10.12.11
23:06
Здравейте на всички,
скоро се присъединих към този сайт,запознат съм добре,чел съм много в него.Но имам един проблем който не намерих вътре.Тренирам от 4 месеца (знам малко е,но има резултати),на диета съм от месец и половина,ходя на зала 4 пъти в седмицата и тренирам различна група мускули и свалих 9 килограма за месец.Има и нещо друго което не обичам да споделям,но един месец взимах не точно анаболи, Амино Пак беше,мисля че е хранителна добавка.Също така бягам често 2-3 пъти в седмицата по 30-40 минути.Добре съм с тренировките,но да преминем към проблема.
Проблем:
От една седмица имам нещо като издут корем,нямам почти никакви мазнини,като стегна мускул,като отпусна пак се усеща че е мускул но е многоо издут напреде.Като го стегна се прибира,но много дебело изглежда,а не съм дебел- 16 години 190 см. 74 кг.Както споменах на малка диета съм.Сутрин можеби мюсли или плод,на училище(1ва смяна) плод , като се върна плод или мюсли или картофи и т.н. след зала (6-6.30 часа) месо или плод или мюсли или каквото има но не и глупусти и това е.Само да кажа че като почнах да тренирам,преди това бях се тъпкал с чипсове и коли много,но все пак нямах такъв корем както тогава направо нз :Х,свалих 9-10 кг. махнаха се мазнините и преди седмица се появи тая пумия на корема,като балонче е.Много бих бил благодарен ако ми помогнете,ако съм забравил нещо кажете ще пиша,ако искате снимки кажете как се качват и ще кача (просто съм нов още и незнам как),само помогнете.
ПС: ако съм постнал темата кадето не трябва,моля ако може администраторите да я преместят,благодаря. :)
Това ” Не точно анаболи” за амино пака ли се отнася или е имало и нещо друго?
11.12.11
10:18
Не се храниш правилно. Ядеш само мюсли и плодове - значи най вероятно ти се образуват газове в червата. Почни да се храниш по-разнообразно.
А също така 74 килограма на твоя ръст са почти поднормено тегло. Започни да се храниш повече и с по-смислени храни. Плодовете може и да са вкусни, но не са храна.
Мина ми през ума, че може да имаш и пъпна херния, но само по обяснения не може да се прави предположение. Все пак ако е голяма издутина, а не просто подут корем помисли да отидеш на лекар. Дори и да е херния другите неща, които казахме пак си важат.
11.12.11
11:29
Благодаря за коментарите момчета,анаболите се отнасят към Амино Пака,ще почна да се храня по-разнообразно,но някакви представи до кога ще мога да го махна, а и това с пъпната херния ме стресна малко :( но вкъщи нямам какво разнообразно да ям,има само някакви макранонени изделия и такива глуспоти от които се дебелее и затова ям мюсли и плод,някога и по 1 Белвита.
11.12.11
11:41
Яж макарони, спагети, хляб, месо, яйца. Какво като се дебелее от тях? На теб ти трябва да надебелееш.
Момче, не знам какво си чел из сайта, но е смешно да наречеш анабол амино пака. Както ти казаха, не се храниш правилно.
11.12.11
11:58
Amino pak НЕ са анаболи, само го казвам, за да бъдеш спокоен. Анаболи са химични съединения, производни на тестостерона или още два други “анабола”, които имат стеранов пръстен (може да напишеш това в Гугъл и да видиш за какво става въпрос - не е срамно и страшно да си осведомен).
Издутината на корема ти може да е в следствие на поне две причини - първата е херния от някакъв вид (не е задължително да е пъпна), а втората причина е слаба коремна стена т.е. слаби коремни мускули, които се издуват навън под натиска на вътрешните органи. Наистина е хубаво да качиш снимки, ако ти е удобно или да идеш на лекар, било то и личния - ще ти струва 2,70 лв или колкото е там таксата, но ще си сигурен дали е херния, което се явява единственото нещо, което е обезпокояващо и с което не можеш да се справиш сам. Започни да се храниш с месо, яйца, мляко и тестени, като не прекаляваш с последните.
Поздрави.
Камене, какви хернии бе човек?! Подут корем казва и под балонче има предвид целия си корем. Да започне да се храни нормално и ще се оправи.
11.12.11
13:58
Може и така да е. Не споря, но и не искам да давам съвети, за които е може би добре да се допита до лекар - “много издут напредЕ” , “преди седмица се появи тази пУмия”, “като балонче е”...
казано от ko_drugo на 11.12.11, 11:03:
А също така 74 килограма на твоя ръст са почти поднормено тегло. Започни да се храниш повече и с по-смислени храни. Плодовете може и да са вкусни, но не са храна.
Кви са тия глупости наднормено тегло 190см/74кг наднормено ??? Стига глупости !!!
Каква е причината да си на тази диета? Какви са ти фитнес целите?
Херния обикновенно се получава при два основни показателя - преяждане / претрениране. При него очевидно липсват и двата случая, дефакто ще е наистина много малък шанс, да е херния. Пък и начина по който го е описал, става ясно, че има подут корем, който е повече от очевидно, че се е получил в следствие на мюслите и плодовете, които яде по цял ден.
Димитър Иванов, мюслите съдържат фибри, нормално е да ти издуват корема, особено ако имаш непоносимост към лактоза ( ядеш ги с мляко ). Плодовете съдържат основно фруктоза ( вид захар ), която също води до издуване на корема, тъй като основно се отделят много газове в корема при прием на плодове. Все пак благодарение на това си свойство, плодовете могат да ферментират и да правим алкохол!
Първо - разкарай тия мюсли и плодове. Килограмите ти са далеч под нормата за нормален, здравословен човешки индивид. Започни да ядеш както по-горе ти казаха: макарони, картофи, яйца, месо, хляб ( пълнозърнест ), зеленчуци. Намали тренировъчните дни от 4 на 3 в седмицата. Основна грешка на всеки с ниски килограми е че се хвърля на 4 или 5-дневни сплитове от самото начало. За да качваш килограми, тялото ти има нужда да почива повече от това на хората, които искат да свалят. Следователно трябва да намалиш броя тренировъчни дни и да увеличиш броя почивни дни в седмицата.
Второ - започни да спиш повече, отколкото си спал до сега. Опитай се да си лягаш около 22:30 - 23:00. Опитай да спиш в прохладна стая, а не до печката за да имаш по-качествен сън. Тялото за да изпадне в състояние на пълен покой, трябва да понижи температурата си с около градус - градус и половина.
Трето - Премахни “плочките” като цел номер едно в живота ти. Разбери, че е много по-важно да бъдеш здрав и силен. Впоследствие плочките ще дойдат сами.
12.12.11
22:16
Timon и всички останали,искренно съм ви благодарен за полезната информация,да ви се похваля-махна се надутото,проблема се надявам че е решен.Най-вероятно е било от мюслите и плодовете както вече някои споменаха.Явно наистина плочките са ми целта засега и покрай тях,съм забравил за здравето си.Почнах диета именно да свалям килограми и да оформям,защото още имам дебелина малко по корема,която искам да изчистя,защото много искам преса,но здравето е по-важно.Позволих си да си хапна малко сладко,но не и прекалено,почнах да ям макарони и тн. и засега всичко е добре.Приемам съвети какво да правя за тази височина и килограми,защото ако искам преса много би трябвало някакви по интензивни тренировки (според мен).Ще съм благодарен ако си оставите мнението,разбира се аз пак ще се поинтересувам тук в бб-теам , но ще ми е полезно и лично мнение.Мерси на всички.