Моят дневник или по-скоро накъде съм "тръгнал" и как точно да стигна до там

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.11.11
12:27

Здравейте :) Измислянето на заглавие на тоя дневник се оказа доста по-сложно отколкото си мислих :) Мисля,че ми отне около 30 минути да измътя някакво заглавие :) Та, по същество :) На 26 години съм,1и90 м. висок, 115 кг. :) Да , знам че сигурно звучи много..или поне в моята глава е така. В “най-добрите” ми години, тоест когато бях на 20-21 , килцата ми бяха доста по-малко (87) ,но претърпях доста гадна травма (успях да извадя рамо във фитнес залата) и спрях да тренирам за около 4-5 години..не че не съм пробвал да ходя на фитнес в тоя промеждутък, но всеки път когато хванех нещо малко по-тежко започвах да изпитвам неописуеми болки в рамото ми. И се наложи малко да си почина от фитнеса. И като сложим в едно уравнение тази фитнес-пауза, плюс още доста неприятни неща,които ми се случиха и ..резултата е налице. В цифри се изразява като 115 кг.. Преди по-малко от година пак възобнових тренировките..ако трябва да съм абсолютно точен, преди 4 месеца..и се опитвам пак да си върна старата форма,ако е възможно. С достатъчно “упоризъм” всичко е възможно :) Не знам до колко тоя дневник ще ми е полезен ама пък защо да не пробвам :) Тази седмица ми беше първата тренировка от доста време насам. А тя се изразява в следното:
Гърди: 1) Права лежанка : 4 серии по 10-12 повторения(50кг, 55кг,60кг,65кг)
        2) Наклонена лежанка : 4 серии по 10-12 повторения (60 кг)
        3) Дъбмели на права лежанка : 4 серии по 12-14 повторения (20 кг)
Гръб:  1)Скрипец,зад врат : 4 серии по 14-16 повторение (40 кг)
        2)Дърпане на скрипец към корема: същото
        3) Придърпване на дъмбел : 4 верии по 12-14 повторения (25кг)
Мисля така в продължение на месец да мина всичките мускулни групи докато “вляза в час”. Също така възнамерявам всяка сутрин да прави и кардио (рядко има възможност да тичам на пътеката в залата, затова ще въртя колелото 45-50 минути). До колкото знам и съм чел тук-там , файда нямало всеки ден да се прави кардио, а трябвало 3-4 пъти в седмицата...доста мнения съм чел,че и няколко книги по тия въпроси и вече почвам да се бъркам..някъде казват “сутрин, на гладно, кардио, а тренировката следобяд”, другаде пък - “кардиото и коремните мускули в отделен ден от силовата тренировка”. Не знам кое е по-правилно, дано някой ме насочи в правилната посока.
Относно яденето - за предните дни няма да казвам какво съм ял , а ще почвам от днес да си ги пиша тези работи в “моето малко дневниче” и много ще съм благодарен,ако някой помогне :)
Вчера съм ял следното :
08:00 - 30-40 грама овесени ядки с прясно мляко
10:00 - Кафе, без захар с мляко 0,1%
11:00 - 1/2 кофичка кисело мляко
15:00 -  2 препечени филии пълнозърнест хляб
20:00 - Бял ориз със зеленчуци
Днес съм на : :)
08:00 - Кафе, с мляко без захар
11:00 - 1/2 Грейпфрут
(to be continued)
Относно хранителните добавки...преди 2 месеца бях в Щатите и си купих едни неща, не знам защо, не знам даже дали са полезни (може би някой ще каже). Едното се казва Kirkland’s Signature - Premium Performance Multi, а другото е Acai Berry.. е това второто разбирам,че било “голям хит”. До колко е така не знам , но все пак не разчитам на тези добавки да ми свършат работата вместо мен.
Съжалявам ,че информацията за тренировките ми и начина на хранене е доста оскъдна, но ще продължавам да го водя този дневник и..ще видим. Иначе, предимно се храня със пилешко, от време на време телешко месо, риба също така..пържени храни не понасям и съответно не ги ям..не съм и фен на сладкото и газираните напитки. Гледам да са храня 4-5 пъти на ден, сутрин на гладно чаша вода, след 22:00 гледам да не ям (но понякога правя изключение). Месата ги ям обикновено вечер, към 20:00, а през останалото време от деня - пред през 3 часа някъде хапвам я някой плод, я малко кисело мляко, я овесени ядки..като на плодовете наблягам - ябълки, портокали, лимони, грейпфрут..банани не обичам, твърде са ми сладки.
Усещам,че нещата ,които съм написал до момента са адски хаотични и може би ще има хора ,които ще ми задават въпроса “какво точно искаш и как да ти помогна”..искам просто да си върна старата форма и знам че мога да го направя. Просто ми трябва малко “начална скорост”. Дали ще е под формата на съвет или остра критика - няма значение..важното е за мен ,че съм адски мотивиран и голям инат и ще постигна това ,което искам..а то не е ,чак толкова непостижимо.
Искам предварително да благодаря на хората, които ще отделят от времето си да прочетат “глупостите”, които съм написал и обещавам,че ще си водя дневничето усърдно и по-подредено :)

