Моят хранителен режим. Мнения и препоръки.

Здравейте!

Значи ето го и моят хранителен режим:

5:30 - овесени ядки и трици с кисело мляко и мед.
9:40 - нещо от училище (най-често странджанка.) Хот-дог или нещо подобно. (тук се съмнявам, че ще има критика)
13:30 - 3 или 4 бъркани яйца (чисти) и домат (тук имам веднага след това тренировка в 14:00)
15:30 - някакво месо - пилешка пържола, бутчета, риба и т.н. със домат  (след тренировката)
18:00 - 18:30 - боб, леща, бобени култури...

Целите ми са : Стягане (понеже съм се поотпуснал) и качване на мускулна маса. В момента тренирам в залата на кръгови тренировки. 10 минути загрявка кардио и вдигане на тежести.

Не взимам никакви хранителни добавки.
Ако може да ми пооправите хранителният режим, ще съм ви много благодарен!

П.П на 17 години съм.

Поздрави!

Темата беше редактирана от Божидар Георгиев на 07.12.11 23:06.

MF

08.12.11
08:47

Какво имаш предвид под “чисти” яйца?
Въглехидратите по-добре ги сложи в следтренировъчното хранене, а по-късно само въглехидрати от зеленчуци.
Белтъчините и мазнините ми се виждат малко.
Не си казал тегло, височина.
Правил ли си някакви сметки или хаотично си направил менюто?

08.12.11
08:54

1.Дай мерки
2.Нещото от училище го елиминирай(по-голяма закуска у вас-вкарай протеини от няколко яйца)-носи си в кутийка една пържола
3.Несериозно е да обядваш 30мин преди тренировка(знам че е свързано с училищния ти график и т.н., но намери начин да го промениш)

Хубаво е че нямаш много въглехидрати щом искаш да стягаш.

Значи 79.6 кг. съм. Висок 180 см.
Под чисти яйца имам предвид без нищо, само яйца (бъркани с малко зехтин)
Менюто го направих горе-долу хаотично... все пак преценям според целите ми.

Ето и нова подобрена версия.

5:30 кисело мляко с овесени ядки и/или трици. (и малко мед)
9:40 сандвич с пилешко (тук ще кажете мога ли да си позволя да слагам маргарин)
14:00 (преди тренировка) не съм сигурен какво трябва да ям.. може би банан и някаква пържола може би..
15:00 - 16:30 (продължителност на трен. час и половина) ...
(след трен.) яйца (чисти) - без сирене и разни други добавки.
18:30 - боб, леща етц..

Така как е?
Ще ме извинявате за некомпентността, но съм все още нов “Фитнес ентусиаст” :)

Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 08.12.11 14:54.

08.12.11
14:59

14:00 го правиш на 12(някое междучасие)-вадиш пържолата от кутията и я изяждаш-не отнема много време, а сега е и студено няма да се развали за половин ден ако я сложиш в раницата сутринта. Сложи краве масло, а не маргарин на сандвича.

Аз съм 1 смяна на училище. Тоест от 7 и 15 до 13:00 ... Но се прибирам в 14:00 в нас.
Затова сандвича ми е в 9:40 защото тогава ми е евентуално “голямото” междучасие.
А паржоли не ми се иска да нося ... бих носил сандвичи с пилешко, но разни такива в кутии - не..

Секунда. Сега ще преразгледам съветите ви, и ще опитам да съставя нещо! :)

Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 08.12.11 15:07.

Овесените ядки и овесените трици не са взаимно заменяеми. Закуската - добави яйца и/или месо. В сандвича по-късно сложи масло, не маргарин. Преди тренировка - бих дръпнал храненето по-рано и бих го направил по-стабилно (месо, бавен въглехидрат). След тренировка яйцата са добре, можеш да сложиш бананчето тук. Вечерята - сложи източник на белтъчини и там (без да махаш въглехидратите). Хапни още веднъж преди лягане. Никъде не виждам мазнините в менюто ти - намери място в основните хранения поне за ядки (за предпочитане сурови) и маслини.

P.S. Не е срамно да си носиш храна в кутия.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.12.11 15:07.

5:30 2 яйца с ядки и трици + кисело мляко.
9:40 сандвич с пилешко
12:00 сандвич с пилешко
14:00 картофи или ориз със някаква пържола
15:00 - 16:30 (продължителност на трен. час и половина) ...
16:50 - (след трен.) яйца (чисти) - без сирене и разни други добавки + банан.
18:30 - бобени култури.

Така как е? Успях ли да припокрия съветите ви?
Благодаря много! :)

Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 08.12.11 15:13.

Горе-долу е добре. Бих ти предложил тренировката да е от 15:30, 1 час е прекалено малък интервал. Гледай поне час и половина след хранене да тренираш, аз лично даже след 2, 2 часа и половина. Яйцата сутрин са малко, направи ги 4. След тренировка не си написал броя и все пак ако си предубеден към прекалено многото яйца, добави само белтъци (но гледай да има и цели). Примерно 2-3 яйца с 3-4 белтъка. 18:30 добави и мръвка към бобовите. Също и не си написал в колко си лягаш. Съмнява ме да е в 8, така че спокойно можеш да вкараш още 1 хранене около час преди лягане. Най-добре извара с ядки, но ако не ти харесва може пак мръвка.

08.12.11
16:39

1- Ядеш в 14:00 и тренираш в 15:00 - дай малко време на организма да преработи храната поне час и половина  два.
2- Ядеш непосредствено след тренировка , което не е хубаво тъй като се натоварва сърцето и целия организъм - яж поне един час след тренировка.
3- След тренировка ядеш айца , което не е зле но за основно хранене след тренировка яж месо за предпочитане е пилшкото филе добави и ориз или задушени картофи пък по късно ако искаш изяш няколко белтъка.
Това са промените , които трябва да направиш според мен :)

Поздрави !!!

Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 08.12.11 16:39.

5:30 4 яйца с ядки и трици + кисело мляко.
9:40 сандвич с пилешко
12:00 сандвич с пилешко
14:00 картофи или ориз със някаква пържола
16:00 - 17:30 (тренировка) ...
18:30 - (след трен.) пил.филе и ориз  + банан.
18:30 - боб с месо (за предпочитане пилешко.)
21:00 - преди лягане - извара с ядки. (какви трябва да са ядките?)

Така как ви се струва? Гледах да комбинирам съветите на М.Наков и на Г.Андреев :)
Мисля, че се получи доста добре, но вие ще кажете! :)
Благодаря ви още веднъж.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 08.12.11 19:17.

казано от Божидар Георгиев на 08.12.11, 19:16:

...какви трябва да са ядките?

Няма особено значение, за предпочитане - сурови.

...и не е наложително да слагаш итализиращ таг на мненията си. :)

Изглежда ми по-готино .. не знам :)

П.П този месец съм първа смяна, но другия минавам 2-ра ..
и тогава най-вероятно пак ще имам малко нужда от помощ,но
когато му дойде времето ще му мислим!

Благодаря ви много! :)

Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 08.12.11 19:33.

MF

09.12.11
22:22

По-готино вика, сладур. :D

Като за преди лягане, извара с орехи и 2-3 лъжици кисело мляко добре ли е? Или ядките трябва да са други..?

Мнението беше редактирано от Божидар Георгиев на 11.12.11 23:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1