Операция на носна преграда - махане на пластини -боли ли?

04.12.11
17:51

Здравейте.
ПРеди седмица ми направих операция на носна преграда, и сега като остават няколко дни до махането на пластините, във главата ми изкачат въпроси.
Някой който се е подложил на подобна операция, ако може да ми каже как протича махането на пластините, боли ли?
Ще съм много благодарен ако има детайли
Мерси предварително

Пластините са зашити за носната преграда,съответно се прерязват конците,издърпват се пластините и си отиваш у вас.Става за минута,не е болезнено,но е неприятно.След манипулацията ще ти кажат кога да отидеш на контролен преглед- обикновено след 10-14 дни.

04.12.11
21:03

Ако имаш малко време, ще ми обясниш ли как точно става.
В смисал, отварят ти носа или какво?
Със нещо режат а-у?
Казваш минута?

Предполагам девиацио септи нази е било ? Имаш две пластини,зашити от всяка страна на носната преграда,за да се придържат към нея и да я предпазят от нараняване,също и за да не се измести в старото положение.Самото отстраняване на пластините става обикновено в кабинета на специалиста или в манипулационна,с най-обикновен скалпел и пинсета,с която да повдигне пластините.Извършва се без локална анестезия,не ти отварят нищо,не боли,но е неприятно усещането.Отнема не повече от минута.

04.12.11
22:02

Георги мерси много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1