30.11.11
12:42

Здравей!
Минал съм по този път със запускането, затлъстяването и нездравословните навици (макар и без контузията в рамото).
Когато намерих мотивация да се взема в ръце, една от грешките, които направих, беше да се хвърля прекалено агресивно в свалянето. Зверски ОКБ, интензивни и прекалено продължитени тренировки, слабо възстановяване, малко информираност. Резултат - 35 свалени килограма за 9-10 месеца, но почти никаква полза по отношение на сила и общ външен вид.
В твоя случай НВД с лек отрицателен калориен баланс (не повече от 100-200 ккал на ден), хубави интензивни тренировки 3-4 пъти седмично (отначало кръгови, а като решиш, че са се изчерпали, може да помислиш и за сплит), достатъчно сън, интервално кардио в дните, в които не си в залата и много постоянство. След година може да си говорим за резултати. :)

Като ти гледам храната, тръгнал си по грешен път според мен. Не виждам достатъчно протеини, нито пък мазнини (ако не броим млякото), за сметка на това въглехидрати не липсват.

30.11.11
12:45

Здравей и от мен!
Намали въглехидратите, ако искаш да редуцираш подкожните мазнини. Ще ти е доста трудно иначе...

30.11.11
13:05

:) ужасно много благодаря за бързите отзиви и полезните съвети :) ще направя това, което ме посъветвахте :) а относно тези 2 продукта, които си купих от Щатите ? някаква информация да имате или да не ги ползвам ? благодаря предварително за отговорите :)

30.11.11
13:24

казано от Myr4is на 30.11.11, 13:05:

:) ужасно много благодаря за бързите отзиви и полезните съвети :) ще направя това, което ме посъветвахте :) а относно тези 2 продукта, които си купих от Щатите ? някаква информация да имате или да не ги ползвам ? благодаря предварително за отговорите :)

Първото са мултивитамини - не ми е позната конкретната марка, но няма лошо да пиеш според указанията.
Второто е някакъв екстракт от плодове на растение, за което не знам нищо аз лично - според Гугъл стимулира топенето на мазнини и повишава енергията, но не съм се задълбочавал как и защо. Не виждам нищо лошо да го взимаш и него. :) Дори да не помогне, едва ли ще навреди. Тъкмо ще споделиш после впечатления. :)

30.11.11
13:35

:) ами то тая марка (относно първия продукт) , до колкото видях са нещо като нашенското АРО..работят в много сфери и май хранителните добавки не са им приоритет..но да, ще почвам да ги ползвам тия неща и ще споделя впечатленията ми ..засега събират прах на една от етажерките в стаята ми :) ами относно Зоновата диета..някакви впечатления или мнения ? добра идея ли е ? питам защото твърде много и различни видове на режими на хранене видях в нета и..не знам и аз вече какво да правя, но знам ,че човек не трябва да се предава..все пак ” A journey of a thousand miles begins with a single step”. Не че това има нещо общо с каквото и да от нещата ,за които си говорим но..както и да е :) благодаря за отговора :)

30.11.11
13:38

Забрави за тая зонова диета. От опит ти препоръчвам НВД - повечко протеини, умерено количество мазнини, съвсем малко или почти никакви въглехидрати. Има материали на сайта и из форума достатъчно за нея. :)

