16.11.11
12:10
Здравейте , имам въпрос към вас . Първо малко за мене , тренирам от много години , но съм напълно бос в добавките , гледам какво ям , но никога не съм взимал добавки и не съм и наясно, искам да пробвам малко два продукта . Попаднах на един интересен сайт , който разбрах от един фитнес , понеже там предлагат такива продукти http://www.sbf-bg.com/products.php?cat=6&subcat=24 или http://www.sbf-bg.com/products.php?cat=4&subcat=12 някой да ги е пробвал .. Относно креатина монохидрат ясно , че ще се напълня с вода , но въпроса ми е след този монохидрат препоръчително ли е правенето на крака , корем и кардио или ще се издуя с вода и там / а не искам / или да ги правя във време в което не действа креатина . И мнението ви за тоя NO extreme ? Понеже съм чувал за NO Explode , но не и за NO extreme :D .. И от него ще запазя ли нещо или пак така както съм решил да го пия 1-2 седмици от чисто любопитство и след това ще изчезне резултата ? Та интересуваме мнението знаете ли ги тея продукти конкретно и като цяло препоръка .
/не срещнах в прегледа на правилата , дали е редно да поствам линк от друг сайт , ако е проблем веднага ще изтрия темата ни най - малко целя реклама или нещо друго , точно обратното - мнения понеже съм на път да поръчам , а нещата ми се виждат малко “аматъорски” :) / Благодаря Ви
16.11.11
13:39
Правенето на крака, корем и кардио нямат общо с приемането на креатин. Ще се поиздуеш малко, но после като поспреш приема излишната вода ще излезне от клетките, няма да останеш такъв вечно. По-добре си тренирай както трябва, за да извлечеш максимална полза от този тип продукти.
Азотните буустери (каквото уж се води NO Extreme) имат моментно действие т.е. дават ти допълнително сили само докато ги приемаш. Като спреш, спираш и приемът на съставките, които ти дават съответните стимули => ефектът изчезва. Е, ако си качил някое друг грам/килограм мускули, те ще си останат, няма да се изпарят.
Относно марката и продуктите, към които си се насочил...просто искрено ще ти препоръчам да се насочиш към нещо друго. Имам усещането, че цената за теб е определяща и търсиш евтино решение на “проблемите” си, но хранителните добавки са скъпо удоволствие и ако си решил да ползваш, прави нещата както трябва.
Ако все пак търсиш нещо евтино, можеш да се спреш и на по-бюджетни марки като Biotech USA или Scitec. Макар и те да не са от най-харесваните, със сигурност ще са по-добре от това, на което си се спрял в момента.
Поздрави!
ПС: Принципно пускането на линкове към чужди сайтове за продажба на добавки е забранено, но в случая това се пада официален сайт на тези два продукта и могат да останат.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.11.11 13:42.
16.11.11
14:00
Благодаря Тихомир Велев , за изчерпателния отговор . В този случай наистина ще погледна препоръчаните от теб марки. Това което ме поблазни в прахчетата е че са комбинирани и лесни за прием на дози , но явно не са качествени . Scitec Hot Blood с този буустер ще задоволя любопитството си . :)
16.11.11
16:00
казано от ivan sqrov на 16.11.11, 14:00:
Scitec Hot Blood с този буустер ще задоволя любопитството си . :)
И съответно ще сбъркаш. Ако е за задоволяване на любопитството си намери мостри, а след някой истински продукт може да пробваш и Hot Blood /за толкова пари - толкова/, та да усетиш разликата. Виж NO-Xplode, White flood, Jack3d /с последното по-внимателно с дозировката/.
17.11.11
22:46
Като заговорихте за креатина. За да не правя друга тема ще го пусна тук: За креатин монохидрата, кре-алкалина, креатин етил естера И Задържането на вода.
