05.12.11
22:45
Не знам дали съществува и как се казва ако го има, но искам да питам дали занете за аксесоар, който се слага пред устата и носа, за да не е толкова студен въздухът, който вдишвам?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.12.11 13:51.
06.12.11
09:01
Има едни поло яки(като шал, но е зашит като пръстен)ако гледаш италиански футбол не може да не си ги виждал ;)
Аз бягам с шал и с яке с висока яка, за да придържа шала по- добре. Имам и един анорак, който е специално за ски. Закопчава се над носа и е изрязан като маска само около очите, той също е много удобен ;)
06.12.11
12:41
Въздуха се стопля достатъчно докато стигне до дробовете. Дори и през устата ако дишаш. Поне до -20 градуса нямаш грижи. Пробвал съм на -12 -15 и съм си ОК. Друго е въпросът със замръзване на крайниците, ушите и т.н.
Шал пред устата само трупа бактерии от влагата.
Мнението беше редактирано от entwickler на 06.12.11 12:42.
06.12.11
12:55
Хм сега виждам, че въпросът е за пред устата и носа-подкрепям entwickler-и аз не си слагам нищо пред дишащите органи. Виж около врата обичам да имам нещо.
06.12.11
18:40
Грешно е да се диша през устата - може да доведе до редица болести.Също така ако се диша през устата въздуха отива директно в белите дробове като не минава през защитните мембрани намиращи се в носната кухина.
Няма значение от температурата когато дишането е през носа така че не ти трябват аксесоари. :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 06.12.11 18:40.
07.12.11
11:19
казано от Марлон Наков на 06.12.11, 18:40:
Грешно е да се диша през устата - може да доведе до редица болести.Също така ако се диша през устата въздуха отива директно в белите дробове като не минава през защитните мембрани намиращи се в носната кухина.
Няма значение от температурата когато дишането е през носа така че не ти трябват аксесоари. :)Поздрави !!!
Дай повече информация. Аз доста съм чел и никъде не съм видял да е проблем (преди време и аз мислех, че е грешно).Напълно естествена реакция на тялото е като види повече зор да ни кара да дишаме през устата?
07.12.11
14:00
http://magicaura.com/Dishaneto-prez-ustata-razbolyava-art1688.html :)
Поздрави !!!
07.12.11
14:13
казано от Марлон Наков на 07.12.11, 14:00:
Поздрави !!!
да, ако седиш на едно място и дишаш през устата - НЕ е добре. Като бягаш спринт - опитай да дишаш само през носа!
07.12.11
14:21
Пълни глупости - дишай ти само през носа па чакай да бягаш...ма като гледам Юсейн Болт и Хайле Гебре Селасие пишат втемата та...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.12.11 14:26.
07.12.11
14:22
казано от Марлон Наков на 07.12.11, 14:00:
Поздрави !!!
Да се доверим на статия без автор и източници? Недей така.
Toй въздуха до дробовете може да се стопля, но дискомфорта от студения въздух ?
Сливиците примерно ?
07.12.11
15:42
Незнам дали има някакъв правилен начин за дишане по време на тичане, но това, което аз знам е, че се вдишва през носа и се издишва през устата. Така дишам докато тичам, всъщност така подобрих издръжливостта си и спрях да се задъхвам докато тичам.
А през зимата докато тичам, в началото, винаги си слагам яката на суичъра, докато свикна със студения въздух.
Мнението беше редактирано от Мила на 07.12.11 15:46.
Има си методика на дишането, но почти никога не я спазвам, просто като усетя недостиг на въздух, съм го коригирал, как точно не знам (то става от само себе си), но съм продължавал доста още да тичам :)
Балаклава се казва търсеният от теб аксесоар. Според мен е удачно закупуването на такъв, защото топли добре главата и врата. За това доколко може да дишаш въобще ако имаш някакъв плат на устата си, мен силно ме съмнява.
Аз нищо не си слагам на устата и носа като правя кардио навън. Абсолютно нищо не ми пречи да си дишам студен въздух с отворена уста, дори не се разболявам. А нямам и кьорава сливица в гърлото. Да не говорим как пия изпотена вода, как седя изпотена на вятър... досега да бях пукнала.