30.11.11
13:47

ахаа :) добре :) аз не ,че не съм ги изчел, ама реших да се консултирам с професионалисти преди да правя каквото и да е. А пък не ми е удобно да задавам въпроси на инструкторите в залата относно режим на хранене,начин на трениране и т.н,  защото и без това през цялото време изглеждат твърде напрегнати, ядосани или не знам и аз как да ги определя..по-скоро отегчени..и реших сам да се информирам за тези неща. Аз ще продължавам да си актуализирам дневничето :) ще се радвам на всякакви коментари относно нещата ,които правя както и не както трябва :) дано след годинка-две да има и аз с какво да се похваля и какво да покажа :)

30.11.11
14:08

казано от Myr4is на 30.11.11, 13:47:

ахаа :) добре :) аз не ,че не съм ги изчел, ама реших да се консултирам с професионалисти преди да правя каквото и да е. А пък не ми е удобно да задавам въпроси на инструкторите в залата относно режим на хранене,начин на трениране и т.н,  защото и без това през цялото време изглеждат твърде напрегнати, ядосани или не знам и аз как да ги определя..по-скоро отегчени..и реших сам да се информирам за тези неща. Аз ще продължавам да си актуализирам дневничето :) ще се радвам на всякакви коментари относно нещата ,които правя както и не както трябва :) дано след годинка-две да има и аз с какво да се похваля и какво да покажа :)

Повечето от тези инструктори, по скоро биха те объркали... Моят съвет, както и Боби ти каза, е да започнеш с нисковъглехидратна диета. Ще видиш как ти се отразява, а впоследствие ще оптимизираш нещата. Относно кардиото - за да не се объркваш допълнително, моят съвет е да го правиш 2-3 седмично. Дали сутрин на гладно или след тренировка - твой избор, не го мисли толкова. Приеми го просто като допълнителен енергоразход и като дейност, която е полезна за сърдечно-съдовата ти система. Повече наблегни на силовите тренировки

30.11.11
14:16

Ясно :) впрочем,докато четох вашия дневник (NeDD), сериозно се замислих дали не съм го писал аз..тоест, на 99% нещата ,които са описани в самото му начало до голяма степен ,да не казвам напълно, описват това, което на мен ми се случва :) благодаря за мненията и за доброто отношение :) ще ви следвам съветите на всяка цена и съм убеден ,че нещата ще си дойдат на мястото :) както се казва в един филм, който уважавам много “Старите навици умират трудно, но все някога трябва да умрат” :)

Здрасти братле ,
Първо искам да ти пожелая успех и да постигнеш това което искаш !
Можеш ли малко да промениш типа ти на трен ?
Гърди: 1) Права лежанка : 4 серии по 10-12 повторения(50кг, 55кг,60кг,65кг)
      2) Наклонена лежанка : 4 серии по 10-12 повторения (60 кг)
      3) Дъбмели на права лежанка : 4 серии по 12-14 повторения (20 кг)
Гръб:  1)Скрипец,зад врат : 4 серии по 14-16 повторение (40 кг)
      2)Дърпане на скрипец към корема: същото
      3) Придърпване на дъмбел : 4 верии по 12-14 повторения (25кг)
Разбирам , че искаш да изчистиш ... повторенията са добре но упражненията не са както трябва .
За гърди направи 3те лежанки с по 4 серии (средна ,горна, долна част ) + флайс 4 по 12 примерно
Гръб - прави си набирания по 10-12 повт. , гребане с дъмбели 4 по 12 , дърпане на скрипец - 4по 12, лодка 4по 12 - примерна трен ...можеш да я промениш малко , но се придържай към тези упражнения и повторения .

30.11.11
14:43

здрасти и на тебе :) аз тази тренировка, която написах е..как ти да кажа, не е за постоянно...просто като отидох във фитнес залата и изведнъж ми се дотренира гръб и гърди..но да, ще направя от утре това ,което си ми написал като примерна тренировка :) по принцип, преди като ходих на зала, правих точно тези упражнения, които си ми написал..с изключение на набиранията. малко са ми трудни..в смисъл, скрипеца зад гръб може да го правя с доста кила и доста повторения,ама дойде ли време за набиранията яко се излагам :( там,5-6-7 съм правил..явно трябва да почвам по-редовно с тях и с времето може би ще свикна да правя и повечко.  иначе за гръб правих преди няколко дена тренировка - скрипец зад врат, гребане, мъртва тяга, онова упражнение, при което се навеждаш напред и дърпаш лост,с обратен хват, към корема(не съм сигурен как точно се казваше) и накрая гребане с дъмбели..сигурно е грешно така да се тренира гръб..ще направя това, което ми написа и почвам от утре с набиранията пък..каквото сабя покаже :) благодаря за съветите :)

Да разбрах те правилно :) Ако са ти много трудни набиранията започни с придърпване на скрипец с широк хват . Това поне за начало , пък по натам ще почнеш с набиранията .

