Болка в дясната част на кръста

07.11.11
22:39

здравейте от скоро получавам болка в долната част на гърба по скоро дясната част на кръста снимка на мястото на болката. По принцип се появява след тренировката за гръб мисля, че тягата има част от вината но не знам болката е като се наведа максимално на долу иначе по време на тренировка нямам и като съм седнал и като се наклоня на ляво (да се опъни тази част на кръста), но това е само 1-2 дни след тренировката за гръб. Въпроса ми е дали е разтежение или начален стадий на спортна херния. Миналата седмица също я усетих болката.

Темата беше редактирана от Bocko на 07.11.11 23:05.

07.11.11
23:37

И аз имам на същотото място болка,главно след чукчета и 80% съм сигурен че от там идва моята болка.При тягата и клековете нямам проблем ,а за момента работя с големи тежести.При мен обаче болката е или 2-3 часа след тренировка ,след което приключва , или само 1 път ми се е случвало от повдигане на количка (на село) пак подобна болка ... тя траеше около седмица и после отшумя.Мазах мястото на болката с мазило - Долгит.

07.11.11
23:45

казано от Daniel Dimitrov на 07.11.11, 23:37:

И аз имам на същотото място болка,главно след чукчета и 80% съм сигурен че от там идва моята болка.При тягата и клековете нямам проблем ,а за момента работя с големи тежести.При мен обаче болката е или 2-3 часа след тренировка ,след което приключва , или само 1 път ми се е случвало от повдигане на количка (на село) пак подобна болка ... тя траеше около седмица и после отшумя.Мазах мястото на болката с мазило - Долгит.

Като се замисля може и от чукчетата да е, защото почнах да ги правя с 90 градусов наклон. Миналата седмица ми мина бързо болката, но понеже прочетох за хернията и се притесних малко та затова питам. Благодаря ти много за помоща, а този крем от аптеката ли го взе?!

08.11.11
01:18

Да от аптеката е.
И впрочем 100% е от чукчетата понеже и аз започнах наскоро с 90 градусов наклон ,но го правя към 5х5 системата и става огромно натоварване в кръста.Чудя се дали да правя с малко по-голям градусов наклон.То винаги болката е след това упражнение.Има ден в който не правя чукчета,но за сметка на това правя много тежка тяга ,която ме измаря 3 пъти повече от тях,но болки няма.
А и впрочем сега видях че имам още 1 мазило ... Диклак се казва.Предполагам че и то ще свърши работа.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 08.11.11 08:28.

08.11.11
12:01

Скоро попаднах на това видео,което може да се окаже доста полезно в този случай.Аз също изпитвам такава болка след опит да постигна почти водоравна позиция на торса при гребане.
Намирането на подходяща лежанка обаче изобщо не е лесно.
http://www.muscleandfitness.com/videos/mf-raw/raw-training/mf-raw-75-supported-bent-over-row

Мнението беше редактирано от Biad__ на 08.11.11 12:03.

08.11.11
12:49

казано от Biad__ на 08.11.11, 12:01:

Скоро попаднах на това видео,което може да се окаже доста полезно в този случай.Аз също изпитвам такава болка след опит да постигна почти водоравна позиция на торса при гребане.
Намирането на подходяща лежанка обаче изобщо не е лесно.
http://www.muscleandfitness.com/videos/mf-raw/raw-training/mf-raw-75-supported-bent-over-row

Да, но ако сложиш малко повече кила няма ли да убива дази пейка на гърдите и да пречи?

http://www.bb-team.org/exercise/1158_grebane-s-shtanga-chukcheta#axzz1d2Yvl91w вижте накрая клипа на тази статия и това е вариант, но в нашата зала нямаме такава пейка :/

Мнението беше редактирано от Bocko на 08.11.11 12:49.

MI

27.11.11
10:00

Аз имам същия проблем, от чукчетата е. Аз го отдавама на болка на самия мускул или сухожилие, защото не идва от прешлен като че ли.  Варианта с лежанката е много добро решение. Иначе болката е отврат, днес дори като кихам ме боли.

