02.12.11
15:09
Здравейте,
На 18 съм,177см,62-3кг. По принцип имам доста слаби крака,но от около 2 месеца правя клекове. Но формата на краката ми е доста зле:( Бедрата ми станаха доста масивни и изглеждат що годе добре ,но от колената надолу съм си слаб както преди да почна да ходя на фитнес,много слаб. Правя клекове,предно и задно бедро на машини и прасец на машина.
Бихте ли ми дали съвети как да кача малко маса и по прасеца ,въобще по крака(от коляното надолу)
Блгадоря.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.12.11 15:15.
02.12.11
15:17
Джогинг, скачане на въже, повдигане на пръсти с тежест.
Може просто генетично да ти е зададено да имаш малки прасци. Dexter Jackson по принцип е така, хубави бедра, но малки прасци. Пробвай да ги тренираш 2 пъти в седмицата, прасците са малка мускулна група и бързо се възстановяват, прави повдигане на пръсти на лег-преса, на Клаф-машина от седеж и/или стоеж, концентрирай се върху техниката на изпълнение.
02.12.11
15:33
Мерси за отговорите на двамата. Явно наистина е генетични,тъй като прасеца ми е доста малък,като се има в предвид ,че тренирах около 4 години футбол активно. Бях адски бърз,но така и така прасеца ми е малък. Аз не искам прасеца ми да е кой знае какъв искам просто малко повече маса по краката... :) Скачането на въже? - В момента се стремя да кача маса,а от него ще свалям?
02.12.11
17:02
Извинявай,но на този ръст и тези килограми повече от нормално е да не се харесваш в краката.Насочи се към качване на цялостна маса,стани 75кг и виж дали ще е същото ПРИМЕРНО да речем ;)
02.12.11
19:21
казано от grN grN на 02.12.11, 15:33:
Мерси за отговорите на двамата. Явно наистина е генетични,тъй като прасеца ми е доста малък,като се има в предвид ,че тренирах около 4 години футбол активно. Бях адски бърз,но така и така прасеца ми е малък. Аз не искам прасеца ми да е кой знае какъв искам просто малко повече маса по краката... :) Скачането на въже? - В момента се стремя да кача маса,а от него ще свалям?
Дали ще сваляш, не зависи от типа упражнения. Разбира се, можеш да използваш различен вид тренировка според целите, но качването зависи най-вече от калориите - дали си в излишък.
казано от grN grN на 02.12.11, 15:09:
Бихте ли ми дали съвети как да кача малко маса и по прасеца ,въобще по крака(от коляното надолу)
Блгадоря.
Най-добре да напишеш какви неща правиш за прасеца,на каква машина. По колко серии и повторения. И ако искаш може и с какви тежести. Колко см е обиколката на прасеца,та го смяташ за малък? Мерил ли си?