30.11.11
15:19

аха :) значи все пък съм успял да реша поне едно нещо правилно :) смисъл , почнах да правя скрипеца с възможно най-широк хват и като пускам максимум до горе :)

30.11.11
22:49

Това е за днес :  :)
08:00 - Кафе, с мляко без захар (всъщност изпих още 2 кафета до края на деня,но до колкото знам кофеина е полезен? )
11:00 - 1/2 Грейпфрут
14:00 - 100гр. пилешко филе,печено
16:00 - Салата без сол(домати+краставици),лъжица зехтин
20:00 - 150 гр. пилешко филе,печено
Днес съм на около 3-4 литра минерална вода..понякога си мисля,че прекалявам с нея..не че гоня точно количество ежедневен прием,просто вода постоянно пия..стигал съм и до 7-8 литра на ден,но рядко(не знам дали чак толкова е полезно)..газирано не обичам, натурални сокове почти не пия.Ама и да си призная честно преди малко с приятели изпих точно 2 бирички и ми стана леко гузно..убеден съм ,че утре в залата ще ги изпотя :)

За водата не се притеснявай , хубаво е че пиеш по толкова. Яденето също не е зле , а тренировката кога я правиш или този ден ти е почивен . Разбирам ,че искаш да чистиш , но защо не вкараш малко въглехидрати ?

01.12.11
14:42

Ами защото, до колкото съм разбрал именно тях трябвало да намаля? Най-вероятно не съм разбрал. Иначе относно тренировката - днеска отново ходих на зала, а утре мисля да се отдам на въртене на педали..гледам да мина и останалите мускулни групи ,които скоро не съм тренирал и затова днеска бях на бицепс + трицепс..щях и рамо да правя,но стана много гъч в залата и се чакаше по 10 минути за лост или дъмбел :) постарах се да направя 4 серии от всяко с по 12-14 повторения..за бицепс 2 упражнения с лост и после 2 с дъмбели..за трицепса правих две упражнения с дъмбели... може и да бъркам името ,но мисля че се казваше френско сгъване, накрая скрипеца, ама със въже, а не лост. Тоест за всяка група 4 упражнения , пък повторенията гледах до “отказ” да ги правя :)

Пък за храната довечера ще пиша какви съм ги свършил днес :) , но определено се отдавам на риба :) Още,честно казано, ми е трудно да си планирам яденията за деня и седмицата , но поне се старая да са по график и без излишни неща и “junk foods” :)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 01.12.11 14:44.

S!

01.12.11
14:46

Защо след като иска да изчисти, трябва да тренира с повече повторения ? Тежките серии горят доста повече, точно защото са близо или пък до отказа, т.е. 100% интензивност, а пък и така по-лесно ще запази мускулите.

01.12.11
14:49

Относно въглехидратите.... може би е добре да попрочетеш малко. Не е необходимо да ги изключиш напълно, но трябва да ги ограничиш като количество и да подбираш източника им. Гледай основно въглехидратите да са от зеленчуци и евентуално овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнести продукти. Не е проблем да ги хапваш след тренировка.

01.12.11
14:54

казано от J. I. на 01.12.11, 14:46:

Защо след като иска да изчисти, трябва да тренира с повече повторения ? Тежките серии горят доста повече, точно защото са близо или пък до отказа, т.е. 100% интензивност, а пък и така по-лесно ще запази мускулите.

Съгласен съм напълно - тежки серии, висока интензивност са най-доброто решение при сваляне.

