01.12.11
22:07
Здравейте спортисти !Казвам се Георги и все още уча.12 клас съм в СОУ ‘’Цар Симеон Велики’’ Пловдив. Занимавам се с културизъм ,като наблягам и на трибоя от време на време ,а отскоро започнах да прилагам и методиката CrossFit и то доста успешно .
И така ..от къде да започна...
Научих за кросфит методиката от интернет, и много ми допадна философията на спорта ‘’Природата не разделя кардио тренировките от силовите тренировки..’’ .Споделих я с хора от училището ,които са баскетболисти ,културисти (като мен) спринтьори и методиката страшно им допадна .Предложих им да направим спортен клуб в училище и да тренираме .Говорих с директора ,направих му една презентация за това какво представлява КРОСФИТ и на него му допадна (бил е бивш спортист на времето).Даде ми ключовете от силовата зала на училището и ни каза да действаме .
Така аз с приятели тръгнахме по класовете да изнасяме лекции за това какво представлява методиката и какви са ползите които ще могат да се извлекат от нея .
И резултът е:
2 месеца и половина
усилени тренировки
при състав 18 души
https://www.facebook.com/pages/СКЦар-Симеон-Велики/211060665631409
Постнал съм линк към страницата във фейсбук .Очаквам въпроси ,коментари и идеи по развитието на методиката в училище,защото мисля ,че децата прекалено много се заседяват пред компютрите ,и все по малко на спортната площадка.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.12.11 22:40.
01.12.11
22:34
ЕВАЛА!
01.12.11
22:42
Това, което сте постигнали, е супер. Добро начало на въвеждането на по-съвременен тип трениране в училищата. А дано има продължителен успех и да се развива!
01.12.11
23:03
Е това вече е супер. Надявам се да продължите да се развивате. Най-вече се надявам тренировките да получи популярност и все повече деца да се включат в тренировките. А не да висят пред училищата и да пушат цигари.
Що не се обадихте като бях в Пловдив да дойда да се запознаем и потренираме...
Иначе БРАВО за инциативата, така се правят нещата!!!
Само не пишете Crossfit никъде в общественото пространство...Пишете Кросфит, Xfit, Хибридни атлети и т.н., но внимавайте със запазената търговска марка, че големия брат зад океана не прощава:)
казано от slavko на 02.12.11, 09:45:
Само не пишете Crossfit никъде в общественото пространство...Пишете Кросфит, Xfit, Хибридни атлети и т.н., но внимавайте със запазената търговска марка, че големия брат зад океана не прощава:)
А дали са се погрижили да си я запазят изрично и у нас или за цялата територия на ЕС? Защото ако не са, не виждам никаква причина да се въздържате от употреба, пък те нека си се пеняват, колкото им се ще. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.12.11 10:25.
02.12.11
10:29
А може просто да го наричат силово-кондиционно трениране. Но кросфит е търговска марка и целта е да привлича хора... и го прави успешно.
02.12.11
14:24
А може някой ден ако имат желание да им взема огъня с една тренировка :)
Определено има какво да научат и видят от мен (скромност)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.11 14:42.
02.12.11
14:43
БРАВО. Само се чудя, защо правите тягата на мека повърхност ? Защо правите флайс ? Защо 90% от снимките са на лег ? Та това не е кросфит.
02.12.11
14:59
казано от Pulnoletnastomana Stomana на 01.12.11, 22:07:
Говорих с директора ,направих му една презентация за това какво представлява КРОСФИТ и на него му допадна (бил е бивш спортист на времето).Даде ми ключовете от силовата зала на училището и ни каза да действаме .
Очаквам въпроси ,коментари и идеи по развитието на методиката в училище,защото мисля ,че децата прекалено много се заседяват пред компютрите ,и все по малко на спортната площадка.
Идеи :
Съберете си малко пари и щом директора е ваш и е разбран човек, нека ви съдейства да пооборудвате залата малко.
Една зала за кондиционни и силови тренировки не иска много и с няколко хитро измислени неща ще имате много голяма полза. Мога да ви дам конкретни насоки и идеи за “какво” и “как”.
Организирайте си спортен празник, направете си състезание. Не вярвам директора да ви откаже :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.12.11 15:05.
06.12.11
00:18
Относно тягата върху дюшеците - това е с цел да не се продъне пода :D ,защото под помещението е училищното мазе.Относно тренировките са много разбнообразни ,и това че присъстват снимки само на лег упражнения и тяга - това са моментите в които момчетата наистина са се понапънали ,все пак при нас има момчета (9то класници ), които от два месеца се напъват и вече правят 5тици на 90кг тяга като веднага след серията бягат със 17 кг торба на гърба (300м) средно темпо .
...А за оборудване на залата имам някои идеи , но те ще изискват време .
Понататък ще постна и някое друго клипче :) .
...а за спортния празник - това го обмислям откакто се захванах с начинанието ,нали все пак трябва да се опровергаем ,че правим нещо. :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.11 06:41.
06.12.11
06:48
Може би е време, да си правите организирани и оповестени тренировки на които биха могли да идват и други хора.
По подобие на тези на:
http://www.bb-team.org/forums/viewforum/66
06.12.11
09:48
казано от Pulnoletnastomana Stomana на 06.12.11, 00:18:
Относно тягата върху дюшеците - това е с цел да не се продъне пода :D ,защото под помещението е училищното мазе.Относно тренировките са много разбнообразни ,и това че присъстват снимки само на лег упражнения и тяга - това са моментите в които момчетата наистина са се понапънали ,все пак при нас има момчета (9то класници ), които от два месеца се напъват и вече правят 5тици на 90кг тяга като веднага след серията бягат със 17 кг торба на гърба (300м) средно темпо .
