Въпрос за Arinine , Lysine , Ornithine

Знаем , че тези аминокиселини са от соновните които стимулират отделянето на този така жизненоважен хормон на растежа.
Някой обаче вземал ли е и ако е какви е вземал. Доколкото съм запознат за да има по - добър ефект е необходимо да се групират 2 от тях. Аргинин се продава в комбинация с лизин и с орнитин по отделно. Може ли да  се вземат заедно 3-те ??? Колко милиграма се приемат ? :) в какви съотношения и какво мислите за :
Ultimate Nutrition : Arginine/piroglutamate/lysine 750mg. 100caps
и
Now Sports : Arginine/ornithine 100caps

Като продукти някой ползвал ли ги е ?

Благодаря Предварително.

Лятото ги приемах 1 месец,но с цел да кача някой друг сантименър на височина,с правилните тренировки и хранене за 3 месеца дръпнах с 2-3 санта.За възстановяване не се усещат толкова добре колкото глутамин или БЦА

Аз мисля да ги комбинирам с Л-Карнитин и целта ми като цяло е да запазя колкото се може повече мускулна маса докато чистя.
Аз като лудите чистя Ноември месец но какво да се прави като лятото не ми достигна :) Въпроса ми е ти какво си вземал по точно ?

Благодаря за мнението.

Ultimate Arginine/ornithine/lysine 100caps вземах.Ако чистех мазнини бих си закупил л-карнитин,БЦА,глитамин и протеин,за да си запазя мускулната маса :)

Тази пролет приемах азотни прекурсори чрез отделни продукти - 6.5 g аргинин, 1.5 g орнитин и 5 g цитрулин малат преди тренировка. Честно казано впечатленията ми са добри. Обърни внимание на дозировката. Ако взимаш продуктите поотделно, ще излезе малко по-скъпо, но ще имаш пълен контрол при дозирането и съответно - предпоставки за по-добър резултат. Освен това една такава стимулираща азота комбинация е напълно подходяща за тренировка по всяко време от деня, тъй като не съдържа стимуланти на нервната система. Такива стимуланти лесно и евтино можеш да си набавяш при нужда - едно хубаво кафе може да е достатъчно, за да имаш един доста приличен азотен буустър. От друга страна - щом търсиш запазване на мускулна маса в период на намаляване на телесните мазнини, аз също мисля, че варианти с ВСАА и глутамин ще са по-ефективни.

Какво имаш в предвид азот ? това стимулира хормона на растежа PX какво общо има той с азота ?
Каква е нормалната доза и кои по - точно препарати си вземал (по колко) и кога като време ?

Благодаря ти. Просто ми е любопитно :)

казано от Gladiator6 на 30.11.11, 15:50:

Какво имаш в предвид азот?

Имам предвид стимулация на производството на азотен оксид в организма. Аргининът е един от основните прекурсори (предшественици) на азотния оксид и е обичайна съставка на повечето предтренировъчни стимуланти. За действието на азотния оксид има достатъчно написано... :)

Това стимулира хормона на растежа PX какво общо има той с азота?

Аргининът действа и в двете посоки. Справка - (поне) статията на BB-Team, посветена на тази аминокиселина.

...кои по-точно препарати си вземал (по колко) и кога като време?

Аз приемах аргинин на Scitec (капсули), орнитин на Now Foods (капсули) и цитрулин малат на Generic Nutrition (прах).

30.11.11
17:59

казано от Христо Панайотов на 29.11.11, 14:59:

Лятото ги приемах 1 месец,но с цел да кача някой друг сантименър на височина,с правилните тренировки и хранене за 3 месеца дръпнах с 2-3 санта.За възстановяване не се усещат толкова добре колкото глутамин или БЦА

Кажи как става това 2-3 см за 3 месеца .. аз за 6 не съм мръднал 1 см нагоре .

При всеки човек е различно. А защо си взимал цитрулин малат не ми стана ясно :?

А каква е разликата между L-arginine и Arginine ?

и какво мислите за:
Ultimate Arginine/ornithine/lysine 100caps
всяка капсулка има по 750mg от всеки един... НЕ е ли по добре от това да вземам по отделно какво мислите ?
Също L-Glutamine каква роля играе аз доколкото прочетох за тези продукти като цяло не пишеше , че Glutamine стимулира отделянето на PX хормона ?

