07.04.05
14:37
Много обичам овесените ядки,а и като знам колко са полезни(витамини,белтъчини и това че въглехидратите не повдигат толкова инсулина) си измислихме с моя брат по желязо :D (Евгени-Звяра) една много добра рецепта за кекс.Идеята е проста:
Вместо брашно накисвам овесени ядки в прясно мляко,добавям 5 белтъка и 2 жълтъка,ванилийка(концентрат(за вкус)),малко декстроза,бакпулвер и по желание стафиди.Всичко това се пасира докато се получи еднородна и гъста смес,излива се в подходяща форма и се пече на около 180-190 градуса.....докато се изпече(отвътре също)
Ако ви се занимава и имате продукти а лесно опитаите!Кекса добре ми идва когато ме налегне глада за нещо сладко.Добър апетит и Успех!
И още нещо - внимавайте да се изпече добре отвътре. Пробвах тази рецепта , ама направих фала с вътрешността на кекса. Ама сурово, не сурово, “омаахго”. Става бе - яде се :D
Иначе добре опечено ще е по добре :!:
30.07.05
15:10
Аз навремето мелех ядките така че да станат на брашно след което си правех обикновен кекс с брашно от овесени ядки.Така стават и разни питки дори чуквах вътре два пелтъка за да се стяга по време на печене самата смес.
06.12.11
22:37
Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език! Моля, уважавайте го и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.12.11 07:56.