Кухненски нож

03.12.11
17:49

Та въпросът ми е насочен към дамите(домакини :Д) във форума.Искам за Коледа да взема за подарък на майка си хубав нож и ако има ,някоя от вас ,която има ножове от висок клас да ми препоръча марка,към която да се ориентирам.Знам само Global ,но в България са на много високи цени.

Благодаря!

MF

03.12.11
17:57

Ще бъда кратка: не взимай нож за подарък, освен ако не е за тъщата.

03.12.11
18:04

Точно това ще взема,защото майка ми от много време натяква на баща ми да купи хубави ножове.

03.12.11
19:56

търси истински солинген. има и едни керамични ножове, но в момента не се сещам за конкретна марка

03.12.11
20:42

казано от FRANKO1 на 03.12.11, 19:56:

има и едни керамични ножове, но в момента не се сещам за конкретна марка

Kyocera е лидера в производството на керамичните ножове, невероятно добри ножове са, с много дълъг живот, но трябва да се пазят.

03.12.11
21:14

Съквартиранта е доста запален по ножовете и сега ще ти пусна линк за ревюто му на един нож, който е подарил на майка си.
ЦЪК

kyosera
Ето и за тия..вика, че са добри.
Иначе може да провериш в някой магазин за ножове или оръжия за MORA, евтини са (от рода на 10-15 леа) и са от много качествена стомана, но тъпа дръжка. Аз имам 2 такива и съм много доволен.

Ето и още един икономичен вариант
pirge
Качеството е гарантирано...чоека има сумати и ножове и си разбира от тях....има един нож дет може да среже тия кухненските и да остане без драскотина :Д

03.12.11
22:40

Е, не съм от дамите, но ако пропуснеш изделията на Солинген, които са излишно скъпи, в ХИТ(в малдосткия със сигурност) има ножове на Фискарс.
Удобни са, много остри, изтъпяват се сравнително бавно. Има цели комплекти от по няколко ножа, а цените са ...повече то приемливи.

“натяква на баща ми да купи хубави ножове.”
това предполага, че и трябва повече от 1 нож. :)

Ако взимаш керамични - трябва да се пазят много.

Ииии, нож не се подарява. :P
Ти и купи кухненски ножове, ама и вземи и един парфюм или някое бижу. :)

04.12.11
21:42

Секи Магороку съм купил за нас. Хатори също имам един, не съм ги срещал в България.
Като правехме кухнята единствето мое условие беше да отделим една сума за ножове.
Ако смяташ, че майка ти ще оцени красота, в съчетание с функционалност и качество й вземи нещо по-универсално.
Например това - http://www.gastrogroup.bg/product/843/yaponski-nozh-tip-deba-vg-0210d.html
Стоманата е добра, индекса на твърдост също.
За подаръка - да ти плати ножа като го подаряваш - левче, две...Тва е.
Помисли си добре дали е подходящ подарък. Два пъти са ми подарявали ножове, правя си устата и за трети сега. Обаче пич аз колекционирам и им се радвам като вегетарианка на люцерна. Затва помисли.

04.12.11
21:58

Благодаря за съветите и вече избрах коя марка да взема (KAI),но не мога да разбера защо има толкова отрицателни отговори ,че ножът е лош подарък по какъвто и да е повод?? Аз знам ,че майка ми страшно много иска хубави кухненски прибори и го вземам затова.

04.12.11
23:07

казано от brusakch на 04.12.11, 21:58:

Благодаря за съветите и вече избрах коя марка да взема (KAI),но не мога да разбера защо има толкова отрицателни отговори ,че ножът е лош подарък по какъвто и да е повод?? Аз знам ,че майка ми страшно много иска хубави кухненски прибори и го вземам затова.

Повериe, този който получава нож трябва да го плати, дори това да стане с 1стотинка.

05.12.11
10:12

казано от Valdis на 04.12.11, 23:07:

казано от brusakch на 04.12.11, 21:58:

Повериe, този който получава нож трябва да го плати, дори това да стане с 1стотинка.

трябва да се плати, но непременно с монета(и). но не е лош подарък

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1