Избирам си куче - имам нужда от помощ

22.11.11
16:28

Искам много да си взема куче но се колебая между две и искам да чуя вашите мнения Кане Корсо или Боксер благодаря предварително. :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.11.11 09:51.

22.11.11
18:28

Еми каквото на теб ти допада...ако питаш другите...някой може да ти каже, че чихуахуа харесва...лично мен Кане Корсо повече ме кефи от Боксер ! :)

23.11.11
09:45

А ве какво ще взимаш си е твоя работа, но имай на ум следните неща :

1. Никога от зооомагазин ! Няма значение колко ти го хвалят, как ти обясняват, че от чужбина(най-често Унгария, Чехия) и е супермега родословно, какъв сайт има зоомагзина и какви реклами - тия със зоомагазините са за трепане ! Е@ават майката на сума народ...

2. Като взимаш малкото гледай как е гледано кучилото, на чисто място ли е, как изглежда майката - здрава, слаба, мърлява, нервна, спокойна. Добре гледано кучило е 50% гаранция за хубаво куче. Майката трябва да изглежда добре, да е спокойна.

3. Клубно родословие. В България само клубовете по породи издават валидни родословия, всичко останало е измама. Не, че наличието на родословие означава, че кучето автоматично е супер, но все пак предполага малко мисъл във връзката между мъжкото и женското куче.

4. Не си взимай куче от кучило “моята красавица и оня хубавец, който срещнхаме на разходка веднъж”...ситуацията е като със зоомагазина, че понякога и по-зле...

Ако искаш ще ти пусна два линка, да видиш какво се случва в момента в двата породни клуба(боксер и кане корсо).

S!

23.11.11
17:21

Може би би искал да чуеш предимствата и недостатъците на двете породи, а не просто на кой кое куче му харесва. Според мен ако е само за външност - Кане Корсо е много по-зловещо, но това си е чисто твой избор. За друго не мога да ти помогна, но е хубаво да познаваш човека, от който взимаш кучето, че иначе стават големи прецаквания.

Не съм гледала нито една от породите, но с две ръце за Кане корсо, и подкрепям Мак Сим за съветите - внимавай :)

24.11.11
09:17

гледал ли си куче досега или това ще ти е първото?

25.11.11
14:25

Не може да се говори за предимства и недостатъци на породите - точно за това има 400 породи кучета - на мен ми харесва едно, на друг друго, на трети трето...Единственото в случая, което е важно за двете породи е, че при доста голяма част от поголовието на кане в България е проблема с дисплазията, а при боксера - с наследствените сърдечни проблеми.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.11.11 14:52.

Също трябва да знаеш защо ти е това куче.Ако е за гъзария и да се хвалиш,че имаш “злобно” куче,тогава взимай от обявите в 555.бг.Ако обаче ще го гледаш,ще го разхождаш всекидневно,ще го обучаваш,ще го храниш с хубава храна,или просто казано наистина ще се грижиш за това куче,то тогава се постарай доста в търсенето и с мерак си го гледай.Това е една не малка отговорност.Не може да ти се даде съвет кое от двете да бъде,ти трябва да си наясно със себе си какво търсиш,всяка порода си е индивидуална и има предимства и недостатъци.

26.11.11
12:41

Аз имам боксер, преди 2 дни направи 2г. Много готини и умни кучета са, много енергични - трябва им много разходка и внимание. И аз преди време се колебаех между същите породи, но се оказа че кане корсо се намира трудно, а и е доста по-голямо и като цяло няма много места на които можеш да го пуснеш да побяга (поне във Варна). Каквото и да е, задължително трябва да е от развъдник. Виждал съм много подобия на боксери ... разликата е очевадна. За кане корсо не мога да твърдя - предполагам е същото, още повече че са по-скъпи и шанса да ти продадат нечистокръвно според мен е по-голям. В развъдниците живодните са селектирани и шанса за вродени пороци и предразположеност към болести е по-малък. Разликата в цената е сериозна, но според мен си заслужава. И двете породи са супер! Мисля, че ако си вземеш боксер няма да сбъркаш!

07.12.11
19:39

Възнамерявам да се грижа за кучето понеже съм сам в смисъл нямам брат нито сестра и много искам да си имам приятел въпреки че съм на 17 но според мен това няма значение :)

07.12.11
22:52

Брат, приятели с лопата да ги ринеш....Потърси истински приятели, не куче, с извинение. В край на сметка, то няма да ти помогне..

08.12.11
11:48

казано от Rikoo на 07.12.11, 22:52:

Брат, приятели с лопата да ги ринеш....Потърси истински приятели, не куче, с извинение. В край на сметка, то няма да ти помогне..

