки с много повторения не по- малко от 10-12 както каза Калоянчо, ако можеш да направиш 12 повторения с 45 кг супер, прави ги :D!А и още нещо ако искаш да сваляш още килограми без кардио няма да стане :(

21.06.05
14:49

[quote author=“darina”]Когато почнах да тренирам тежах 50 кг- 164 см висока а сега тежа 52, малко повече, но дрехите ми са значително по- широки. Тайната всички я знаят- много тренировки, аз тренирам 5 дни в седмицата, строг хранителен режим и кардио 3 пъти в седмицата сутрин на гладно!А сега като дойде и времето на плажа мисля в дните които почивам от тренировки в залата да ходя на плаж и яко волейбол и плуване!Иначе имам още мого какво да желая, искам да стана много по- релефна от колкото съм сега, но човек работи много по- упорито когато вижда, че има ефект. Естествено и при мен имаше застой- но има ли такова нещо, променяш нещо било тренировъчна програма или упражнение! :D

Може би малко не на място се намесвам, с мението си за плуване на “плаж” :? , но понеже от близо три години плувам редовно и знам положителния ефект който оказва то на човешкото тяло.
Според мен - на плаж като на плаж, там трудно би се осъществило едно тъй наречено “кардио” плуване. Ефект при плуването има тогава, когато няма “къпане и плацикане” във водата. Когато се усъвършенства стила, с който се плува, тогава дишането ти влиза в ритъм и спокойно можеш да плуваш 1 час нон стоп, както правя аз. Резултат има и го усещам върху себе си. :oops:

21.06.05
15:33

[quote author=“darina”]Това означава тренировки с много повторения не по- малко от 10-12 както каза Калоянчо, ако можеш да направиш 12 повторения с 45 кг супер, прави ги :D!

Е 12 не съм пробвала, ама 7-8 ги правя без зор.

[quote author=“darina”]А и още нещо ако искаш да сваляш още килограми без кардио няма да стане :(

Знам, знам, ама като не мога да се организирам пустото. Като се прибера и лапето като ми се лепне....Мъж ми ходи снощи да търчи, аз гледам малкия. Сутрин просто нямам сили да стана половин час по-рано - ама трябва да се напъна, мамка му :evil:

21.06.05
15:51

За плуването и плажа исках да кажа че така ще почивам в дните в които не тренирам, в смисал не пред телевизора. Правя го за развлечение а не като кардио, не с такава цел.Аз кардио си правя три пъти в седмицата 45 минути на кростренажора в къщи. По- контретно за плуването- мага да кажа че никога не съм тренирала плуване, но плувам доста добре и определено 1 час плуване- а не плицикане във водата ми се отразъва доста добре :D

21.06.05
16:45

:D Тогава друго кардио, според мен не ти трябва :idea:  Плуването е върхът. :!:  Аз също никога не съм тренирал плуване и когато започнах правех с труд 2-3 дължини на басейна с продължителни почивки :oops:
Ако го правиш редновно, ама съвсем редовно, краката ти би трябвало да се опънат като струна, че тога и клякането не ще ти е нужно :wink:
Така мисля аз :o

22.06.05
08:10

Съгласна съм с теб, но за лятото.За съжаление в града в които живея няма закрит басейн, какво ми остава тогава- залата и лоста :D

Може би два пъти седмично е твърде рядка тренировка...
Няма съществен проблем да клякаш 5 пъти с голяма тежест.
Жените трудно трупат маса, а е и много зависимо от това как ти е организирана останалата тренировка. Ако правиш малки почивки, кръгова тренировка или имаш кардио след това, краката ти ще наддадат трудно.
Приятелката ми вече година и половина кляка шестици - осмици. Има някакъв мускул на крака, но определено не е масивен. В момента е на осмица на 50 кг; скоро ще увеличаваме.
Нито 50 кг. са чак толкова много за един от най - здравите мускули
Нито жените имат съществен шанс да пораснат сори сходно с мъжете...
А 5 повторения са вече в диапазона за сила (1-5)... При тях качването на мускулна маса е значително по - малко(каквито и повторения да правиш все пак ще има малко). Всъщност много от по - съвременните теории за маса, които съм чел, препоръчват качването на мускулна маса именно в краката точно с много повторения...
Но е и хранене - щом сваляш обиколки, сигурно си на НВД с рестрикция, а това още задържа растежа. Така че според мен - не се притеснявай!

