НВД + Баскетбол

Темата е заключена.

01.12.11
14:13

Останах много изненадан колко хора имат дневник, и затова реших и аз да си направя.

Баскетболист съм във Черно Море Варна , Висок съм 200 см , тежа 102 кг вмомента , имам 16 % мазнини и искам да ги смъкна , затова започнах НВД , тренираме всеки ден по 2 пъти (в сряда имаме 1 + събота 1 , неделя нямаме) + 3 пъти в седмицата фитнес

Цел : 90-92 кг + 10-11 % мазнини наи много

Ето какво започнах да ям:
Закуска в 8:30 часа-1 банан + 1 мандарина (Л карнитин + Фет бърнър + Хром)
Тренировка в 10:00 до 12:00
Обяд в 12:30 - 1 пилешка паржола + салата (или риба)
13:30 - 15:30 - сън
Обедна закуска в 15:30 - 1-2 ябълки  (Л Карнитин + Фет бърнър – Хром)
17:00 - 19:00 - 2ра тренировка
Вечеря в 20:00 - 1 пилешка пържола + салата (или риба)

На ден пия 4-5-6 литра вода зависи колко са тежки тренировките

Желая да бъда поправен ако греша някъде или имате препоръки към мен , за да ми помогнете.
Благодаря предварително !!!

01.12.11
14:17

Имаш ли престава на какво точно ще приличаш, ако си с тегло 90 кг при ръст 200 см?!? Аз на 190 см ръст изглеждах като ходещ скелет на 90 кг.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.11 14:18.

01.12.11
14:19

Сещаш се, че ако на 102 кг си наистина 16%, то за да станеш 10%, трябва да свалиш само 6 кила, а не 10. Ако свалиш 10, т.е., станеш 92 кг, ще свалиш и мускулна маса.
Храната ти стига, ако си 50 кг. манекенка. Аз с тази храна ще умра от глад, а тренирам 3 пъти по-малко и съм 20 кила по-лек.

Приятелю, добре дошъл във форума!
На prima vista бих ти казал (съвсем телеграфно) следното:
- като цяло храна е малко за човек с твоята физика и натоварване
- НВД не значи безвъглехидратен режим
- плодовете не са най-подходящия източник на въглехидрати, особено за теб
- за мен с това хранене рискуваш твърде бързо да останеш без капка сили за нормално трениране, гарантирано ще загубиш и доста мускулатура
- не виждам мазнините в храната ти

Какво бих ти препоръчал:
- направи поне груба сметка на енергоразхода и не стой в толкова голям калориен дефицит
- включи въглехидрати в двете следтренировъчни хранения
- включи белтъчини в закуската
- задължително включи качествени мазнини в храненето

На колко години си?
От кога си на този режим? :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.11 14:23.

01.12.11
14:23

Привет!
Знам на какво ще приличам , малко съм масивен искам да смъкна малко , защото ще бъда доста по бърз , по отскоклив ,и ви помолих ако имате препоръки казваите ми ги за да се науча.
Благодаря.

01.12.11
14:25

Привет , 92 набор съм - 19 години , искам препоръки как да си оправя менюто за да се чувствам добре и да смъквам , от 2 седмици съм на този режим.

Мнението беше редактирано от Yumi Zaraliev на 01.12.11 14:25.

2 седмици!? Впечатлен съм, защото чудесно знам какво значи да се тренира 10 пъти седмично. Някои мои виждания вече споделих. Имаш ли постигнати резултати след тези 2 седмици?

01.12.11
14:33

Близо 3 кг + не съм мерил мазнините , но искам едно добре балансирано меню , защото ми се струва че едва ли ще издържа много с тази храна :) (А и като цяло тренирам професионално и тренировките не са никак леки).

Точно това имам предвид - едва ли ще издържиш дълго при тази храна, защото тренировките не са малко и не са леки. Знам това, защото имам годинки на такъв тренировъчен режим точно на твоята възраст (макар и в друг спорт, но на същото ниво - с волейбол се занимавам). Трите свалени килограма за мен са на границата на разумното темпо, аз бих свалял по-бавно. Виж какво ти написах горе - наистина е препоръчително да си балансираш менюто. Не бързай... какъв фет-бърнър пиеш?