01.12.11
15:19

Ами да..относно тежките серии съм на 100% съгласен,че е така :) Работата е там,че от доста време не съм имал възможност да тренирам по-сериозно и интензивно заради старата контузия ,която споменах..затова гледам поне първия един месец да съм на “олекотен режим” - да посвикна малко, да си припомня кое упражнение как се изпълнява правилно и т.н. А относно въглехидратите съм чел каквото откъдето намеря..и доколкото съм запомнил е,че не трябва да се разчита на въглехидратите като източник на енергия, а по-скоро на определен вид мазнини (не им помня точното име), защото много по-малък е капацитета на тялото да ги съхранява тия въглехидрати и после да ги ползва като източник на енергия, отколкото на въпросните мазнини..ама може и да бъркам ? а пък иначе гледам да си ги набавям(въглехидратите) именно “от зеленчуци и евентуално овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнести продукти” ..обаче се оказа малко по-трудно да намеря тоя кафяв ориз ..не знам защо така ? има едни пълнозърнести макарони. те добра идея ли са или не ?

Честно казано съм потресен колко хора ми помагате със съвети и т.н..въобще не го очаквах. Адски съм ви благодарен за всичко ! :)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 01.12.11 15:22.

Здравейте ,
виждам ,че някой не са ме разбрали както трябва . Имам впредвид повторения от 8 до 12 .... интензивни и тежки серии :)
Да не говорим , че килограми се свалят най-вече с хубава диета и кардио ...

Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 01.12.11 21:03.

01.12.11
21:40

Ами надявам се аз да съм те разбрал правилно..тия дни изчетох една книжка “The truth about abs” и там автора постоянно го повтаряше това нещо..тоест всичките тези неща ,които ти каза :)
Та, днес ситуацията е следната :
08:00 - 2 лъжици овесени ядки с мляко
10:00 - Фитнес -  бицепс+трицепс..реших и един банан да мушна след тренировката ?
11:00 - Риба тон, към 100гр + 1/2 краставица
15:00 - Салата краставици+домати (малко) и сирене
18:00 - Риба тон, към 150гр
21:00 - шепа бадеми

с това разполагах днес в нас ,ама утре ще щурмувам някой от големите магазини за кафях ориз,меса,риби и т.н :)

хапвай братле по 100 гр поне овес сутрин , след трен няма лошо да вкараш бананче :)

01.12.11
22:10

Това с въглехидратите и тежките тренировки ще го разбереш ,като започнеш да тренираш по-здраво.Също така ще разбереш ,че нвд не е удачна за чистене с подобни фитнес тренировки.
Иначе хапвай още малко белтъчини и въглехидрати,няма да са ти излишни.

01.12.11
22:39

окай :) благодаря за ценната информация :) утре определено се очертава да е пазарен ден при това не само за глупости, а и за по-хубава зарядка на хладилника :)

02.12.11
22:45

Днес яко се изложиш :( нито ми остана време за тренировка, нито ми остана време за ядене..ама то така става човек като си прави планове - обикновено претърпяват epic fail :(  но за сметка на това успях да изпия около 5-6 кафета. не знам как ще се спи тази вечер :(
Впрочем един въпрос много ме мъчи от няколко дена насам - има ли файда от велоергометъра или да търся място за тичане ? Ако има файда от него колко време е нужно да му отделя ? 40, 50,69 минути ? благодаря предварително за инфото :)

05.12.11
07:54

Няма нищо по-надъхващо от малко Ozzy Osbourne със No more tears рано сутрин :) та,събота и неделя какви ги свърших.с яденето не се справих много добре. като цяло, за 2та дена, съм изял точно 2 консерви х150 гр. риба тон,а и снощи успях една телешка пържола за изям(не много голяма)..в събота поне направих една страхотна тренировка : крака+рамо. за краката : кляках с щанга 4х14 повторение, разгъване, за прасец правих упражнение на “столчето” :) и за задна част..за рамо 1 упражнение с дъбмел, 1 упражние за трапец и...забравих още точно какво, но в края на тренировката останах адски доволен от себе си :) само дето на другия ден ревах от болка в краката - бях забравил колко е яко да имаш мускулна треска :) сега съм се запътил към залата. днес темата ще е гърди+трицепс. мисля да направя упражненията ,които Веселин Дойчев ми препоръча малко по-горе, пък каквото сабя покаже...и мисля вече да почвам с по-сериозни тренировки  и да спирам да се лигавя. лек ден на всички ! :)

05.12.11
11:03

Днес реших да поразпитам инструктора в залата за програми ,тренировки и т.н...ще може ли някой да потвърди това, което той ми каза? За моите цели трябвало да правя поне 5 тренировки в седмицата като задължително 1 мускулна група да се повтори, по 2-3 пъти кардио в седмицата(колело) по 30 минути. Не го бях чувал този вариант на трениране и много ми е интересно дали наистина е удачен. благодаря предварително ! :)