Има само един риск: Начинаеща си, а правиш максимални и малко по брой повторения. Сигурна ли си в правилното изпълнение? 3 месеца моята приятелка горе долу я учих да кляка, и сега прави някои отклонения, но повечето време се придържа... Като напреднеш при максовете никога повторението не е чист, но започнеш ли отначало нечисто, рискуваш....

23.06.05
10:25

[quote author=“D3BEP”]Може би два пъти седмично е твърде рядка тренировка...

Като за начинаещ, който е по цял ден на работа и има малко лапе и един куп домашна работа се и направо постижение :mrgreen:

[quote author=“D3BEP”]Няма съществен проблем да клякаш 5 пъти с голяма тежест.
Жените трудно трупат маса, а е и много зависимо от това как ти е организирана останалата тренировка. Ако правиш малки почивки, кръгова тренировка или имаш кардио след това, краката ти ще наддадат трудно.

Нямам за цел да наддавам на крака, за този кратък период се оформиха доста добре, въпреки че има ощеееее какво да се желае :)

[quote author=“D3BEP”]Но е и хранене - щом сваляш обиколки, сигурно си на НВД с рестрикция

Да

[quote author=“D3BEP”]Има само един риск: Начинаеща си, а правиш максимални и малко по брой повторения. Сигурна ли си в правилното изпълнение? 3 месеца моята приятелка горе долу я учих да кляка, и сега прави някои отклонения, но повечето време се придържа... Като напреднеш при максовете никога повторението не е чист, но започнеш ли отначало нечисто, рискуваш....

Тренирам под професионално ръководство и човека казва че клекът ми е перфектен и даже той се учудва от напредъка ми с тежестите “А бе ти си много яка мацка” :wink:

M

05.07.05
10:04

[quote author=“kaloian.georgiev”]Тези повторения са повече за сила и за трупане на маса.

еми аэ клякям по 100пати-50 в началото на тренировка/ако може да се каже тренировка/то е нещо като упражнение в кащи-малко тае бо,аеровика по 15мин и от двете,50 клека,50рпеси,50 преси эа долната част,50 от тея полувинките,едно эа гърди и эа гръб,тичам малко на пътечка/ама малко10мин и постепенно ще ги увеличавам щото не мога повече/ и после сащото го повтарям/само упражненията/.това го правя сутрин след като иэпия един чай.сигурно ви се вижда эле и 100% е неправилна,ама друго не можах да си иэмисля.имам 2гирички по 5 и лежанка на която не правя пресити щото ми е много трудно и эа това на леглото и пътечка.
кажете какво да променя или трябва всичко :lol:
ей сеге четох,че като клякяш до долу ти растяли краката.вярно ли е ?как да клякам и с  тежасти ли?эа эадни части и да не натрупам мускули на краката.

05.07.05
10:09

Клякай с тежести. Ако приемаш по-малко калории от изразходваните трудно ще натрупаш маса.

M

05.07.05
10:59

[quote author=“Martin”]Клякай с тежести. Ако приемаш по-малко калории от изразходваните трудно ще натрупаш маса.

ок-да клякам пак по толкова,до долу и с едната гиричка-5кг
да раэбирам ли ,че повече повторения не се качва ,а при по-малко се качва?смисал эа мен -колкото повече толково по-добре.
эа клековете-натоварването го чувствам в краката/горнити мускули-отпред,а и като тичам пак в краката,само,че повече отэад.така ли трябва да е-май не

05.07.05
18:26

Дали ще качиш зависи основно от начина ти на хранене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1