Коледни чудесии

MF

29.11.11
19:31

Хорааа
Идват празници.
Честно казано, коледното ми настроение още го няма никакво, но стара майска поговорка гласи: закичат ли се хипермаркетите, идва Коледа. В този ред на мисли започвам да визуализирам белия пейзаж, кучия студ, залитащата походка до фитнеса, издигащото се клъбце пара при думите “Маммма ти и студ!”...
Верно, има си и хубавите страни....по логиката на “всичко си има хубава страна”... да видим: ваканция - почивка, среща с отдавна невиждани приятели може би, подаръци, сарми, месце, лампички по прозорците... симпатично.
Аре помогнете да извадим хубавото от идващия студен период. Споделете, моля, какво най-много ви радва по празниците? Какво бихте искали да получите като подарък? (аз - щанга :D ) С кого бихте се видяли и празнували?  Къде щесте на Нова година? Детски спомен, свързан с Коледните празници?
Ще се радвам да споделите.

Темата беше редактирана от Miss Fight на 29.11.11 19:33.

29.11.11
19:39

Искам да се прибера в родния си град да съм си с родителите и Дядо Коледа да пусне една бомба в София,за да не се връщам тук.
Относно подаръците ,тази година е мой ред да подарявам.

29.11.11
19:56

Нямам търпение да дойдат тези така хубави 2 седмици през които съм ваканция, пия топло чайче и гледам как вали сняг или слушам звука на дъжда тропащ по дограмата. Хапвам месце, попийвам малко от малко и си създавам приятни емоции за предстоящата година. Представям си колко е студено навън и ми става хубаво, че съм си на топло. Поредния ден в който не трябва да се вдигна в 5:30 на минусови температури за да отида на едно толкова неприятно място - училището. Е вярно получава се малко “offseason” след празниците ама това да ти е проблема :))
Най - големия подарък е уютната семейна обстановка и почивката от целия шит. Все пак ако трябва да бъде материално, нека са пари. Ухх, че се размечтах само :D

PH

29.11.11
20:01

Ха-ха.. Много готина темичка : ))

Ами мен лично най ме радват коледните промоции в сила.бг :D Ама и не само.. Изобщо коледа и нова година много си ги обичам.. Снежеца (ако има) елхичката, лампичките, сърмичките дет викаш.. :Д И изобщо всичко !! Още от ноември се зареждам с коледно настроение и ми е много ГОТИНО.. Като подарък незнам на какво бих се изкефил.. Може би на едно коледно БМВ М6 (love) :D Ама едва ли :( Най вероятно с приятелчета ще празнуваме : )) Ама и други варианти не са изключени.. Детски спомени.. Хмм имам много, но в момента не се сещам за такива които са за разказване.. :Д Иначе каже ли се нова година веднага се сещам за фоерверките и разните там други бомбички.. Като по малък бях адски зарибен.. Давах по 200,300 лв и с приятели цяла вечер на война.. :D

Отговори си и ти на въпросите де :D ;p Освен, че искаш “щанга” друго не каза :( :Д

29.11.11
20:16

Аз пък искам Дядо Коледа ДА НЕ пуска бомба в София, тъй като тя, горката, никого не тегли на сила към себе си, даже сме повечко (тука brusakch да не се сдухва и сърди :)))). Ще се опитам да се срещна с роднини, които не съм виждал от доста време, да заведа близки приятели на село на хуманна кончина на прасе и да ги запозная с идилията на био-селото ми :))). Ще се опитам да изляза подобаващо от контролните и с удоволствие да вдъхвам спомените от родният край и да опитам да бъда безгрижен, както преди :). За Коледа искам няколко неща :D,  sorry Дядо Коледа, като малък бях алчен, сега съм същото ко*еле :D. Та... искам: Здраве и щастие за околните (което е производна на моето) и да срещна поне няколко стойностни хора, което се е доказало като доста трудна задача... Май е това. Пожеланията после ще ги пишем :D

HE

29.11.11
20:52

Празничната атмосфера, времето което ще прекарам с роднини и приятели, избирането на подходящ подарък за всеки, украсите по улиците и у дома. Изобщо духа на Коледа (party) Бъдни вечер и Коледа, ще съм у дома с роднини /все пак са семейни празници/, а за Нова година още не съм решил.
Поздравления за темата - чудих се, защо скоро не е имало тема в твой стил :D

29.11.11
21:44

Всенародните тържества по случай Коледа няма как да минат тази година и без изтънчените естети, които ще оборват традиционализма на обилните, мощни софри...
Килограми алкохол, салати, тонове свинско и по тарелка кашу- безсмъртната класика ще надделее въпреки просветения iБългарин.