От кучето по-истински приятел няма ;)
Нали си чувал поговорката ” Бог създал човека, но човека бил самотен. За да порпави грешката си Бог му дал кучето.”

08.12.11
12:20

Ако ти е първо куче, боксерчето е перфектно - много умни и добри животни са. За корсото, както писаха по-горе, има голяма вероятност да е наследствено обременено. По мое мнение в днешно време ако не си вземеш куче от работни, служебни или ловни породи, съществува наистина голям риск от една камара наследствени заболявания.
И в кръга на шегата, защо не се замислиш между Бултериер и Дого. Пиша го, защото тук съм много пристрастен.

08.12.11
12:23

казано от Niki G на 08.12.11, 12:20:

И в кръга на шегата, защо не се замислиш между Бултериер и Дого. Пиша го, защото тук съм много пристрастен.

А аз много и мога да го уредя със супер качествено бултериерче...обаче тази порода определено не е за първо куче, освен ако не си с нерви(а и мебели) от желязо и огромно желание и мерак...

Честно казано аз предпочитам смесени породи кучета. Причината е това, че в 80% от случаите взимат положителните черти от двете породи. В това е и основата на селектираното кръстосване. Иначе по въпроса - това са породи за хора с опит в отглеждането на куче. Аз минах през пинчер, след това си взех ягдтерире, преди да стигна до крастоската ми между американски питбул и срафошинец. А и защо си поставяш граници? Има стотици породи, прегледай по-обстойно и може да ти хареса нещо друго.

09.12.11
09:04

кучето, че е приятел - приятел е ... но и огромна отговорност. не каза дали ти е първото, но ако е, трябва да имаш предвид, че ти си на негово разположение, а не то на твое ;)
грижите за животно са всекидневни и за него няма никакво значение, че е коледа, нова година или просто си се върнал от купон в 3:30 - то си иска неговото и ставаш в 6 (примерно да го разходиш). вън вали и вее - ти разхождаш кучето; лежиш и те мързи да си отвориш очите даже - пак трябва да станеш .... отделно от това си иска времето и желанието за обучение ... голям ангажимент си е и трябва да си сигурен, че можеш да го поемеш и то за години. пази боже, но ако се разболее, грижите са като за болно бебе ... и не по-евтини
но пък няма толкова искрена радост, която ще видиш в очите на кучето си когато те види ... едва ли човек някога ще ти се радва толкова ;)

Мнението беше редактирано от FRANKO на 09.12.11 09:08.

09.12.11
09:42

казано от FRANKO1 на 09.12.11, 09:04:

кучето, че е приятел - приятел е ... но и огромна отговорност. не каза дали ти е първото, но ако е, трябва да имаш предвид, че ти си на негово разположение, а не то на твое ;)
грижите за животно са всекидневни и за него няма никакво значение, че е коледа, нова година или просто си се върнал от купон в 3:30 - то си иска неговото и ставаш в 6 (примерно да го разходиш). вън вали и вее - ти разхождаш кучето; лежиш и те мързи да си отвориш очите даже - пак трябва да станеш .... отделно от това си иска времето и желанието за обучение ... голям ангажимент си е и трябва да си сигурен, че можеш да го поемеш и то за години. пази боже, но ако се разболее, грижите са като за болно бебе ... и не по-евтини
но пък няма толкова искрена радост, която ще видиш в очите на кучето си когато те види ... едва ли човек някога ще ти се радва толкова ;)

Все едно си ми чел поста в един друг форум :D ...евала ! Много верни и правилни думи !

10.12.11
00:48

междо другото имам горе доло опит с кучетата в смисъл нямал съм лично, но от 2,3 години чета за тях и гледам коментари от други профисеоналисти в смисъл скоро братовчед ми си взе ротвайлер и аз се занимавах на 70% с него сега като ме види много ме слуша не я бия когато не изпалнява команда и така на татак бия я само и единствено през задника когато е направила нещо сериозно скоро и бях поставил хлаб на лапата и докато не и казах да яде ме гледаше в очите когато варвим върви плътно до мен и смятам че имам горе доло опит с кучетата пък и много обичам да се занимавам :)

12.12.11
11:48

казано от V one на 10.12.11, 00:48:

междо другото имам горе доло опит с кучетата в смисъл нямал съм лично, но от 2,3 години чета за тях и гледам коментари от други профисеоналисти

Нищо лично, но 2-3 години четене е нулев опит...Аз докато взема първото си куче бях чел 6 години и сблъсквайки се с първото неписано никъде нещо се оказа, че наистина теоретичните знания са нищо...;)
А професионалисти има много, ама наистина много малко...и надали си чел точно техни изказвания.

Както и да е - щом имаш желание всичко ще се нареди полека-лека !
Успех и късмет с животинката !

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.12.11 09:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1