01.12.11
07:51
Здравейте,
от около 3 месеца ходя на фитнес, като работя по една от кръговите програми за начинаещи, спазвам я стриктно, поне така мисля. Много съм доволен от това, което се получава, като видима разлика за момента има само в ръцете ми, но всичко с времето си :) Проблемът е в хранителния режим. Висок съм 175 см. и тежа 79 кг. Като цяло от към килограми не искам и да свалям, най-много 1-2 кг. Наясно съм, че само с тренировки без правилно хранене резултат няма да има и за това имам нужда от съвет. Какво ядете по време на работа? Около мястото, където работя има само пици, сандвичи, баници... И поради тази причина в момента съм на 2 хранения на ден, в които ям като за последно и се сещате какво се получава... Моля за съвет, какво мога да взимам от магазин, което е готово за ядене и не му трябва никаква обработка, защото просто нямам физическата възможност да приготвям нещо на мястото, на което работя. Предполагам не само аз имам проблем, та ПОМОЩ :) Благодаря предварително!
01.12.11
08:09
Носим си храна от къщи и на работното място поддържаме количества храни, които не се нуждаят от специален режим на съхранение... Ето каква ще е храната ми днес:
Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
Обяд - свински врат на тиган (200 g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)
Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
Вечеря - свински врат на тиган (200 g), грах (180 g)
Преди лягане - извара (200 g), сурови бадеми (30-40 g)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.11 08:10.
01.12.11
08:16
Закуските между основните хранения на Пияндето радват на макс. :D
Суджук, яйца, пържоли (приготвени вкъщи), зеленчуци - в кутийка и в хладилника в работа. Като съм в движение - кутийката в чантата, сега е студено и нищо не се разваля :)
Ядки... :)
01.12.11
08:30
Храната е същата както в неработен, само че е в течно състояние.
Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 01.12.11 11:34.
01.12.11
08:44
казано от Miss Fight на 01.12.11, 08:16:
Чак се засрамих, бре! (blush)
Точно тези междинни хранения се получават лесничко. За тях от къщи си нося 1 кисело мляко, варено яйце и филенцето (нарязано). На работното си място поддържам известни количества овесени ядки, трици и ленено семе (все продукти, които нямат нужда от специални условия за съхранение). Около 10 часа сутринта забърквам млякото с 2 лъжици трици и толкова ленено семе, изяждам половината и половината от филенцето. След това добавям овесените ядки и го оставям на страна. Следобед си хапвам втората половина от млякото, остатъка от мръвката и яйцето. Едно такова хранене отнема 5-6 минути с приготовлението, нищо сложно.
01.12.11
08:58
Пилешко филе със зелева салата от близкото бързо хранене, а понякога когато съм по гладен + 50 гр. орехи :).
И аз като Пияндето правя, от вечерта си сварявам яйца /така хем имам готово яйце ако ми се дояде късно вечер/, и сутрин взимам кисело мляко, в едно пликче извара, и яйцата. А в офиса имам запас със сурови ядки /бадеми, шам фъстък, слънчогледово семе, овес/, както и сушени - червени боровинки и стафиди. Сутрин за закуска си изяждам половината кисело мляко с изварата и примерно едно яйце, другата половина от млякото запазвам за следобедна закуска. Можеш да си приготвяш от предната вечер храна и да си я взимаш в кутия за обяд, както прави карфичка, ако нямахме заведения покрай работата с обедно меню и аз щях да си нося от вкъщи :)
01.12.11
09:12
Циклично хранене ;). Иначе и аз около 5 месеца ядях през 3 часа и просто си носех 2 пържоли в кутийка-една на обяд и една следобяд. Ядки има навсякъде ;). Колежките си бяха на основните офис-храни-солети, Bake rolls и други такива “мании” :)
01.12.11
09:17
казано от Ралица Цолова на 01.12.11, 09:06:
Можеш да си приготвяш от предната вечер храна и да си я взимаш в кутия за обяд, както прави карфичка...
И а правя така, твърде скъпо ми е да обядвам както искам в заведенията, които са ми в обсега.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.11 09:17.
Това е най-важното нещо за мен, винаги си готвя и си нося. Даже месото си го пека 1 или 2 пъти в седмицата, слагам го в кутия и на работа, да си имам храна за цялата седмица. Само салатка или яйца си правя всеки ден.
Но не съм яла на заведение или да си взимам измислени пилешки пържоли, готови от магазина, сигурно от 1 година, че и повече.
Много разчитам на това, че когато аз готвя знам горе-долу баланса на веществата в храната, която ще погълна :)
Но тъй като не мога да поглъщам количествата храна, които трябва през 2 часа, включвам и поне 2 шейка през деня.
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.12.11 11:23.
01.12.11
13:13
казано от Кольо Пияндето на 01.12.11, 08:44:
казано от Miss Fight на 01.12.11, 08:16:
Чак се засрамих, бре! (blush)
Ееее Пиянде, аз съм искрена - буквално радваш с откровенията си.
Иначе по темата - и аз съм от отделящите време да си приготвят нещо за навън - винаги нося някоя кутийка с пържолка, салатка, някой домашен сандвич. Плодовете, зеленчуците и ядките пък си остават бързият и класически вариант за между хранения.
5 кисели млека в хладилника в офиса. Кутия протеини.
Всеки денси носех сандвич с извара и яйца в черно хлебче.
Едната закуска ми беше сандвича, а другара кисело мляко с доза протеин и плод.
Паля колата и отивам до един магазин, където пекат постоянно пържоли. Имат и салати там най-различни.
Това ми е обяда, вечер също минавам от там, но не винаги, сутрин си ям у нас, а закуските преди основните хранения си ги нося в раница - мюсли обикновено.
Това когато спазвам режим (март - до средата на Юли ), грубо 2 месеца (август септември) спазвам нещо като РБД, останалото време ям к’вото ми дойде и се ошишквам всяка година :)
Мнението беше редактирано от emzo на 02.12.11 12:28.