Проблем с килограмите! Нуждая се от мнение и от двата пола :)

Прескочи до:

01.12.11
16:23

Здравейте момичета, и най - вече момчета :D ! Впрочем, силно се надявам освен на женско, така и на мъжко мнение по въпроса си (нищо лично, просто смятам, че мъжете са маааалко по - компетентни като стане на въпрос за фитнес и хранене..).
  Първо малко обяснения: Аз съм на 17, тренирам от 2 години редовно в залата, но от 5 месеца някъде имам хормонални проблеми, вследствие на които качвам МНОГО лесно килограми... Изследваха ми глюкоза, пролактин, както и вс хормони на щитовидна, но нищо не откриха.. Явно гнилото е в някой друг хормон. Минах през какво ли не, за сега поддържам едно тегло, но имам малко за сваляне, а не мога да сваля нищо, колкото и да се мъча :(
  Въпросите са няколко:
1. Какво мислите за тази диета http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=617920.0 - пускам ви я от някакъв си форум, но като цяло в него е най - подробно обяснена
2. Ако диетата не е добра, бихте ли препоръчали друг режим? (Минала съм НВД и високо протеинови от всякакъв тип!)
3. Имате ли предположения с кои хормони може да имам проблем?
- ще направя едно пояснение, което се надявам да не смути никой - 3 месеца подред нямах месечен цикъл, страдам от депресия и прочее, но най - големият проблем са килограмите.... лекари обиколих доста, нищо не знаят :(

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 03.12.11 07:16.

01.12.11
17:04

казано от Katerina Kostadinova на 01.12.11, 16:23:

...от 5 месеца някъде имам хормонални проблеми...
...Минала съм НВД и високо протеинови от всякакъв тип!...

Не пишеш как се храниш в момента.
Подозирам обаче, че всички тия НВД и високо-протеинови диети са били на приницпа “сведени до 0 мазнини”,  което до голяма разбива всякакъв хормонален баланс.

Може и да бъркам, но вероятно все още ограничаваш мазнините?

01.12.11
17:15

На 17 години не мисля, че изобщо някой любител трябва да се задълбочава толкова в режими и всякакъв тип диети (както споменаваш). Тоя корем ако е твой съвсем пък нямаш основания.

1. Насоките, които са извадени, общо взето са добри, ама “Яжте каквото искате преди 12” е малко крайно ;]
Скраб с кафе и мумио не знам кво е, може да върши работа :D
Знай, че в супермаркета трябва да си купиш зеленчуци, нещо качествено от животински произход , овес и плодове... Колкото по-безвкусно, толкова по-фит ;D

2. Не минавай на конкретни диети и я карай по-спокойно. Храни се правилно

3. Тези твои 3 месеца без цикъл съм почти сигурен, че са възникнали от прекаляване със свалянето на килограми или диетките. Твоите лекари щом не са разбрали какво ти е, по интернет забрави за диагноза. Част от анамнезата са и по-лични въпроси, които и няма как да ги споделиш в някакъв си шано-форум естествено. За депресията- не е нещо необичайно за твоята възраст. И тук има много неща за питане.

Последен съвеет : Не чети бг-мама и не спазвай НВД, ВВД, ГВДНДГНДБДВД, ами си хапвай от всичко умерено. Аз в Dunkin Donuts лекувам депресията и напрежението :D

Мнението беше редактирано от introducer на 01.12.11 17:16.

БИ

01.12.11
18:08

Дай малко повече информация колко си висока колко тежиш , размери , снимки ако можеш да качиш да видим ако изобщо има проблем къде е и да може малко или много да те насочим , иначе говорим на сляпо.