06.12.11
08:14

За вчера :
08:00 - 100гр овесени ядки
09:00 - Тренировка
11:30 - Пилешко филе,печено,100гр
14:30 - около 70-80 гр. обезмаслена извара
18:00 - Пилешко месо,бяло, 150 гр. и 1.5 варен картоф :)
20:30 - Салата(домати+краставици+сирене)+2 варени яйца

Тренировка:
Гърди - 1) 3те лежанки(горна средна долна)-4 серии, повторенията-една идея преди отказ
        2) Флайс - 4х10-12 повторения(правих го не изправен,а на колене, защото не усетих да го правя правилно изправен)
Трицепс-
        1)Френско разгъване(май така се казваше) - 4х10-12 серии(45кг, 50 кг)
        2)Повдигане на дъмбел зад врат - 25 кг, правих повторения докато не почне да ми пари трицепса :)
        3)Скрипец,с въже (не броях повторенията,ама пак същата идея..за паренето на трицепса)

2 учудващи факта(поне за мен): 1)липса на мускулна треска; 2)не чувствах глад ,като си легнах, нито когато станах
Обаче нещо не мога да си хвана точното тегло...вчера,сутринта, беше 115.6, късния следобед 114.6, пък тая сутрин 115.3…Аз да не съм някаква аномалия или кантара ме гъбарка? :)

06.12.11
08:29

Първо успех и от мен. Прочетох набързо постовете в дневника ти и имам няколко съвета:
1.Храната!!!-не гладувай - тия 250гр филе, 1,5 картоф,салата  и 2 яйца са точно едно хранене на доста по-лек човек!!!Премести изварата вечер, махни овеса. Относно деня, когато си издънил храненето-не го мисли, повечето хора, практикуващи НВД умишлено правят един високовъглехидратен(”зареждащ”) ден.
2.Кардиото-и аз съм чел, че не е нужно да го правиш всеки ден и т.н., но лично при мен-правих го всеки път след тежката тренировка и даде резултати
3.Теглото го остави, не се мери всеки ден, а примерно само в понеделник сутрин-и не гледай толкова кантара-огледалото дава по-ясна представа ;).

П.П. Погледни ако искаш и началото на моя дневник.

06.12.11
10:32

Благодаря ти много за ценната информация и пожеланието :) ей сега ще му хвърля едно око и на твоя дневник :) а относно 5те тренировки може ли да кажеш какво мислиш ?

Само не разбрах , защо да махне овеса ?!?
Вкарай с овеса сутрин и няколко яйчица .. не се срамувай :))))

Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 06.12.11 11:25.

06.12.11
12:05

Специално за овеса и аз го ядях известно време, но според мен е излишна работа, имайки предвид високите му въглехидратни стойности около 60-70гр на 100гр-ако решиш да правиш НВД с 1гр въглени на кг телесно ти отиват всичките въглехидрати за деня още сутринта, но тук е и въпрос на вкус. Относно яйцата сутрин-супер съвет, нужни са протеини и със закуската, а не всеки е като мен да закусва пържола или пилешко бутче ;).

Тренировки и програми не коментирам-има далеч по-знаещи хора във форума, а и за мен спортните натоварвания(особено когато целта е просто отслабване, а не състезания и т.н.) са въпрос на личен избор и вътрешно усещане-пробвай и прецени кое е най-добре за теб(тук значение има освен храната, работата-естество, работно време, време за възстановяване и т.н.)

06.12.11
13:14

Благодаря ви много ! Ако трябва и с пилешки пържолки ще закусвам, не е проблем..аз години наред не съм закусвал. Знам,много глупав навик ама ще го отуча. Почнах вече да се храня сутрин ,защото ми е адски гадно да ходя да тренирам на гладно, пък и не мога да тренирам пълноценно така. Мисля все пак да пробвам варианта с по една тренировка на ден за всяка мускулна група, след това 2 дена кардио и после 1 ден почивка..ще видя как ще ми се отрази...ако не е добре така - ще търся други варианти.Още един път благодаря. Извадил съм сега един голям жълт тефтер и там си записвам всичко , което ми казвате :) ама май няма да ми стигне :)

