07.12.11
19:52
значи положението е следното аз съм на 16 187 висок 83кг.Процент телесни мазнини да кажем 15 въпреки че според мен е под 10, понеже навсякъде още малко ще ми се види влакното, като изключим корема там имам мазнини точно колкото да ми покрият малко плочките, но въпреки това се виждат като се стегна.Никъде другаде нямам видими мазнини, но няма как да си видя м/у органите какво става така че да кажем че са 15 :Д.В статия за протеина на прах четох че трябва да се приема активно телесно тегло(теглото минус мазнините)Демек 71кг АТТ по 2.4 нормално (2.7 максимално над това не се усвоявало)170-191.Та да стигнем до въпроса въпроса ми е дали има смисъл да си взимам протеин(на прах)като дневно хапвам по 250г протеин без протеин на прах? има ли смисъл като ям толкова много? ям само храни високи на белтъци и почти никакви въглехидрати освен ако не ми хрумне нещо :Д
ПП ако няма смисъл от протеин на прах предложете нещо за чиста мм което ще ми помогне
Темата беше редактирана от alex saev на 07.12.11 20:13.
07.12.11
20:20
Принципно щом си набавяш достатъчно протеин от храната, можеш и да не си купуваш добавка. Тя обаче има едно предимство в определени моменти и това са сутрин след ставане и веднага след тренировка - скоростта на усвояване. В тези моменти, особено след тренировка, номерът е максимално бързо да доставиш градивен материал на тялото си, а с храната този процес е бавничък.
Въпрос на личен избор.
А това за усвояването над определена граница е прекалено индивидуално и зависи от това колко добре ти работи храносмилателната система и от това от колко “материал” се нуждае тялото ти. При теб първото сигурно е още си работи добре , та въпросът опира до второто - дали имаш нужда от толкова много. Немалко са изследванията, в които се доказва, че над 2гр. протеин на активно тегло е напълно излишно.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.12.11 20:21.
а да предложиш нещо което ще ми помогне примерно бцаа след трен се замислям за рязък градивен елемент?
07.12.11
20:38
БЦАА също е много добър вариант. Най-атрактивен като цена/качество/количество е Scivation Xtend, но няма да сбъркаш и с NOW Foods BCAAs, Pure Nutrition BCAA Blast и Gaspari Nutrition BCAA 6000.
Вече можеш да си прецениш кое да вземеш според бюджета, с който разполагаш, това по колко дози смяташ да пиеш и каква форма на суплемента предпочиташ. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.12.11 20:38.
фен съм на всичко от гореспоменатите освен хтенда, крайно надута цена, а не са нищо особено според мен, смисъл смятам че pure-по нищо не им отстъпва а цена/доза е по изгодно (лично мнение) :Д
07.12.11
20:50
Според мен горе-долу се компенсират нещата, тъй като БЦАА-то в Xtend са 7гр., а в Pure 5, глутаминът в xtend е малко повече, та...може би са на едно ниво, като вече факторът цена определя кое ще си купиш. Ако имаш 50лв. - купи Pure, а ако имаш 35 - купи Xtend. :)
мерси за бързият отговор по темата и весели празници че нова година идва! :Д
ами когато не ядеш въглехидрати, организма е принуден да разгражда наличните мазнини, за да има енергия за тялото, ставаш релефен пък и въглехидратите, които не се изхабят от организма стават мазнини, нали така? за какво са ми като не са ми нужни за изграждане на мм, просто не е градивен елемент, пък и като дойде време за чистене ще имам къде къде по малко да чистя,да трудно е да избягваш въглехидрати но според мен си заслужава
ако греша ме поправете?
ПП както казваше едно инструкторче трудно, но чисто :Д
Мнението беше редактирано от alex saev на 07.12.11 21:49.
Но освен мазнини, организма ти разгражда и белтъчините за енергия. И работата е там, че в белтъчините има малко енергия, за това е необходимо да се разградят много, за да се достави нужната енергия :)
07.12.11
22:36
И според теб от 80 грама въглехидрати на ден ще станеш мазен ? Няма такава опасност,ако не се тъпчеш..Без въглехидрати трудно ще качиш мускула маса,както и казаха по-горе..А пък и като си са на белтъчна диета като тръгнеш да чистиш ми е интересно кое ще отрежеш ? :)
добра забележка :Д нищо няма да режа само ще добавя л карнитин :Х :Д, а ако някои знае кое предпочита организма за енергия мазнините или белтъчините като краен резерв?или е индивидуално
07.12.11
23:38
Виж,като бях на НВД-ВМ ми беше добре,ама с въглехидрати имам повече енергия и сила,отколкото мазнините.Бих ти препоръчал да си хапваш и въглени,та като почнеш да чистиш да не даваш пари за л-карнитин.На обяд,преди и след тренировка с въглехидрати ще ти дойде добре мисля.
Мнението беше редактирано от Александър Илиев на 07.12.11 23:39.
Мазнините дават повече енергия от белтъчините, но се разграждат много по-бавно! И като ти трябва “спешно” енергия, почваш да разграждаш протеина ;)