01.12.11
18:20

И аз съм на мнение да не разчиташ на диети и т.н., идва един момент, в който НВД и ВБ и дрън-дрън спират да действат, тогава идва и въпросът защо? Започваш още повече да се ограничаваш, а резултат няма. Организмът се нуждае от всички вещества и правилно казват по-горе - мазнини. Аз ги бях изключила, но не съм била права, тук прочетох, че не е здравословно и най-малкото - не е нужно да ги изключваш напълно.
Друг начин, по който можеш да размърдаш метаболизма си, е да минеш на някакъв режим, но да си ‘стряскаш’ от време на време организма със сладко или някакъв друг вид храна, която не ядеш през режима си.
Идва един момент, в които организмът ти се опасява, че не си набавя достатъчно хранителни вещества и започва да складира ( да трупа). Аз съм имала същия проблем, затова си давам личното мнение.  Не знам, дали и при теб е така, но ако решиш може да пробваш.
С всичко се свиква - няма начин, така сме устроени.

Минавай на РБД и си спортувай нормално и така, хем ще се чувстваш добре хем ще има резултати.

01.12.11
18:31

Ъъъ, колко са тия килограми, че чак са проблем? Диетата ме изгуби веднага след прочитането на третия принцип. Какво и как тренираш от две години? Не казваш почти нищо за себе си, а питаш кой хормон не ти е наред - Нострадамус отдавна не е писал във форума :).

01.12.11
18:59

казано от ЛюбенК на 01.12.11, 18:31:

Диетата ме изгуби веднага след прочитането на третия принцип.

Мен ме загуби само като прочетох от къде е линка :D
Даже не съм си губил времето да го чета.

01.12.11
20:06

Не мога да разбера защо толкова много хора (предимно жени) продължават да търсят магическа рецепта или система за отслабване. Разберете няма нищо магическо, нищо сложно, нищо нелогично. Тялото Ви ще отслабва докато е в отрицателен калориен баланс т.е. харчи повече калории отколкото приема. Т.е. изчислете си дневен калориен прием. Подбирайте източниците на тези калории. Хранете се с качествена и чиста храна. Не ограничавайте прекомерно нито въглехидратите нито мазнините. Спортувайте!
Спортуването обаче не означава да се подрусвате часове наред из парка в свински монотонен тръс! Тренирайте тежко, интензивно.
Представете си че тялото ви действа като двигателя на автомобила Ви. А сега си помислете кога харчи повече гориво (калории)? Когато го пуснете по равното на пета предавка без гас или когато закачите 2 тона ремарке и натискате нагоре по баира?
Тренирайте тежко и интензивно!
Хранете се разумно и чисто!
Търпение!

Мнението беше редактирано от Odin на 01.12.11 20:08.

MF

01.12.11
20:22

Абсолютно съм съгласна с Odin!
В силовите тренировки е истината и за отслабване, и за поддържане, и за качване. Разбира се, и кардиото е полезна дейност, но тя допълва тренировките, не ги съставя.
Разбира се, храната е другото важно нещо - качествена, редовна, разнообразна, богата, достатъчна, цяяяяяяяяял ден без часови ограничения ( има си подходящ тип храна за всяко време от деня).
И, естествено, почивката - третият компонент на Светата Тройца на добрата форма и здраве. Качествен редовен сън, време за възстановяване.
Трите неща, които правят чудеса!

01.12.11
22:46

Още едно ЗА силовите тренировки :)

02.12.11
06:52

Толкова много сте писали, че направо не мога да ви изчета :D Благодаря за отговорите!
Висока съм 168 и тежа 61 кг. Искаше ми се да съм поне към 57 (по - малко не ми трябват, понеже имам тежки кости и на под 55 бих изглеждала, вероятно, доста слаба...)
Тренирам във ФИТНЕСА - например: Понеделник долна част + 30 мин HIIT, вторник сутрин на гладно карам колело, сряда горна част + HIIT, четвъртък сутрин колело, петък - донла + HIIT, събота почивка, неделя колело сутрин на гладно.
Хранителните ми режими... ами те са толкова много и толкова различни.... Пробвала съм както НВД с въглехидрати, близки до нула и малко мазнини, така и по - разнообразния вариант - високо мазнинна НВД.
В момента не съм на някакъв конкретен режим, но тестени, нишестени и прочее ям на закуска, по някога на обяд, а за вечеря често хапвам месо + салата или яйца... нещо от този род :)
Да, корема си е мой, обаче на снимката не се виждат бедрата ми, все пак :D :) . Не са огромни, но определено има за сваляне от тях :)
П.С. Благодаря за активното участие в темата :*

Мнението беше редактирано от Kath на 02.12.11 07:01.