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 30.11.11 21:29.

казано от Gladiator6 на 30.11.11, 21:04:

А защо си взимал цитрулин малат не ми стана ясно

Цитрулин малатът също има отношение към азотния оксид. Споменах го, защото го приемах с аргинин и орнитин. Целях стимулация на азотния оксид с всички свързани с това ползи.

А каква е разликата между L-arginine и Arginine ?

Няма разлика.

и какво мислите за:
Ultimate Arginine/ornithine/lysine 100caps
всяка капсулка има по 750 mg от всеки един... НЕ е ли по добре от това да вземам по отделно какво мислите?

Ще ти излезе скъпо, ако трябва да приемаш аргинина в работещи дози чрез този продукт, в същото време ще приемаш орнитин и лизин в излишно големи количества.

Също L-Glutamine каква роля играе аз доколкото прочетох за тези продукти като цяло не пишеше, че Glutamine стимулира отделянето на PX хормона?

Хайде, прочети статията на BB-Team за глутамина...

Благодаря много. Тоест по - добрия вариант е да закупя освен Ultimate Arginine/ornithine/lysine 100caps отделно Arginine например на  Now Nutriotion :) по този начин ще мога приемам повече аргинин за да не превишавам излишно останалите две аминокиселини.
Питам защото има NOW L-ARGININE 500mg. - 250 caps. и NOW Arginine 250capsx500mg явно има разлика :) на една цена единия е L - Arginine другия Arginine ?

За глутамина прочетох благодаря. Относно дозировките 2 грама достатъчно ли е и на различните места пише различни неща относно приема. На някой е преди тренировка на други преди лягане. :)

Благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 01.12.11 02:14.

казано от Gladiator6 на 01.12.11, 02:13:

Питам защото има NOW L-ARGININE 500mg. - 250 caps. и NOW Arginine 250capsx500mg явно има разлика :) на една цена единия е L - Arginine другия Arginine ?

Гледаш някакви гърбави измислени сайтове. В такива случаи се гледат официалните такива, т.е. този.
Now Foods предлагат аргинин на капсули по 500 и по 1000 mg.

казано от Gladiator6 на 01.12.11, 02:13:

За глутамина прочетох благодаря. Относно дозировките 2 грама достатъчно ли е и на различните места пише различни неща относно приема. На някой е преди тренировка на други преди лягане. :)

Въпросните 2 g за глутамин ли се отнасят? Моментите на прием зависят и от поставените цели.

Аз не виждам друга разлика освен
...2121-NOW-Arginine-100capsx500mg.html
...bg/7774-NOW-LARGININE-500-mg—100-caps-.html
:D единия няма съдържание за заблуда на противника и ттам явно съм се объркал.. :)

От какво зависи дали се пият преди тренировка или преди сън ?
Въпроса свързан с дозировката е следния : в какви количества да приемам Arginine/ornithine/lysine защото споменахте , че ако пия два комплексни продукта ще го предозирам и затова пиам по колко дневно трябва дасе приема да не говорим , че четох статия в която беше описано , че оптималния ефект на тези суплементи е ако се пият съответно:
Аргинин 2 г
Орнитине и Лизин по 2г не повече от 4 пъти седмично.

Благодаря за изчерпателните отговори на “Кольо”
незнам обаче коко вярно има в това.

казано от Gladiator6 на 01.12.11, 12:59:

От какво зависи дали се пият преди тренировка или преди сън?

Зависи от целта, която преследваш. Предтренировъчния прием е свързан със стимулация на азотния оксид, напомпване и подобряване на спортните постижения. Приемането преди лягане по-скоро цели повлияване на растежния хормон (до колкото това е ефективно по този начин).

казано от Gladiator6 на 01.12.11, 12:59:

Въпроса свързан с дозировката е следния : в какви количества да приемам Arginine/ornithine/lysine защото споменахте , че ако пия два комплексни продукта ще го предозирам и затова пиам по колко дневно трябва дасе приема да не говорим , че четох статия в която беше описано , че оптималния ефект на тези суплементи е ако се пият съответно:
Аргинин 2 г, Орнитин и Лизин по 2г не повече от 4 пъти седмично.