Първо да кажа, че не съм ровил много по литературата специално за креатина. Само следвам логиката. Следвайте с мен: Според мен истината е такава: Креатиновата молекула е такава, че увлича водата - на това се дължат и хигроскопичните свойства на креатина. Ако, както бе споменато и в статията и коментарите, водата следва креатина, за да изравни градиента на концентрацията. Креатин монохидрата остава в една част извън мускулната клетка в междуклетъчното пространство, където увлича водата, а останалата част от водата следва креатина в клетката, стремейки се чрез осмоза да изравни новосъздадения градиент (той е променен в сравнение с изходното положение, защото да речем вече има 4 молекули вън от клетката, които не са влезли вътре и 6 молекули вътре) Резултата е задържане на вода в извънклетъчното пространство повече, отколкото в изходно пложение преди използването на креатинов продукт. Тогава не е имало молекули креатин нито вътре, нито вън от клетката. При приемането на креатин етил естер или кре-алкалин, поради по-добрата усвояемост на креатина, вътре в клетката имаме 9 молекули креатин, а вън от нея да речем 0 или 1 молекула. От тук виждаме, че градиента е по-голям, съответно стимула за навлизане на водата в клетката е по-голям и тя навлиза там, защото е привлечена от молекулата на креатина. До тук всички, предполагам са съгласни с мен.Мускулите са съставени от мускулни клетки, сухожилия и извънклетъчни пространства (най-най-грубо) Ако да кажем една молекула креатин привлича 5 молекули вода, то какво се получава? В първия случай с креатин монохидрата имаме 4 молекули извънклетъчно ( това са 20 молекули вода) и 6 молекули вътреклетъчно (или 30 молекули вода в мускулната клетка). Във втория случай имаме 0 молекули креатин (0 водни молекули) извънклетъчно и 10 молекули креатин съответно 50 молекули вода вътреклетъчно.
Какво се вижда до тук? И в двата случая в дадения участък, от мускула, който разглеждаме, ще имаме 50 молекули задържана вода - в първия случай 20 молекули вътреклетъчно и 30 извънклетъчно, а във втория всички или почти всички 50 са вътреклетъчно, но крайната картина е една - 50 молекули вода се намират в това пространство мускул. Водата така или иначе е задържана там.
Това ме навежда на извода, че докато по-новите форми на креатин водят до по-добро хидратиране на мускулната клетка с всички ползи за анаболизма и силовите постижения, то по точката за задържане на водата в мускула (не самата клетка, а мускулът като съставно от клетки, извънклетъчен матрикс и съединителна тъкан), те са на “една нога” с креатин монохидрата и биха довели до същото покачване на общо тегло като него. Това е важно за всички, които са в спортове с категории и тези, на които допълнителните килограми вода биха им били в тежест - футболисти, баскет и волейболисти и други. При тях утеха може да е само повишената сила, която креатина би им донесъл, за да носят тази вода, но като се има предвид, че той осигурява енергия за първите да кажем 8 - 12 секунди мускулна работа, можем да видим, защо и формите като кре-алкалин и креатин етил естер са също толкова безмислени в спортове за издръжливост, както и техния по-стар роднина креатин монохидрата. Смятам, че препарат като бета аланинът, би се показал много по-полезен за спортисти от тези спортове.
Може би някой ще се запита - Ами какво ми говореше онова момче или онзи човек от оня сайт или магазин за спортни храни, че креатин етил естера и кре-алкалина не задържали вода? - Много просто. Според мен те всички повтарят една малко изкривена истина за новите форми на креатина ( защото е истина, че задържат по-малко или никакво количество вода, НО извънклетъчно. Вътреклетъчно нещата се компенсират) - малък маркетингов трик на компаниите, за да увеличат продажбите на продукт, който би вършил чудесна работа на културист, разширявайки малко диапазона и прихващайки нови таргетни групи спортисти.
Друг е въпроса, че съществуват доказателства, че тези по-нови форми отстъпват на стария монохидрат в много отношения, бидейки всъщност по-нестабилни, доставяйки в действителност по-малко креатин като субстанция и т.н.
Това е според мен. Може и да греша.
П.С. Съмнявам се.;)
Мнението беше редактирано от Petar Iliev на 18.11.11 07:15.