02.12.11
06:55

П.С. Тренировките ми са си добре, разбира се, че правя силови! Това коремче при жена без тежести трудно ще се направи (поне аз така мисля :) )
Търпението го имам, все пак за тези 2 години съм пропускала фитнес точно 2 пъти, и двата пъти по болест :D. Тренирам тежко, определено, след тренировка съм максимално изцедена. :)

Мнението беше редактирано от Kath на 02.12.11 06:58.

За мен най добрия вариант за целогодишна,  целоживотна диета си е РБД. По малко натоварваща е психически и по малко ограничаваща.
Тренировките са ясни, но ако искаш да стегнеш или подобриш краката дай им приоритет.

MF

02.12.11
09:13

Мацка, може би проблемът е точно в постоянното променяне на режима. Продължавай с малкото въглехидрати вечер, но иначе си хапвай разнообразно и по 4-5 пъти дневно.

02.12.11
10:36

казано от Katerina Kostadinova на 02.12.11, 06:52:

Толкова много сте писали, че направо не мога да ви изчета :D Благодаря за отговорите!
Висока съм 168 и тежа 61 кг. Искаше ми се да съм поне към 57 (по - малко не ми трябват, понеже имам тежки кости и на под 55 бих изглеждала, вероятно, доста слаба...)
Тренирам във ФИТНЕСА - например: Понеделник долна част + 30 мин HIIT, вторник сутрин на гладно карам колело, сряда горна част + HIIT, четвъртък сутрин колело, петък - донла + HIIT, събота почивка, неделя колело сутрин на гладно.
Хранителните ми режими... ами те са толкова много и толкова различни.... Пробвала съм както НВД с въглехидрати, близки до нула и малко мазнини, така и по - разнообразния вариант - високо мазнинна НВД.
В момента не съм на някакъв конкретен режим, но тестени, нишестени и прочее ям на закуска, по някога на обяд, а за вечеря често хапвам месо + салата или яйца... нещо от този род :)
Да, корема си е мой, обаче на снимката не се виждат бедрата ми, все пак :D :) . Не са огромни, но определено има за сваляне от тях :)

След данните за ръста и килограмите ти (и имайки предвид мини снимката) започвам да си мисля дали проблема не е само в главата ти. Имаш си съвсем нормално тегло за ръста ти. Разберете момичета: мъжете не сме кучета и затова не обичаме кокали. И не! Не харесваме бледите анорексички снимани по списанията. Закръглените форми са много по-секси от изпъкналите скули, ребра и т.н. кокаляци.

10

02.12.11
14:55

Снимай бедрата. Как се смея на хора, дет казват, че имат за сваляне от бедрата, а изглеждат като скелети.. Опровергай ме, моля те!

10

02.12.11
15:00

казано от Odin на 02.12.11, 10:36:

След данните за ръста и килограмите ти (и имайки предвид мини снимката) започвам да си мисля дали проблема не е само в главата ти. Имаш си съвсем нормално тегло за ръста ти. Разберете момичета: мъжете не сме кучета и затова не обичаме кокали. И не! Не харесваме бледите анорексички снимани по списанията. Закръглените форми са много по-секси от изпъкналите скули, ребра и т.н. кокаляци.

Много точно!!!!!!!
Ако искаш фитнес приятел - слушай кво ти казват хората тук. Ако искаш да ходиш с педал, отслабвай с 10кг :).

02.12.11
16:08

Хора, вие за луда ли ме сметнахте? Гаджето ми е със сертификат от НСА, не е някой изпаднал педал, който държи да съм анорексична :) Какво значение има как ви изглеждам на вас? Важното е, че аз не се харесвам такава. Dique, ако си виждал някъде 60 килограмов скелет, моля те да ми го покажеш :). Плюс това искам да сваля около 3-4 килограма, не 10, нито 15, за да изчистя повечко от мазнините. Скелет няма и как да бъда, тъй като тренирам много редовно и поддържам мускулна маса.
П.С. Да, гаджето ми ежедневно ми дава съвети и ми помага (и много е допринесъл за самочувствието ми, фигурата ми и прочее), но имах нужда и от още компетентни мнения.
Необходимо ли е да сте такива съдници?