Ако ще се придържаш към тази дозировка, комбинираният продукт на Now ще ти свърши работа.
Ако решиш да приемаш повече аргинин, то тогава е разумно да го приемаш чрез отделен суплемент, а не чрез комбинирания.

Всъщност... уверен ли си, че ще успееш да окажеш такова влияние върху хормона на растежа, че да постигнеш целите си?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.11 13:30.

Докато не опитам няма как да разбера. :)
Ти в какви количества го приема ?

казано от Gladiator6 на 02.12.11, 12:55:

Ти в какви количества го приема?

Кое?

Аргинин и Орнитин :) как ги приемаше в какви дози по колко пъти аз съм 83 кг дали мога да ги приемам в същите тоест има ли отношение към теглото.... ? Благодаря :)

Странно, мислех си, че пиша разбираемо на български език, но... явно не се изразявам добре. :)
В мнение №4 на тази тема съм посочил какво, колко и кога съм пил.
В мнение №6 съм посочил формулациите и производителите на продуктите, които съм приемал.
Без капка лоши мисли - кое не разказах ясно? Питам, защото ако го повторя дословно, отново може да не се разберем.

Благодаря. Написал си го много добре просто аз понеже се зачетох в последните постове и докато гледам да поръчвам по енерция пътам глупости. Извинявам се за което.

Вярно ли е според вас , че в Азотните бустери има аргинин и орнитин но не го пише на съдържанието. Няколко отделни индивида го твърдят в залата на мен ми се струва невъзможно да сложат ей така нещо без да го напишат в съдържанието на продукта...
Става дума за продуктите 3d Jack и No Xploid.

казано от Gladiator6 на 04.12.11, 14:05:

Вярно ли е според вас , че в Азотните бустери има аргинин и орнитин но не го пише на съдържанието. Няколко отделни индивида го твърдят в залата на мен ми се струва невъзможно да сложат ей така нещо без да го напишат в съдържанието на продукта...
Става дума за продуктите 3d Jack и No Xploid.

Погледна ли съдържанието на тези два продукта преди да зададеш този въпрос?
Всъщност... знам, че не си. Хайде, направи го.

Само 3d Jack го има там където гледах и то само Аргинин в оскъдно количество.

Ако решите да използвате освобождаващи секрецията на РХ продукти, то минимална доза от 2 грама АПГ/Лизин 3 пъти седмично преди сън би била достатъчна да стимулира хипофизната  ви жлеза. “

доколкото чета 2 грама от едното и съответно от другото е достатъчно 3 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 08.12.11 08:04.

казано от Gladiator6 на 05.12.11, 00:21:

Само 3d Jack го има там където гледах и то само Аргинин в оскъдно количество.

Не знам къде си гледал, но на сайтовете на производителите на тези продукти има информация за съдържанието им. Неудобството е в това, че често се използват патентовани комбинации от компоненти, от които няма как да се прецени точното количество на дадена съставка.

казано от Gladiator6 на 05.12.11, 02:30:

А някой да знае колко Лизин има в: Optimum nutrition Amino energy една доза.

Трудно може да се намери информация за това, защото формулата е обща смес от аминокиселини. Между другото, този продукт не е подходящ за прием преди лягане (казвам го в случай, че не си погледнал етикета).

Ще ме превъзбуди ли :? ще го пия преди тренировка тогава :)

казано от Gladiator6 на 05.12.11, 22:58:

Ще ме превъзбуди ли :? ще го пия преди тренировка тогава :)

Защо мислиш, че ще те превъзбуди? Защо ще го пиеш преди тренировка?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.12.11 23:18.

06.12.11
08:34

На мен ми е интересно как така растежа при тийнейджъри го отдавате на добавки, които стимулират хормона на растежа? 2-3 см за няколко месеца е нещо напълно нормално и според мен няма връзка с приема на добавки от този сорт. Аз на 30 години ако ще да си скъсам г... да пия аргинин, няма да мръдна и см. Нещо напълно нормално.

Защо мислиш , че не се пие вече цитирах ти статията и на опаковката е посочено да се пие вечер също няма проблеми. “Преди лягане или след тренировка” :) това е цитат от Now Arginine / Orinithine.

Виж... започна да става досадно, честно.

