10.12.11
20:38
Здравейте, на 15 години съм 70кг като мазнини имам единствено в коремната област. От няколко дни се ровя из нета за да намеря най - подходящият режим за мен и след като няколко хора ми препоръчаха цикличния режим се спрях на него .. Но четох за някакви воински диети и в крайна сметка така и не разбрах какво точно представлява цикличния режим на хранене и дали е подходящ за мен ?
11.12.11
10:43
Никой не може да ти каже дали е подходящ за теб или как ще ти се отрази тъй като никой не познава твоята генетика по-добре от самия теб :)
Поздрави !!!
11.12.11
16:51
Не е голяма философия. Не ядеж някакъв период от време (вода,кафе,чай, някои хранителни добавки) и после следва период в който се храниш.
На твоята възраст ти препоръчвам първо да си изградиш някакви навици да се храниш с качествена храна първо, после да мислиш дали да минаваш на циклично, нвд, рбд или какъвто и да бил начин на хранене.
Иначе не познавам човек, който да е започнал да се храни циклично и да не е за него този начин на хранене :) В природата си ни е :)
Ако английския не ти е проблем пиши intermittent fasting в търсачката и плакни очи ;)
Айде, айде, да не почваме старата тема - не за всички е подходящо ЦХ да ме прощавате много. Какво е “навици за хранене” освен РБД с чиста храна (без джънк)?
Да не съм съвсем хейт спам, а и да не отварям нова тема - имам някои подозрения, че от ЦХ са доволни основно ендоморфите с тежки тренировки..
Дамян Цветанов - наистина никой не може да ти каже как ще ти се отрази даден режим, преди да си пробвал. Първата ти работа обаче е да започнеш да ядеш чисто и да си изградиш основен добър хранителен режим, после го мисли какво и как да променяш...
Поздрави.
11.12.11
21:34
На 15 не се занимавай с циклично - яж колкото се може повече чиста храна. Не ти е сега времето за циклично хранене и за диети - яж си нормално и балансирано, изчакай да станеш на 18-20 и тогава си играй с такива режими.
А относно цикличното - айде стига вече - разбрахме, че лекува рак, че всеки ден циклично спасява по едно дете в Африка, че хранещите се циклично акат пеперудки и тн и тн ... За мен е поредната мода, и се чудя кога ли ще отмине. Има си ползи, има си приложение, но нека спрем да го пробутаваме на всеки и за всичко това циклично.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 11.12.11 21:36.
12.12.11
00:00
Няма да преминавам на този режим изчислих си необходимите калории дневно съответно по колко ВБМ трябва да приемам на хранене, но под чиста храна какво имате предвид ?