10

02.12.11
16:28

Според речника, съдници е множествено число на съдница, което е.. песен на Лили Иванова ? о.О
Иван Шишманов ти го каза - РБД с редовни тренировки и ако трябва акцент на бедрата, това е..
едит: не съм виждал 60 килограмов скелен на твоя ръст, ама съм виждал момичета по 60кг на 1.70 и да ти кажа хич не им стои зле.

Мнението беше редактирано от 100il на 02.12.11 16:29.

02.12.11
19:39

казано от Dique на 02.12.11, 16:28:

Според речника, съдници е множествено число на съдница, което е.. песен на Лили Иванова ? о.О
Иван Шишманов ти го каза - РБД с редовни тренировки и ако трябва акцент на бедрата, това е..
едит: не съм виждал 60 килограмов скелен на твоя ръст, ама съм виждал момичета по 60кг на 1.70 и да ти кажа хич не им стои зле.

Нужни ли бяха всичките тези глупости, драги ? Хайде, като ще се заяждаме и чоплим за глупости, дръж http://rechnik.chitanka.info/w/съдници чети хубаво! Ама по - хубаво от предния път! И обърни специално внимание на последната графа (последното изречение)
http://bg.wiktionary.org/wiki/Шаблон:Словоформи/съдник и тук чети, в десния ъгъл долу ;)
П.С. Може ли да ми дадете малко повече инфо за РБД?

10

02.12.11
19:50

Вместо да се ровиш в гугъл, за да ме опровергаеш, можеше да потърсиш за РБД.
http://www.bb-team.org/articles/911_forma-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1fMrJWJ00 - РБД

02.12.11
19:58

Това съм го чела, за това написах “дайте малко повече инфо”. В тази информация разбирам на какъв принцип работи режима, но не е достатъчно изчерпателна. Някакво примерно меню някъде има ли? И като цяло повече информация ми трябва.

10

02.12.11
20:26

Еми то там са изброени храните, пък ти си състави някакво меню. Тук вече не мога да ти помогна.

Почвай да ядеш меса, яйца, ядки, зеленчуци, намаляваш плодовете и фруктозата, спираш всякакъв глутен, почваш да приемаш рибено масло и започваш да КЛЕКАШ като невиждала! :)

Разгледах втората снимка в профила ти. Първо - махни обицата. Второ - не ти трябва сваляне, а покачване на активно тегло. Че иначе не кефиш със слаба, разплута визия.

02.12.11
22:00

казано от Тедо на 02.12.11, 21:15:

Разгледах втората снимка в профила ти. Първо - махни обицата. Второ - не ти трябва сваляне, а покачване на активно тегло. Че иначе не кефиш със слаба, разплута визия.

Няма да махна обицата, това е въпрос на лични предпочитания. Не съм слаба, нито разплута. Това как го предположи? Относно месото, яйцата и кляканията - и това го пробвах, в продължение на година близо. Ефект имаше, разбира се, но не този, който аз исках :) Не свалях мазнини, само трупах мускулна маса, и сега бедрата ми са малко по - мускулести, отколкото е необходимо, същевременно с това имат мазнини за сваляне.

02.12.11
22:18

Що се заяждате сега с момичето?

10

02.12.11
22:58

Не се заяждаме, а се опитваме да й обясним, че на нито една от двете й снимки не прилича на АКТИВНО СПОРТУВАЩ човек, и че няма нужда от сваляне. С риск да те засегна, не знам в каква заблуда си, че си с НЕВЕРОЯТНА ПРЕСА, ПОСТИГНАТА С АДСКИ МНОГО ТРУД.
Ако ми кажеш, че имаш поне 70 тяга и клек, ще си тегля куршума.

