06.12.11
10:52
Здравейте, знам че има други подобни теми, но не успях да пиша там и за това отварям нова.
Тези дни много четох и много се чудих, та искам да се консултирам и тук. Този кростренажор струва ли си инвестицията? В смисъл, заслужава ли си да избера него, вместо някой за 250-300 лева? Предварително благодаря и се надявам на адекватни мнения.KETTLER VERSO 109
казано от IceLady Ice на 06.12.11, 10:52:
Здравейте, знам че има други подобни теми, но не успях да пиша там и за това отварям нова.
Тези дни много четох и много се чудих, та искам да се консултирам и тук. Този кростренажор струва ли си инвестицията? В смисъл, заслужава ли си да избера него, вместо някой за 250-300 лева? Предварително благодаря и се надявам на адекватни мнения.KETTLER VERSO 109
Дали си струва инвестицията можеш да прецениш само ти, иначе определено по-добре да заложиш на доказана марка пред това да се занимаваш в последствие с ремонти и гаранции.
06.12.11
12:55
Ако е по-качествен и по-добър, естествено би си струвал повечето пари :) Но питам защото при лаптопите напр. за такива с еднакви параметри по-утвърдените марки са по-скъпи само заради марката... исках да знам дали и в тази сфера има такава тенденция.
От всичко прочетено до сега разбрах, че KETTLER са най-препоръчваните за домашни условия.
Въпреки всеобщата тендеция за намаляване на цената неминуемо водеща до компромиси с качеството, Кетлер е за предпочитане пред китайските аналози.
Мнението беше редактирано от Valdis на 06.12.11 14:42.
Първо би трябвало да си зададеш въпроса “Струва ли си изобщо да си купувам каквъвто и да било домашен тренажор”. А За да си отговориш на този въпрос трябва да си помислиш по следните няколко точки:
1. Къде ще стои? - Като цяло ти трябва по големичко и проветриво място. Не е хубаво да го сложиш в коридора на панелката и да се блъскаш в него.
2. Имам ли намерение да го ползвам сериозно или след време ще се превърне в грозна закачалка за дрехи? (това последното се среща по-често отколкото си мислиш).
3. Какво искам да постигна с него? - Ако си мислиш че само с купуването на тренажор ще станеш като девойките по списанията...
Определено ако решип че има смисъл тази покупка е добре да се насочиш към читав пък било то и по скъп.
И сега идва нал хубавата част. Сметките!
Този който си харесала струва почти 700 лв.
Едно посещение в зала в която има такъв тренажор трябва да е около 4 лв (ако си с карта) + 2 лв за транспорт (отиване и връщане). Разбира се ако ходиш до зала инвестираш от времето си за пътуване, преобличане и т.н., но от друга страна ползваш доста повече уреди. Така че тези показатели за сега ги елиминираме. Приемаме че ще използваш уредчето минимум 3 пъти на седмица.
т.е. на седмица 3 * (4+2) =18лв. 18 лв * 4 седмици = 72 лв на месец. Т.е. Брейк ивън поинта ти е в края на десетия месец. Т.е. ако мислиш да използваш уреда си поне 10 месеца минимум 3 пъти седмично то да - купуването му е добра идея.
Поздрави и успех.
06.12.11
15:17
казано от Odin на 06.12.11, 14:53:
...
Еха, благодаря за отделеното време в писането на такъв подробен коментар, макар че не е много по същество за това, което питам (т.е. дали по-скъпичките са оправдано по-скъпи .....) но оценявам съветите :)
1. Жилището ни е достатъчно просторно и мястото не е проблем ;)
2. Щом съм решила да отделя толкова пари е ясно, че имам сериозно намерение (друг е въпросът какво ще се случи в действителност).
3. Какво искам да постигна? Ами да се постегна, нямам нужда от отслабване като цяло ... но да поддържам форма :)
Посещаването на фитнес зала, независимо от многото плюсове, които има отпада като вариант.
В залата която тренирам има такъв, даваше проблеми само като се качи някой по едър човек - над 100 кг ако се ползва от жена и по леки мъже - няма проблем.
06.12.11
21:17
казано от silata bg на 06.12.11, 20:58:
В залата която тренирам има такъв, даваше проблеми само като се качи някой по едър човек - над 100 кг ако се ползва от жена и по леки мъже - няма проблем.
Аз съм 63 кг, надявам се да ми върши работа :)