28.11.11
22:30
Здравеите! От юни месец насам се опитвам да намеря подходящ за мен режим на хранене. Целта на тренировките ми е повишаване на издръжливостта, гъвкавостта и силата и в тях присъства доста кардио. Първоначално започнах с НВД, която спазвах стриктно до средата/края на септември. Чувствах се доста добре с нея, но след началото на учебната година в университета, започнах да изпадам в състояния на въглехидратен глад, в които неможех да се удържа. И така прибягнах към най-непододящите въглехидрати за около 2 месеца, докато вляза в ритъм с ученето. В момента не спазвам никакъв режим, просто се гледам да се храня с „чисти“, доколкото може продукти.
В последната седмица, чета статии, теми в форума и като цяло се интересувам от това какъв хранителен режим да започна. Единственото ми изискване е режима ми да е в съсотведствие с целите ми и дори при 10 часово умствено натоварване да не изпадам в състояния на въглехидратен глад. В главата ми са две възможности – РБД и Въглехидратна ротация, но имам резерви и за двете.
29.11.11
13:37
Какви са ти резервите за РБД?
02.12.11
23:19
Съжелявам, че толкова късно отговарям. РБД ми се струва лек режим и не съм сигурен какви резултати да очаквам.
Пробвай ВМ НВХ. Няма да изпадаш във въглехидратен глад ако ядеш достатъчно мазнини. Въглехидратната ротация според мен е много сметки, много занимавки, а както виждам: на теб няма да ти остава много време за това. Освен това не знам при ротацията с въртенето, не се ли получава въпросния глад за въглехидрати в ниско въглехидратните дни, поне наскоро четох за такъв проблем в един дневник.
Ако искаш пък пробвай моят режим: в дни само с кардио (защото при мен няма почивни дни) ям високо мазнинно и ниско въглехидратно. В дните с тежести ям бавни въглехидрати около тренировката с тежести.
Мнението беше редактирано от Anelia на 03.12.11 08:52.
Подкрепям мнението на Анелия и бих те посъветвал същото наблени на ВМ хранене и си остави въглехидратите само за след тренировка.
И аз подкрепям Анелия. Дори можеш да направиш леко палео. Т.е. ВМ, но тука там с някой плод. Добре се получава, поне при мен де...
04.12.11
17:59
Благодаря за съвета! Ще започна от утре ВМ и ще видя как ще ми се отрази. Следващите седмици ще си правя експерименти и може и някои плод да вкарам в храненията.
04.12.11
18:10
След подробно прочитане на ВМ, започнах да имам съмнения, защото генетично холестеролът ми е висок. Последните 2 изследвания бяха 5.2 и 4.3 (Мисля, че 1вото беше на НВД, а второто на ВВД.). Но все пак мисля да пробвам ВМ и ако много скочи холестеролът ще мисля какво да променя.