Махни обицата, ако искаш да започнеш да сваляш. :)

03.12.11
01:37

Някъде нещо бъркаш при самооценката си. Поне по снимките, не виждам за каква мускулна маса става въпрос.
Изглеждаш по-скоро слабичка, отколкото активно спортуваща. Може и моите виждания да са деформирани, знае ли човек.

Обицата си е екстра :P
И на Тедо ще му монтираме една, ама с кукичка, да си закача батата на нея :D

03.12.11
07:13

Мисля, че визията зависи от целите и от начина, по който се стремя към тях ! Моите цели не са НЕВЕРОЯТНА преса и мускулесто тяло, аз искам просто плосък корем ;) И обицата няма да я махна, ако искате ми го кажете още 10019083082747 пъти ;)
Освен това: Ако исках да ми се заяждат и да бъда критикувана, най - вероятно, щях да говоря с някой комплексиран идиот или с майка ми, според която прекалявам с фитнеса, ПХАХАХХ!! И да, заяждате се, даже и обиждате! То бяха реплики от сорта на “скелет”, “разплута” и прочее................!
П.С. Моля заядливи “разбирачи” да не пишат повече, ако може . Търся мнение от свестни, компетентни хора, които ще подходят с разбиране! Не търся СЪДНИЦИ, за не знам кой път го казвам :)

А, пропуснах да добавя нещо: В момента може и да съм “разплут скелет”, но ако продължавам така активно да качвам килограми, след време ще премина на “разплута бухтичка”, ето това искам да избегна ;)

Модерация, моля, ползвайте опцията за редактиране когато искате да добавите нещо към мнението си.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.12.11 07:21.

Здрасти!
Имам малко неясноти около тренировъчния ти режим. До колкото виждам, тренираш 6 пъти седмично, като във всяка тренировка има кардио. Мотат ми се разни неща из главата... би ли написала какво представлява силовата част на тренировката ти, моля? Упражненията и повторенията са достатъчни, работните тежести не са важни.

Колкото до храненето - аз също мисля, че РБД ще ти свърши добра работа.

03.12.11
07:49

казано от Кольо Пияндето на 03.12.11, 07:30:

Здрасти!
Имам малко неясноти около тренировъчния ти режим. До колкото виждам, тренираш 6 пъти седмично, като във всяка тренировка има кардио. Мотат ми се разни неща из главата... би ли написала какво представлява силовата част на тренировката ти, моля? Упражненията и повторенията са достатъчни, работните тежести не са важни.

Колкото до храненето - аз също мисля, че РБД ще ти свърши добра работа.

Ами в дните за горна част тренирам различни мускулни групи. Тренирам бицепс, трицепс, гръб и други, използвам различни уреди, например скрипец, гирички и прочее. Обикновено правя 3 пъти по 15 повторения. В дните за долна част тренирам горно, долно бедро, вътрешната част на бедрата, глутесите, като бедрата тренирам с много лека тежест, повече повторения. Правя напади 3 пъти по 15 повторения. Всеки ден правя кардио и коремни преси ... Това е с 2-3 думи.

Ще бъда съвсем кратък:
- тренировките ти във фитнеса НЕ са силови (точно това очаквах)
- истинските силови тренировки във фитнеса са по-ефективен метод от ежедневното кардио за твоите цели
- ежедневното натоварване на коремната мускулатура не е нито ефективно, нито разумно

Коригирай работите тежести така, че да можеш да правиш не повече от 6-8 повторения в серия. Преди да си се опитала да ме увериш, че така ще направиш едни гигантски мускули и ти не искаш това, ще ти гарантирам, че това няма начин да се случи (ако ти не посегнеш към забранени спортни субстанции, разбира се). Използвай базови упражнения (включително клякане), включително онези, които вероятно смяташ за “мъжки”. Ако 2 години си тренирала по описаният от теб начин във фитнеса, то смятам, че ефектът от това би трябвало ясно да ти покаже, че не правиш нещата както трябва.

И накрая, защото е най-важно - храненето. Не изчистиш ли храната от компромиси, резултатите винаги ще са посредствени.

