30.11.11
19:43
Здравейте съфорумници.В тази тема искам да ви попитам за някои марки тъмен шоколад,които се срещат по Billa и Lidl.За да може чийт храненето ми да е по здравословно.Давайте предложения на шоколади с над 60% какао.Мерси за отделеното време предварително.
30.11.11
20:01
Шоколадите “Lindt” са страхотни мисля че имаше със 70% и 85% какао , не са от най-евтините но определено си заслужава. Ако търсиш нещо по-евтино може да пробваш шоколада “Milka extra cacao” :)
Поздрави !!!
30.11.11
20:23
Колко да е скъп този Lindt?И виждам че в него се съдържат повече мазнини и към 8гр въглени за 100 грама-при 99% де.Това значи ли че мога да си го позволя при НВД.И не пише какви са тия въглени.Не са захари според стойностите му от форума.
Шоколадът - такъв, какъвто го познаваме днес, е дело на швейцареца Рудолф Линдт, който пръв измислил как да го втърди,за мен това е единственият шоколад,който си заслужава да се купува от магазина,иначе аз си правя домашно сурово брауни със сурово какао.
тоя който е 99 процента е 50 грама в опаковката. Стойностите, които са дадени са за 100 грама, т.е делиш на 2. Въпреки това не знам дали примерно ще изядеш цялата опаковка, защото определено е тежичък (но много го харесвам). Ако не си ял толкова силен - мини полека лека на него, карай малко на 85 процента или 90, а ако имаш наблизо магазин за здравословни храни си вземи няколко грама какаови зърна и подъвчи от тях (ще е странно, може и да ти е гадно де), но когато свикнеш с вкуса на чисто какао този шоколад 99 процентовия ще ти се струва доста по-сладък и по-приятен. Чупи се по по-различен начин (на по-малки парченца е разделен) и въглехидратите смятам, че са нищожно количество ако изяждаш по 3 квадратчета. Вземай го и му се радвай. Аз доста време го рупах :)
Анидор шоколадите нещо не ми харесаха, прекалено неприятно ми лепнеха по устата - различно от хайди и линдт, по-скоро като маргарин. Предполагам, че има транс мазнини (гадните, ето не е хубаво да се ядат , водят се също и хидрогенирани) Не мога обаче да гарантирам дали е така. Може да е бил по-стар или знам ли... може да е бил прекалено студен? Нямам идея. Анидор мисля, че в румъния го правят.
Мнението беше редактирано от Joghurt на 30.11.11 21:17.
казано от борислав васков на 30.11.11, 21:11:
Шоколадът - такъв, какъвто го познаваме днес, е дело на швейцареца Рудолф Линдт, който пръв измислил как да го втърди,за мен това е единственият шоколад,който си заслужава да се купува от магазина,иначе аз си правя домашно сурово брауни със сурово какао.
Съжалявам за дабъл поста, докато писах предишното мнение се е появило и това :) Можеш ли да споделиш как си правиш това брауни?
30.11.11
21:58
Мерси за бързите мнения хора.И лека вечер.
П.П Бориславе ако може и на мен да дадеш рецептата ще съм ти благодарен.
казано от Joghurt на 30.11.11, 21:13:
Предполагам, че има транс мазнини (гадните, ето не е хубаво да се ядат , водят се също и хидрогенирани) Не мога обаче да гарантирам дали е така.
Дори Lindt се правят с хидрогенирани мазнини, така че правилно предполагаш.
30.11.11
23:12
Ние сме много доволни от предлаганите черни шоколади в Лидл. На Линд шоколадите също са много хубави,но са 3 пъти по-скъпи. Ето ви няколко полезни сайта:
Мнението беше редактирано от nadiaemo Emo на 28.12.12 14:46.
Съгласен, днес си взех 74% какао от Лидл за 1.39 - за тези пари е идеален.
За съжаление само Lindt има с максимално висок процент какао, но пък цената от близо 8 лева за 100 грама 99% не ме устройва.
казано от Ensiferum на 30.11.11, 23:16:
Съгласен, днес си взех 74% какао от Лидл за 1.39 - за тези пари е идеален.
За съжаление само Lindt има с максимално висок процент какао, но пък цената от близо 8 лева за 100 грама 99% не ме устройва.
Абсолютно, излиза златен този шоколад. Също така като че ли версията с 85 % е по-добра от тази с 90 %, но това си е лично мнение и предпочитание. Те дори се водят мисля малко по-различни “серии”, като единият е по-горчив (в случая - този с 85 %)
Препоръка към автора на темата:
купуваш малки опаковки (по 30-40 грама май бяха, поне линд имаха) и пробваш - мини през някой по-голям магазин като Carrefour, Metro или пък Лидъл, Пени (тея двата не ги знам в бг какви горе долу шоколади продават) и си купи няколко, сравни и прцени. Ти знаеш най=добре какво ти трябва и какво ще ти свърши работа.
01.12.11
14:43
Мерси за мненията.:)
Я дайте по някоя снимка :)
Нима има шоколад на пазара, без добавена захар/подсладител ?
02.12.11
12:41
Разбира се, че няма. Просто колкото е “по-черен” (сиреч по-голямо съдържание на какао), толкова по-малко захар има. Има без захар, но на нейно място има подлсадител. Просто ако няма никакъв източник на сладък вкус, няма да е шоколад. Може би Линд 99% не съдържа захар/подсладител, но това за мен не е шоколад. Един път съм пробвал и щях да повърна. Иначе 85% Линдт е поносим, даже бих казал вкусен, а за 70% да не говориме, той ми е по-вкусен и от обикновените млечни боклуци :)
04.12.11
15:45
Какаото в шоколадите има много по-малко антиоксиданти и полезни вещества от суровото,но все пак е по-добре да се консумира такъв, от колкото останалите млечни шоколади.