S!

01.12.11
14:40

Ето ти статии за различните хранителни режими за отслабване(най-вляво, където пише “Отслабване”) http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Ето ти и тема от форума, която ще ти помогне много http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744

Сега, ето какво мисля аз:
- Килограмите са ти напълно нормални за ръста, дори може да качиш още.
- Храната ти е малко.
- С този хранителен режим ще свалиш килограми, но вместо да увеличиш отскока си, той ще НАМАЛЕЕ, защото доста от мускулната ти маса ще изчезне... За да си “по-отскоклив” трябва да имаш силни крака и въобще силно тяло, а за да имаш силно тяло трябва да имаш мускули, а за да имаш мускули трябва да се храниш както трябва, т.е. помисли си дали искаш да сваляш или да качваш. Според мен с толкова много тренировки ако имаш излишни мазнини, значи храната ти е изключително лоша, което само ще те блъска надолу и надолу.

01.12.11
14:43

Пия Black Fire Fat Burner по 1 преди всяка тренировка.

01.12.11
15:09

(y) (rock)

Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 01.12.11 15:10.

01.12.11
19:44

17:00-19:00 - 2ра тренировка
19:30 - Вечеря - 200 грама пилешка пържола , 100 грама ориз със зеленчуци , 150 грама салата от моркови
+ 2 литра вода от 17:00 до сега

Край на ден 1ви от моя дневник. :)
Някакви съвети ?

Мнението беше редактирано от Yumi Zaraliev на 01.12.11 21:16.

MP

01.12.11
20:07

Дай някоя снимка да видим за какво става на въпрос интересно ми е какво толкова имаш да сваляш.И още един въпрос защо се спря точно на Black fire ?

01.12.11
20:19

Добави ме във facebook - Yumi Zaraliev

01.12.11
22:09

Нещо да имате за препоръка или нещо което не съм направил добре ??

Мнението беше редактирано от Yumi Zaraliev на 01.12.11 22:46.

04.12.11
11:54

Нещо няма ли да кажете ?

07.12.11
22:52

Храната ми днес :

9:00 - 1 банан + 1 мандарина
10:00 - 12:30 - тренировка (една за сряда)
13:00 - 1 купа леща , 1 пилешка пържола , 150 грама варени картофи + салата зеле
16:00 - 2 шепи орехи
19:00 - 2 пилешки пържоли + 2 яйца цели + 2 домата
днес си позволих 1 лъжица сладко от череши (надявам се много да не ми е попречило :) )

Ето как бих разпределил тази храна аз:
- двете яйца от вечерята отиват в закуската (но бих хапнал 15-20-30 минути по-рано)
- лещата от обяд отива като гарнитура на двете пържолки вечерта
- едната шепа орехи бих оставил за преди лягане

Сладкото от череши изобщо не ти е проблем, особено, ако е било след тренировката.

:)

07.12.11
23:06

след тренировка беше сладкото , просто сутринта нямах възможност да закусвам и затова така ги хапнах работите днес :) мерси мн

ВН

07.01.12
15:45

Yumi Zaraliev, да не се отказа от дневника или? :) Надявам се, че по празниците си спрял с безумното гладуване. Ако пак решиш да го подновиш, направи си калкулация на менюто и започни да мериш храната си, докато се научиш да се храниш по модел. Също, при теб програмата следва да е за преформиране, а не за отслабване. Не можеш да си позволиш класически модел на отслабване с калорийна рестрикция в мащаба, в който я прилагаш ти при двуразови тренировки.

13.03.12
20:36

Господин Владимир Недков , нямах доста време интернет затова неможех да пиша.
Относно калкулацията на менюто как да го направя ?? И под какво да разбирам режим за преформиране а не за отслабване. Моля за по подробни данни на всичко това. Благодаря искренно !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1