10.12.11
08:37
Здравейте.
Въпросът ми е мога ли сам да си направя Мас гейнър.Т.е Имам протеин ,декстроза,креатин,глутамин в нас и ако ги смеся ще се получи ли нещо приличащо на гейнър?:)Ако да,кажете ми в какви пропорции да смеся съставките и какво да добавя още,за да се получи гейнър.Извинявам се за глупавия въпрос,но вмомента нямам възможност да отделя пари за гейнър и мисля да действам с подръчни средства,че от 2 месеца съм в застой.Благодаря предварително
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 10.12.11 08:38.
10.12.11
11:21
Това е най-удачния вариант може би да смесиш протеин с декстроза,понеже сам си избираш пропорцията.Аз ако бях щях да го направя 50/50.Колкото до креатина и глутамина не те съветвам да ги смесваш в гейнъра :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 10.12.11 11:21.
А може ли примерно 20-30 грама обикновенна захар да се сложи в суроватката за след тренировъчния шейк ?
11.12.11
10:51
казано от No Name на 11.12.11, 10:41:
А може ли примерно 20-30 грама обикновенна захар да се сложи в суроватката за след тренировъчния шейк ?
Отвратително опорочаване на протеина ...
декстроза , фруктоза , захароза , всичко говори за захарта .. въпроса е коя форма е по-малко вредна ...
Мнението беше редактирано от Георги Христов на 11.12.11 10:54.
11.12.11
14:06
В хубавите гейнъри по-голямата част от въглехидратите не са от захари , но има и такива в които всичко е захари ... с други думи декстроза+протеин не е толкова лоша комбинация ако имаш бърз метаболизъм :) креатина и глутамина са само в плюс
Състав на примерен гейнер в проценти -
20% - суроватка
10% - млечен концентрат
30% - малтодекстрин
20% - декстроза
15% - ечемичено + ръжено брашно (леко запечено във фурна)
5% - какао
Ако и суроватката е с вкус шоколад цялата смес става с чудесен вкус. Креатина си го добавяй към всеки шейк.