Намаляване на серии => повече сила ?

02.12.11
19:55

Здравейте.
Наскоро свърших програмата 5х5.
Та се чудих да направя същата програма с 3х5 и да намаля сериите с 2 и да резна асистиращите упражнения (или по-точно ще правя 1 упражнение за бицепс едно за трицепс по 4 серии с по 50% макс за 8-10 повторения)

Та по-малко серии дали ще се качи повече сила.
Ако не,друг удачен вариант за качване на сила с готова програма може ли да се предложи (тези на joe weider винс жиронда и тн не стават,не мога да правя набиранията)

03.12.11
09:36

принципно качване на сила става с много серии - 6-7-8, но малко повторения -1-3-мах5. виж как тренират трибойците ;)

03.12.11
11:00

5x5 е добър вариант за сила. Ако намалиш повторенията,увеличи сериите.

03.12.11
18:48

казано от Стоянчо на 03.12.11, 11:00:

5x5 е добър вариант за сила. Ако намалиш повторенията,увеличи сериите.

пича вече е приключил с 5х5 - от тук-нататък трябва да става още по-голяма машина ;) :)

04.12.11
09:39

А някой пробвал ли е така ? След 5х5 да намали сериите на 3 ? И имаше ли резултат?

Съветвах се и ми обясниха,че по-малко серии ,ще можеш да качиш много лесно сила,защото мускула не се пронатоварва толкова.
Следователно ако 3х5 ми даде някакъв резултат(и ударя след някой месец отново плато) ще правя 1(серия) x 5 (повторения)

04.12.11
09:59

нямам идея кой те е съветвал, но си мисля, че той никога не е правил системи за сила. с 3х5 няма да загрееш като хората даже, а и при тренировките за сила, на първо място е изпържването на нервната система, а не изтощението на мускула.

04.12.11
17:59

То точно за това-да не се пържи нервната система
А май бъркаш работните серии със загряващите или поне това показваш.Какво общо има дали правя 3х5 1х5 и тн.Така или иначе тежеста във всичките серии е еднаква ;)

04.12.11
18:31

По-скоро направи обратното. Намали тежестите малко, но увеличи работните серии. Няма да загубиш силата си, но имаш възможност да повишиш силовата си издържливост, която малко или много е на заден план, тренирайки по 5х5 протокола.
Можеш да “напъваш” до едно време, след това става по-трудно, не се получава и дори и можеш да върнеш назад, ако ще и 3х3 да правиш.

04.12.11
19:11

пич, я кажи какво в крайна сметка целиш - чиста сила (максове) или силова издържливост?
няма да е лошо да споменеш и стажа си, мерки и силови постижения засега, че почвам да имам някакви съмнения дали изобщо имаш нужда от тези програми ;)

06.12.11
20:41

казано от FRANKO1 на 04.12.11, 19:11:

пич, я кажи какво в крайна сметка целиш - чиста сила (максове) или силова издържливост?
няма да е лошо да споменеш и стажа си, мерки и силови постижения засега, че почвам да имам някакви съмнения дали изобщо имаш нужда от тези програми ;)

Целя главно сила (максове или не - до 5 повторения)
Мускулна маса да кача (е ще кача,колкото да е тийн,храня се що-годе добре,тренирам и тн)
После някоя интензивна ми трябва програма само да орелефя (+да кача още килограми на упражненията-яко ,a ? :D)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1