27.11.11
13:58

Аз се чудя дали да ги махна изцяло или да дигна градуса на 45

MI

27.11.11
14:32

честно казано като се замислих се оказва , че трабвамата дойде откакто го правя на 90 градуса, преди като си бях на 45 си ми беше екстра. Може докато се оправиш и изчезне да правиш с лежанка, пък после пробвай с по леки кила на 45 градуса, аз така ще направя

27.11.11
14:46

казано от Mitko_N на 27.11.11, 14:32:

честно казано като се замислих се оказва , че трабвамата дойде откакто го правя на 90 градуса, преди като си бях на 45 си ми беше екстра. Може докато се оправиш и изчезне да правиш с лежанка, пък после пробвай с по леки кила на 45 градуса, аз така ще направя

А ти мажеш ли го мястото някакви хапчета приемаш ли или го оставяш на времето да мине болката..

MI

27.11.11
15:10

Не съм, но днес смятам да го намажа с дийп релийф, това имам, защото утре имам тренировка и не искам да я прецаквам.Хапчета не, не смятам, че е необходимо на този етап.

27.11.11
15:51

казано от Mitko_N на 27.11.11, 15:10:

Не съм, но днес смятам да го намажа с дийп релийф, това имам, защото утре имам тренировка и не искам да я прецаквам.Хапчета не, не смятам, че е необходимо на този етап.

Аз го карам за сега без да се мажа и без хапове, но болката изчезва по време на тренировка.. това не мога да си обесня

MI

28.11.11
20:25

При мен се оказа разместване на тазобедрената става и защипване на нерв, така че ако в залата има инструктур или някой който е по-напред с материяла го помоли да те види и да си каже мнението. Ако е това ще те дръпне и си готов.

28.11.11
20:38

казано от Mitko_N на 28.11.11, 20:25:

При мен се оказа разместване на тазобедрената става и защипване на нерв, така че ако в залата има инструктур или някой който е по-напред с материяла го помоли да те види и да си каже мнението. Ако е това ще те дръпне и си готов.

в какъв смисъл да ме дръпне, а и на доктор ходил ли си?

PH

28.11.11
20:42

И аз имах някъде там болка в началото като правех мечка с по-голям наклон,сега започнах пак да я правя на около 45 градуса и нямам проблеми :) От наклона при гребанията е :)

K

28.11.11
20:43

И аз преди да се занимавам с фитнес по едно време-получих болка на същото място само,че от ляво и беше адски,но премина с времето и сега имам само скованост в кръста(преди да почна да ходя на фитнес).А сега като ходя се надявам да се оправи болката в кръста(скованоста)

MI

28.11.11
20:44

Хваща те и те издръпва, при което се освобождава нерва. Примерно при кръста се хваща където е прешлена, самата кожа и се дръпва, докато изпука. За тази става си ляга по гръб, отпускаш се, а партьорът ти хваща кракът и дръпва, пак до изпукване. Но не ти препоръчвам сам да го правиш това, задължително човек който разбира, защото не е шега работа. На лекар засега не съм ходил, но инструктурът все пак минава и анатомия, самата става си личи , че е разместена по пипане :)

K

30.11.11
15:04

А при мене кво ми е???Ква е тая скованост и не минава-примерно вчера както си седях на лаптопа(на стола) и тръгнах да ставам и ми се схвана кръсваа?

01.12.11
23:15

казано от Konstantin Petrovski на 30.11.11, 15:04:

А при мене кво ми е???Ква е тая скованост и не минава-примерно вчера както си седях на лаптопа(на стола) и тръгнах да ставам и ми се схвана кръсваа?

Задължителна консултация със специалист, който разбира от спортни травми. Никакви манипулации в областта на кръста от неспециалист или лаик. Ако проблемът ти се проявява често е добре да се мисли за образно изследване- рентгенография или магнитен резонанс, в противен случай:
1. Задължително далече от тяга, мечка и големи тежести, добре е да продължиш да с леки тренировки, ако може само аеробни (каране на колело, степър), но без джогинг. Обърни внимание на техниката си в тренировките за гръб и корем, има нещо, което не правиш правилно.
2.На второ място идват позата по време на работа, както и твърдостта на леглото- това е важно за позата на спане, която има огромно влияние върху възстановяването на мускулите, напр. след натоварване и травма.

Успех

MI

01.12.11
23:57

Да, корема е много важен, особено при гребане и тяга, ако той е слаб почти сигурно е докарване на травма. От личен опит го разбрах и усетих това.Затова повече статични упражнения за корем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1