30.11.11
19:05
Всички сме чували за мита че това , което се тренира с краката расте по-бързо и тук се стига до всевъзможни комбинации ( крака и гърди , крака и гръб , крака и бицепс и т.н.) Та въпроса ми е има ли истина в това или е просто някаква измислица тъй като много хора твърдят че тренирането на която и да е мускулна група с краката забавя растежа и.
30.11.11
19:18
Краката са най-голямата мускулна група. Те са и полувината от тялото на човек. По-добре да се тренира или в отделен ден само тя или с някоя по-малка МГ. Според мен е така.
30.11.11
19:23
Ами... зависи... краката не забавят растежа на тренираната с нея група защото са ‘’лоши’’ ... просто са голяма мускулна група и силата особенно при нас натуралните и обикновенни трениращи пада доста.... едно в да буташ 100кг от лег като начало на тренировката друго е да буташ 50кг след някакви яки упражнения за крака :) също зависи и от обема на тренировката за крака :)
Виж крака и ръце може да се тренират.. ако имаш добър ген в ръцете и по едно упражнение им стига :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.11.11 19:25.
30.11.11
19:31
Да така е , просто ми е интересно тъй като аз самия мисля в най-скоро време да пробвам нещо подобно , а и съм чел интервюта с профисионални бодибилдъри , които казват че като са тренирали някаква мускулна група след краката е имало значително подобрение ( мускулните групи мисля че бяха гърди и бицепс)
Поздрави !!!
30.11.11
20:45
Здравейте,
според мен за напреднали, които тренират вече с големи тежести най-добре е краката да са в отделен ден.
За начинаещи и средно напреднали смятам началния сплит на Дориан за най-добър:
1.Гърди,Гръб,Рамо
2.Крака,Ръце
А ако целта е общо тегло то Клек+Пуловер с много повторения плюс още 3-4 основни упражнения за цялото тяло за 2-3 тренировки в седмицата цена няма.
поздрави