Хм... аз не прочетох всички мнение но и аз да кажа моето... :D

Трениране:
- като за начало тернирай по дву-дневен сплит ( ако те заинтригува мога да напиша и примерни упражнения ако нямаш идея какво да правиш )
1тренировка - гръб,гърди, рамене, ръце и кардио 
2тренировка - крака, прасци, корем
почивка и пак отначало...
- използвай от 6 до 10 повторения когато тренираш горната част на тялото и 10-12повторения за долната част :)

Хранене:
- изгради хранителни навици... не тежки диети... рано или късно ти писва а си на 17…
- под хранителни навици ще рече хранене 3-4пъти на ден с хубава като качество храна и достатъчна по количество... това ще рече да приемаш белтъчини ( от месо, яйца, млечни продукти основно ) въглехидрати ( грах, ориз, картофи, пълнозърнест хляб, ръжени макарони... ) но и да не забравяш мазнините ( ядки, зехтин, масло ... те се съдържат и в храните които изброих за белтъчен прием ) приема на шоколад и разни такива ‘’забранени неща’’ не е забранен тук... просто да не избираш шоколада винаги пред ориза и месото 
- мисля, че депресията може да е причина за хормоналния дисбаланс... или хормоналния дисбаланс да е причина за депресията... във всеки случай мисля, че са свързани тааа... успокой се... радвай се на живота си и на гаджетата.. започни да чувстваш тренировките и правилното хранене като нещо което е част от теб...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.12.11 09:18.

03.12.11
13:51

Благодаря ви за отговорите, момчета :)
Относно храненето: При мен компромиси няма :P. И все пак гледам да не се лишавам от нищо . Хапвам ядки поне 2 пъти седмично, понякога готвя със зехтин, ям картофи, ориз (дори в момента с оризче обядвам), ям много месо, и без друго обичам месото. От време, на време (но рядко) си позволявам по някой бонбон или малък десерт (най - вече преди 12 на обяд ги ям тези неща).
Относно тренирането: Ще ви послушам и ще започна с повече силови, само ми кажете какви тежести да слагам? До сега съм ги правила с около 20 кг на повечето уреди (естествено според зависи).
Относно депресията и другите неща: Аз вече не съм депресирана, повярвайте ми, радвам се на живота. Даже бих казала, че съм доста щастлива :D. А относно това:

казано от kristiancho на 03.12.11, 09:17:

радвай се на живота си и на гаджетата.. започни да чувстваш тренировките и правилното хранене като нещо което е част от теб...

>> със сигурност отдавна съм приела тези като нещо нормално. Дори бих казала, че това хранене не го приемам като диета, а като начин на живот. А относно спорта - обожавам да спортувам, цял живот не съм спирала, а и не мисля :)

казано от Katerina Kostadinova на 03.12.11, 13:51:

Относно тренирането: Ще ви послушам и ще започна с повече силови, само ми кажете какви тежести да слагам?

Нека тежестите да са такива, че да не можеш да правиш повече от 10 повторения в серия.

е... Кольо мисля, че си малко краен... :) мисля, че 10-12повторения примерно са добър ориентир при тренирането на краката :)

kristiancho, нима истината е еднаква за всички?
Давам ориентир, който съм проверил в моята практика... което съвсем не значи, че е общовалидна аксиома. :)

От друга страна, обаче, тя в момента спокойно тренира при 15 повторения в серия - ако ги направи 12, това реално няма да промени значително работните тежести и натоварването.

Хм... дали всичко според мен е до нагласа... в залата в която тренирам момичетата правят да речем по 15повторения и през серията си горовят с друга приятелка/приятел... ако смъкне повторенията до 12 и се съсредоточи върху серията а не да си говори... тежестите ще се вдигнат :) Не казвам, че авторката на темата го прави но принципно казано :) а и според мен  силовата тренировка не е само ниски повторения... а и базови упражнения ! тоест ако правиш упражнения за бицепс и трицепс с по 5-6повторения неможе да се каже, че тренираш силово нали... ако правиш Клек и мляко където Клека ти е в цели 20повторения неможе да кажеш, че не тренираш силово нали... въпреки, че след клека правиш лег и гребане пак във високи повторения си тренираш Силово и още как :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1