17.11.11
23:53
казано от Petar Iliev на 17.11.11, 22:46:
... Креатиновата молекула е такава, че увлича водата - на тоа се дължат и хигроскопичните свойств на креатина. ...
Няма такова нещо. Креатина е гуанидиново производно, което представлява слаба база. Това, че е изкризализиран с 1 молекула вода в кристалната решетка, не означава, че я привлича. Напротив, някои слаби бази обикновено ги изкристализирват с водоразтворимо съединение, именно защото не се разтварят във вода. Такъв е примера с пиродоксин хидрохлорид (Вит.В6) - т.е. изкристализиран с една молекула хлороводородна киселина, водните разтвори на която са известни под името солна киселина. Това което спомена за хигроскопичността може би е по характерно за L-carnitin, който обикновено се предлага като база само за направата на разтвори, а за капсулните форми често е под формата на хемитартарат (1/2 молекула винена киселина или по просто: 2 молекули карнитин с 1 молекула винена киселина). Но там нещата са малко по-различни от химична гледна точка.
Добавянето на някои киселини към креатина, или просто включването им в кристалната решетка, е направено именно с цел да се подобри хидрофилността (”водоразтворимостта”).
п.п. на няколко места споменах името “база” в различен смисъл, но нямам време и нерви да обяснявам кое какво точно означава.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 18.11.11 01:06.
18.11.11
01:40
Исках да кажа, че е осмотично активно съединение и като такова увлича водата в клетката. Извинявам се, не се изразих правилно. Тук в изследване са доказали осмотичната му активност:
The gains in body mass observed are likely due to water retention during supplementation. Creatine is an osmotically active substance. Thus, any increase in the body’s Cr content should result in increased water retention and consequent gains in body mass.2,8 For example, 1 subject in the present study, who reported having a fairly consistent body mass throughout the previous year, experienced a 4.8-kg increase in body mass during the first week of supplementation, 90% of which was accounted for by the increase in TBW.
29.11.11
12:38
Почнах да пия No Xplode , за ефект не усещам , но все пак ще го пия както съм си решил още 1 -2 седмици макс . Та въпроса ми е понеже днеска ще тренирам , а после имам малко излизане . Дали има проблеми No Xplode-а някакви с алкохола . :)
казано от head_hunter на 16.11.11, 16:00:
казано от ivan sqrov на 16.11.11, 14:00:
Scitec Hot Blood с този буустер ще задоволя любопитството си . :)
И съответно ще сбъркаш. Ако е за задоволяване на любопитството си намери мостри, а след някой истински продукт може да пробваш и Hot Blood /за толкова пари - толкова/, та да усетиш разликата. Виж NO-Xplode, White flood, Jack3d /с последното по-внимателно с дозировката/.
Подкрепям с две ръце. :)
Взех си кутия Hot Blood (която още стои пълна на 3/4) почти за без пари от приятел, който се отказа да я пие.
Стигнах до 3 пъти препоръчаната доза, без да усетя какъвто и да било ефект по време на тренировка. За сметка на това обаче сънят ми си отиде окончателно и не се върна, докато не спрях боклука. Не знам колко кофеин са му наблъскали и има ли нещо друго освен него и евтин, горчив подсладител вътре, но със сигурност няма никакво отношение към азотния оксид.
От трите, препоръчани от head_hunter, съм пробвал само White Flood и съм страшно доволен.
29.11.11
19:53
казано от ivan sqrov на 29.11.11, 12:38:
Почнах да пия No Xplode , за ефект не усещам , но все пак ще го пия както съм си решил още 1 -2 седмици макс . Та въпроса ми е понеже днеска ще тренирам , а после имам малко излизане . Дали има проблеми No Xplode-а някакви с алкохола . :)
Е , отивам да пия , ако някой има възражения да ги каже сега /в близките 15 мин./ или да замълчи за цял живот :D :D
29.11.11
21:59
Няма проблеми. Ако имаш гузна съвест - удари едно допълнително да загладиш нещата ;)