казано от Кольо Пияндето на 05.12.11, 10:39:

казано от Gladiator6 на 05.12.11, 02:30:

А някой да знае колко Лизин има в: Optimum nutrition Amino energy една доза.

...този продукт не е подходящ за прием преди лягане...

Аз явно не мога да пиша така, че да разбираш.

07.12.11
23:10

Моите уважения към гладиатор6, но за да ти го сдъвча, ще ти обясня какво има предвид Кольо - Продуктът на Оптимум - Amino energy не е подходящ за преди сън, защото съдържа поне същото количество кофеин, ако не и повече, което се съдържа в едно кафе. Освен това съдържа и други екстракти с аналептично (възбуждащо) действие върху нервната система (мозъка). Надали изпиването на едно-две кафета е най-умното нещо преди да си легнеш.

Ако решите да използвате освобождаващи секрецията на РХ продукти, то минимална доза от 2 грама АПГ/Лизин 3 пъти седмично преди сън би била достатъчна да стимулира хипофизната  ви жлеза. “

доколкото чета 2 грама от едното и съответно от другото е достатъчно 3 пъти седмично.

Може би аз греша. Но къде написах , че ще пия аминокиселини преди лягане не видях. Взех лизин , агинин и орнитин отделно точно с цел да пия тях преди лягане. Явно аз не съм се изразил достатъчно ясно. Аминокиселините ги пия преди кардио и след тренировка само за да избегна катаболните процеси не ми е иманавало и през ум да ги пия преди сън.

Благодаря на всички които се включиха да помогнат.

Мда, просто бъди по-конкретен (какво, кога, колко). Ето - сега пишеш, че си взел аргинин, орнитин и лизин и ще ги пиеш преди лягане. ОК. След това пишеш, че аминокиселините ще ги пиеш преди кардио и след тренировка... кои аминокиселини - Amino Energy? Аргинин, орнитин и лизин също са аминокиселини, нали така?

Не бих ти препоръчал да приемаш Amino Energy след тренировка. Преди кардио са ОК, но след натоварване нямаш нито нужда, нито полза от стимулантите на нервната система. В мнение №24 ти зададох едни въпросчета, за да видя имаш ли представа какво пиеш... недей така, чети етикетите поне.

Защо мислиш, че ще те превъзбуди? Защо ще го пиеш преди тренировка?

Кое защо пия преди тренировка точно , че да не стане пак объркване... Я виж направо какво пия колега и ми кажи какво мислиш защото усещам , че си по навътре да не взема да се гътна да направя няква мега комбинация от неправилно приети суплементи.

Така ето я и схемата която ползвам:
Толкова време писах сега е време ако нещо не ви хареса да ми дадете последен урок. Ще се постарая да го напиша изчерпателно и разбираемо за да можете да дадете конкретен съвет.
Тъй като не е ясно колко Аргинин има в Jack 3d :

преди тренировка вземам съответно
(вземам толкова ниска доза защото ме е страх да не превиша агинин има и в Jack3d и в аминокиселините на оптимум)1 таблетка Now Arinine/ornithine + 1 Twinlab Lysine 500 mg +2 лъжички по 10.5 грама Jack3d + една доза ON whet 100% gold + една таблетка L Carnitine 1000 mg.
В дните в които правя кардио то е съчетано със силова тренировка това го вземам преди силовата а след нея съответно преди кардиото вземам:
още една таблетка L Carnitine 1000mg + една доза аминокиселини Amino Energy.
А след приключване на тренировката вземам отново аминокиселини кйоито са BCAA MEGA SIZE на Optimum Nutrition 3 - 4 таблетки за да избегна катаболните процеси и да има храна за мускулите. Мислех да вземам Amino Energy но поради повишения състав стимуланти на нервната система закупих допълнително BCAA.

В почивния ден (той е един път седмично) мисля да вземам 3 таблетки Arnitine/ornithine + 3 Twinlab Lysine 500 mg преди лягане.

На тази схема съм 3-ти ден и особено днес се чуствам невероятно добре от преди тренировката която беше в 9 сутринта до сега :) Какво мислите за тази схема на прием в момента тежа 82 кг висок съм 185 см и смятам , че дозите които съм подбрал са напълно в нормите на разумното

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 08.12.11 15:33.

Някакви препоръки нещо :) ? Поне забележки...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1