Разтегнат аддуктор?!

29.11.11
20:35

Здравейте,

Имам проблем с левия аддуктор, който се превърна в хроничен такъв поради твърдоглавост от моя страна. Преди няколко месеца се случи първото разтежение, на което не обърнах особено внимание и мислех, че ще отшуми за няколко дена, както и се получи. Да поясня играя футбол 2 пъти в седмицата с много сериозно темпо и след всяка седмица започна да се появява болка в аддуктора, докато не се стигна до сегашното положение да ме боли при стъпване или застояване на другия крак като опорен и дори като кихам или кашлям.
Прочетох де що имаше за този тип разтежения, дори се запознах и с така наречената “спортна херния” и видях, че начина за справяне с такъв тип травма е качествената, навременна (което определено оплесках) почивка. Последвана от ФТ и постепенно заздравяване и въвеждане на мускула.
Интересува ме какви компреси да налагам на мястото на болка - топли или студени?! Ясно ми е, че студените се прилагат на остри, пресни контузии с отоци, подутини и синини, а при ставни и хронични болки по-скоро топли за да се повиши кръвоснабдяването и да се получи отпускане на мястото.
Объркването ми идва от това, че цялата литература, която изчетох се отнася за току що разтегнат аддуктор и там се споменава R.I.C.E. третирането, де факто трябва да му се сложи студен компрес, но моето като е разтегнато преди сума време... като какво да го третирам, като хронична болка или не?!
Няма подутина, а само болка.

Благодаря предварително!

студено се слага за да спреш отока. в момента няма да има смисъл от компреси.

30.11.11
10:13

Аз имам този проблем от близо 2 години . Но не съм стигал на този етап да ме боли коремния мускул. След известно време ( близо месец ) трябва да започнеш да прави стречинг . заставаш легнал към стената и си дигаш краката по нея . След това ги разтваряш до като се разтегне хубаво адуктора и малко задържаш . И това всеки ден . С това се управи един приятел ама седя около 6месеца без да рита . И след това 1-2 разтичваше . Аз преди няколко месеца ходих в рехабилитационен център и ми казаха ,че да го мажеш и да не го е едно и също .Няма да се подобри . И в това имаше истина , защото колко туби фастом гел съм измазал и други ... Нещо като нагревки ми правиха на мястото на болката и горе долу се пооправи .
Като легнеш по гръб и си разтвориш краката и някой ги натисне надолу ,а ти буташ на горе . Трябва така да те боли .
Но леда помага . не е само за оток.

30.11.11
13:25

Почивай си поне месец, ама пълна почивка. След това постепенно разтичвай. Случвало ми се е точно два пъти. Определено е много неприятно. Само почивката ще те оправи. След около седмица-две ще отшуми и ще мислиш, че се е оправило, но не се подлъгвай. Почини поне месец.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1