...А за оборудване на залата имам някои идеи , но те ще изискват време .
Понататък ще постна и някое друго клипче :) ....а за спортния празник - това го обмислям откакто се захванах с начинанието ,нали все пак трябва да се опровергаем ,че правим нещо. :D
ами...първо за бягането с торба - не е добра идея за вас ;)
Второ, дюшека не е удачния вариант защото краката не са стъпили стабилно. Има гуми за тая цел.
Моите идеи изискват едни 300 лв, малко сръчност и залата става супер.
Трето, не знам до колко си навътре в тренирането, но най-вероятно не си чак толкова колкото си мислиш ;) Във вашата възраст си има специфика на натоварванията и съм абсолютно сигурен, че си нямаш идея за какво става въпрос...;) Задължително си намерете някой, който да ви помага !
Ъъъ, и тва с опровергаването - май искате да се оправдаете/докажете, а не да се опровергаете...щото тогава директора ще си вземе ключовете обратно :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.12.11 09:49.
06.12.11
11:29
Супер инициатива - браво!
Но наистина е добре да си намерите някой, който да помага - от снимките се виждат доста фундаментални пропуски в движенията, а трябва да се пазите, че стане ли инцидент ще ви затрият идеята (визирам тягата на дюшек, висящите крака и отпуснатия торс на лега и прочее).
Отделно както каза Максим е добре да имате и съвети от някой, който знае повече за натоварванията при подрастващи - най-малкото за да сте си вързали гащите (за да не дойде някоя гневна майка, разбрала, че сина ѝ си “преебава кръста” с някви 90 кила, дет не са му работа да ги вдига).
Надявам се, че стана ясно, че не искам да хейтвам, а напротив - съветите ги давам за да прогресирате и да развиете идеята. А и един последен конкретен съвет дето не изисква нищо като организация и ресурси (освен втори дюшек): поне сложете два дюшека за тягата - единият от лявата страна, другият от дясната страна - така ще стъпвате стабилно на земята, а тежестите няма да блъскат пода.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 06.12.11 11:32.
06.12.11
20:05
Господа ,моля ви не ме критикувайте без да ме познавате .Съгласен съм с доводите ви ,но и мога да ви уверя че всяко едно упражнение ,всеки един комплекс е изпълнен както трябва и не сам някой който не разбира за какво става въпрос .Вярно е имам да уча много и то цял живот (нали човек се учи докато е жив).
Ако някой пловдивски кросфитър желае да обменим опит и да поговорим ,а и изобщо от страната ,да не бърза да си прави грешни изводи ,а да дойде и да поговорим ,защото не е хубаво да се правят критики при наличието на толкова малко информация за субекта и обекта.
Адрес кв.Мараша двора на училище СОУ “Цар Симеон Велики” всеки понеделник ,сряда и петък от 14 . 00 часа .Елате , вижте и споделете.
Не се ядосвай младежо, тук пишещите искаме да помагаме, не да си ги мерим кой, колко разбира.
След Нова година ще дойда за седмица да тренирам в Пловдив и тогава ще се видим.
А иначе един съвсем приятелски кросфитърски:) съвет ти давам-слушай Мак Сим. Голям късмет имаш, че сте от един град...ВЕРВАЙ МИ!!!
07.12.11
10:58
казано от Pulnoletnastomana Stomana на 06.12.11, 20:05:
Господа ,моля ви не ме критикувайте без да ме познавате .Съгласен съм с доводите ви ,но и мога да ви уверя че всяко едно упражнение ,всеки един комплекс е изпълнен както трябва и не сам някой който не разбира за какво става въпрос .
Моето момче, ххайде да се обзаложим, че само си мислиш, че разбираш :)
Най-малкото удебеления текст говори за това...Надали си наясно как се реагира организма на 15-18 годишен, на 21-25 годишен, на 28-33 годишен на едно и също натоварване, примерно на тези КФ комплески.
Всички критики са за добро ;)
казано от Pulnoletnastomana Stomana на 06.12.11, 20:05:
Ако някой пловдивски кросфитър желае да обменим опит и да поговорим ,а и изобщо от страната ,да не бърза да си прави грешни изводи ,а да дойде и да поговорим ,защото не е хубаво да се правят критики при наличието на толкова малко информация за субекта и обекта.
Ъмм, аз кросфитър в Пловдив не съм срещал...тоест срещал съм, но не пловдивски :D
Малко са ми е неудобен тоя час 14.00, но ще опитам днес или в петък да мина да ви видя ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.12.11 11:17.
07.12.11
18:37
(bow) Обади се като минаваш към Пловдив. А и другите момчета, ако имат желание да заповядат и те да дойдат :)
07.12.11
18:40
Мак Сим добре дошъл си .
08.12.11
18:06
https://www.facebook.com/photo.php?v=230509897019758&set=vb.211060665631409&type=2&theater;
Намери една пудовка, платформа за скачане 70+см., с това въже и малко идеи от Славко, ще видиш какво мъчение съм Ви замислил:)
Дано Мак Сим да е минал дотогава, да сте притръпнали:)
09.12.11
18:09
hah
11.12.11
12:36
https://www.facebook.com/photo.php?v=231443456926402&set=vb.211060665631409&type=2&theater;