Средно уморените, средно изнервени и средно целулитни жени ще кажат “Е, кво пък- празник е...що да не хапна”.
Техните приятелки вегетарианки (защото всяка жена има поне една приятелка ревностна свинезащитничка) ще почне “Ти си една от тях, червеното месо причинява рак, а аминокиселините пък...”. Но средният трениращ полага средни усилия. Цяла година се е тъпчил със средно сварени яйца (може и твърди, като мен), средно качествен протеин, както и средни пици в сряда....

“Ама това е България ве, ше му майката! Я да сипем ракиите, салатката, чалгата и га сме най-зле: така да сме!”. Коледа е любимият момент за поставяне на дневен ред проблемите, които ще бъдат туширани в чиниите и после  в канализациите! Калоричните антидепресанти не са навредили никому, но при условие, че в периметъра на семейното Коледно огнище персистират няколко баби, традиционно радващи се на големи и червени бузи.

Внучки с BMI 35.5 и кльощави внуци-студенти с бирени шкембаци... Червендалести почерпени чичовци, вуйчовци или разни близки семейни роднини в камуфлажни дрехи и домашно изплетени шушони/терлици...Дами със статут на успели ръководители в различни фирми, счетоводителки, адвокатки и лекарки- всички те се преобличат, като Кларк Кент в телефонната кабина и надяват старата ликьосана, мазна престилка, за да правят баница... Дечицата се радват на сглобени от китайските им връстници играчки, подрастващите ритат новата топка и чупят елхи и витрини, пубертетите се цупят, щот “не е яко, братле” и ръчкат с разни елфи и орки на компютъра, а студентите слагат край на дюнеро-хамбургерената диета и най-накрая хапват малко по-ставаща храна.

Останахме и ние-самите: смирените трениращи. Поставен съм всяка година пред милион дилеми. И на мен не ми е много Коледно точно в самата Коледа. Ама и Великденът ми закъснява... Тва е кофти. Лошо е, човек да не може да се отпусне в точния момент, а го прави малко по-рано или по-късно от предвиденото. Празниците могат да носят безпокойство и тегоби, а българските символи никога не са ми създавали онзи уют, който успяват да си втълпят примерно 50-60 годишните. Не, че ценностната система на възрастният българин е занижена- напротив, хубаво е да се хапва и пийва. Ама не е хубаво да се тъпчем, когато не сме много гладни. Баба казва “Хапвай, хапвай, че като се върнеш към университета да имаш, да си наваксал с хубавото ядене”. Твърде жалко, че не сме акумулатори... Относно това, че не мога да се отпусна- може би наистина всеки (предполагам и други са така) трябва да се самоопознае, щот и това си е важно, майка му такована. Някак наистина трудно е превключването понякога. Някои даже ги дълбае мисълта за самото свършване на празниците и необходимостта от адаптация за работния/ учебния процес. Ей тва си е най-шибаното, честно! Трябва да са по-малки порциите празници, а не на един път по много. Че то си е, като диетата- по-добре на често по малко, отколкото да избухнеш на един път всичко. 

Значи има друго дето трябва да се отбележи- патриотичните среди, които ревностно защитават народният музикален фон и пирамидите от мезета върху масата. Имам един приятел, дето щом отворя дума, че народностите ми идват в повече  “Къв българин си ти ве, хората 500 години са се борили....”  Нека има умерени патриоти, айде без радикалности!

Всъщност на Коледа имам и имен ден, което уж я прави още по-спешъл... Ех, че ми се ще да мога да постигна пълен релакс по Коледа.

MF

30.11.11
08:59

Ехааа добре звучите. Везната започва леееекинко да се накланя в полза на приятните емоции около Коледа. И все пак...
Разбира се, с удоволствие ще си отговоря на въпросите, щом има интерес. :)
Най-много ме радва по празниците почивката. Периодът, през който поне за малко спира да те интересува коя дата е, какво се очаква да правиш днес и дали можеш да го отложиш или не, а просто се оставяш на течението и прекарваш часове просто зяпайки снежинките навън с чаша топло мляко.
Както споменах, бих искала някой да вземе да ми подари една щанга за вкъщи, ама да видим дали ще ме огрее.
Много ще се изкефя на възможността да се видя с приятели и роднини, които в последно време виждам хипер рядко поради моята или тяхната заетост.Е така да си побъбрим, да се похилим на всякакви идиотщини и люто да се наканим, че ВЕЧЕ ще се виждаме по-често...
За съжаление, още не знам къде ще се дяна в новогодишната нощ.
Имам си куп детски спомени, които така ми стоплят душата, че понякога ми се доплаква при мисълта, че повече няма да се повторят. Трепетното пробуждане в ранни зори на Коледния ден, чорапчетата, пълни с лакомства, усмивките, смехът, любовта във всеки поглед. Пързалянето до частично премръзване с дървената шейна или “гъзенка” , ДЕБЕЛАТА покривка сняг, в която можеш спокойно да изкопаеш яма и сам да се пъхнеш в нея.... снежни човеци с люта чушка за нос поради липса на морков.... целене със снежни топки, пързаляне на лед, тръскане на клоните и вълшебният коледен прашец, сипещ се от тях.... в онези дни не просто снегът, всичко беше вълшебно. Глупавите американски коледни филми с наивна завръзка и нелепо щастлив край - тях още ги дават, но ефектът някак се губи след 10тото гледане. Защо, по дяволите, вече не усещам Коледа по същия начин.... защо да пораснеш е болезнено?
Надявам се да не ви натъжа със собствените си откровения, все пак темата има за цел да обобщи най-доброто от празниците. Продължавайте, моля! :)