06.12.11
13:24

Чак пък записки-нали затова е сайтът ;). Иначе чак сега го видях това с 5те тренировки от инструктора-не знам как да го кажа...-абе не е задължително, че и да повтарящ мускулна група?!? Пробвай да правиш кардио след тежката тренировка и вкарай един ден някакъв спорт от популярните. Като те гледам си 115 на 1,90-15-20кг няма да са ти проблем повярвай. Но както каза и Веселин-отслабването става най-вече с хранителен режим-така че виж тия две статии посмятай малко(само ориентировъчно, без вманиачаване с цифрите) и си готов след 4-5 месеца-тъкмо като се затопли ще си купиш нови тениски ;):
http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1fkiv8i5t

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063

Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 06.12.11 13:24.

06.12.11
14:22

:D жив и здрав да си ,братле :D дано и да стане така, както казваш..за тениските де :) пък за записките какво да ти кажа - така съм си свикнал :) тоест, една информация много по-добре я възприемам като си я напиша..като бях студент(година и половина назад се връщам :) ) колко пъти съм пробвал да уча от PC лекции и от страници в нет-а..и изпит след изпит - греда след греда..I’ve learned the hard way ;) ..затуй си пиша :) не ,че съм тъпо парче, ама..както и да е :) въпрос на навици

Мнението беше редактирано от Myr4is на 06.12.11 14:24.

06.12.11
14:25

Мерси и ти така. Ще стане! Иначе и аз задължително минавах през писане докато бях студент ;).

07.12.11
12:05

за вчера :
08:00 - овесени ядки + 2хЯйца
10:00 - консерва риба тон, 160гр
13:30 - пилешко филе,150 гр + салата(малка) домати+ краставици
16:00 - пилешко филе,150 гр
20:30 - картофи на фурна+сирене+шунка(не много голяма порция)
днес тренировка:
Гръб: 1)Скрипец зад врат 2х14, 2х12
      2) Придърпване на долен скрипец : 4х12~14 повторения
      3)Едностранно гребане с дъмбел : 4х8~10 повторения (май килцата на дъмбела ми дойдоха в повечко)
      4)Гребане с лост с наклон напред с подхват : 4х14~16 повторения
Бицепс :
        1)Бицепсово сгъване с прав лост : 4х8-10
        2)Бицепсово сгъване с дъмбел: 4х10-12
        3)Скотово сгъване : 4х8-10
        4)Концентрично сгъване : 4х6-8
Накрая на тренировката определено се чувствах доста изморен(то си и личи от броя повторения) и си мислех,че няма да я довърша ,ама в момента в който ръцете ми почнаха да отказват се напъвах да направя поне по още едно повторение.От другата седмица почвам една програма,която ми препоръча Веселин Дойчев. Лек ден на всички ! :)

П.П. Днес си направих една малка и бърза сметка на това, колко пари съм дал през изминалите месеци за цигари и в какво друго бих могъл да ги инвестирам тия пари. Като теглих чертата ми стана лошо. Днес е денят, в който изпуших последната ми цигара ! :)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 07.12.11 12:08.

08.12.11
08:44

Евала за цигарите. Харесва ми че се храниш, а не гладуваш. Един съвет-рибата тон я хапвай от тази в мазнината(същото количество храна и никакви въглехидрати, но малко повече мазнини и калории-ти не си малък човек ;)). Иначе може да размениш вечерята с обяда(има доста теории за яденето на въглехидратите в първата 1/2 от деня).
Относно тренировката-казах че не се имам за чак толкова разбиращ, но 4 упражнения за бицепс и то след гръб ми се струват много.

08.12.11
10:20

:) мерси :) ама аз тия тренировки,тоест тази тренировка , която правих вчера е само за моя лична справка(всъщност, аз първо с гръб почнах,после бицепса, ама издъхнах към края)да си припомня кое как точно се прави..иначе от следващата седмица се мятам на нещо малко по-сериозно от това, което досега правих. ти за коя риба тон говориш? тая ,която е в растително масло, или тая в собствен сос ? аз първата я пробвах и хич не ми понесе..трябваха ми около 30тина минути да се справя с една консерва 160гр(че даже май и не се справих с цялата),защото тая мазнина доста ми.... “накъртва”. ама пък ако трябва ще се напъвам и само такава ще ям. :)

Мнението беше редактирано от Myr4is на 08.12.11 10:21.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1