30.11.11
09:17

Според мен коледното настроение е нещо наистина хубаво. Макар ,че съм наясно , че до голяма степен то се подхранва от разни реклами, втълпяващи ни че даден продукт ни е наистина нужен. Също и от нискобюджетни сладникави мелодрами, които по това време на годината се въртят по повечето тв канали. Специално аз на повечето празници тази година ще съм на работа - Никулден /имен ден на малкия ми син/, Коледа /моя имен ден/ и Нова Година.

PH

30.11.11
12:01

Miss Fight.. Давай някав адрес, че тая щанга да знам къде да я пращам ;Д

MF

30.11.11
12:24

казано от Phill Heath на 30.11.11, 12:01:

Miss Fight.. Давай някав адрес, че тая щанга да знам къде да я пращам ;Д

О, колко мило!!!! Трогната съм, но не знам с какъв подарък мога да върна жеста! :D :D

PH

30.11.11
14:21

Малко съм нахален..Ама ще искам 2 подаръчета..Единия  по горе съм го написал ;p А за другия.. Бих ти споделил, но тук не му е мястото ;) ;Д

Айде, че рядко има такива хубави темички : ) Бива ли сега да ти я оспамя цялата : (

30.11.11
15:40

На мен лично, като дойде зимата и все ми се иска да избягам някъде на топло :P Нова Година на плажа по бански ми звучи чудесно :))))) Страст са ми тренировките на открито. Много обичам сутрешните кросове :))) а като падне един сняг и забравям за тях поне за 2 месеца :( 
От друга страна картинката на запалената камина с висящите червени коледни чорапчета на нея, окрасата по стаите, ароматът на прясно изпечени коледни сладки (творение на майка ми), красиво подредената маса и уютът на дома са незаменими.
Еуфорията по празника и щастливите лица на хората, които обичам и съм успяла да зарадвам, ммммммммммммм неповторимо :)))))

02.12.11
14:23

Зимата не ми е любимият сезон, но когато се сетя за празниците и много бързо се стоплям. :)

Зимна вечер, всичко навън белее от пухкавия сняг, до вчера бледите и невзрачни улици са украсени със светещи цветни лампички.
Усмивки, ярки светлини и коледни песнички са навсякъде.
Бой със снежни топки, срещи с близките, да си на топло, когато навън е студено.

Това ми харесва в коледните празници.
Мисля, че това е един от малкото периоди, когато цялото семейство, роднини и приятели се събират заедно, за да споделят своята радост и да прекарат няколко дена заедно.

И какъв по-добър завършек на годината, освен споделените мигове и усмивките на най-близките ти хора?! :)

Поздрав с тази песничка: http://vbox7.com/play:f63c123c

Мнението беше редактирано от Jewelz на 02.12.11 14:25.

08.12.11
22:32

introducer - раздал си се направо. :) :)

Не съм по коледното настроение. Стандартно съм си в добро настроение. :D
Специално за коледните празници - жалко, че няма да има повече почивни дни, защото бих се възползвал от малко общонародна почивка. :)
Иначе, не планирам постни вечери, нито преяждания, ще гледам и от алкохолни маратони да се опазя.
Както и да е, декември бил петъка на месеците, така че ен’жой. :)

08.12.11
23:59

off:
@introducer т’ва ще си го сложа в рамка!

10

09.12.11
01:35

казано от Phill Heath на 30.11.11, 14:21:

Малко съм нахален..Ама ще искам 2 подаръчета..Единия  по горе съм го написал ;p А за другия.. Бих ти споделил, но тук не му е мястото ;) ;Д

Айде, че рядко има такива хубави темички : ) Бива ли сега да ти я оспамя цялата : (

Печелиш награда за най-изпаднал пост на 2011г.
едит: Най-големият кеф - седа на компа с топъл чай и зоб, жуля си на компа и гледам как пере АДСКИЯ сняг в градината, ахаххаха. Дай боже да направа едни ски тая година.

Мнението беше редактирано от 100il на 09.12.11 01:37.

09.12.11
09:36

хахахаххахах този пост наистина ме разсмя

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1