Дневник на Стоян Протопопов

Темата е заключена.

10.12.11
23:52

Здравейте, казвам се Стоян Протопопов и съм на 20 години, висок съм 180-185см и тежа 63-65кг. Едно време (преди около 2-3 години) ходих на фитнес, но спрях и като се замисля нямаше причина, обаче както и да е. Сега пак реших да ходя на фитнес с цел да си повиша малко теглото а при добър късмет може да го повиша и повече. Вече 2 седмици ходя на фитнес и тренирам 3 дни в седмицата (Понеделник, Сряда и Петък) за сега във всяка тренировка правя едни и същи упражнения, докато свикна защото все пак съм на възраст вече. Ето и упражненията които правя:

лег - 3х8-8-6
изтласкване на дъмбели от полулег - 3х8-8-6

бицепсово сгъване с дъмели - 2х8-6
бицепсово сгъване с щанга (крива...) - 2х8-6

трицепсово разгъване на скрипец - 3х8
не знам името на упражнението и в сайта не го видях, прави се като се с лек наклон напред и си изпъвам ръцете назад - 3х8-6-4

дърпане на скрипец (за гръб) - 3х8
тяга 5х8-7-6-5-3
едностранно гребане с дъмбел 3х8
не знам как се казва и това упражнение за трапец с дъмбели дето се прави все едно казваш “не знам” 3х8

повдигане на ръце в встрани със свити ръце - 3х8
повдигане на ръце в встрани с наклон напред (за задната част на рамото) - 3х8-6-6

клек - 5х10-8-6-6-3
бедрено разгъване (на машина) - 3х10-8х6
бедрено сгъване (за задната част на краката) - 3х10-8х6

и това е. Не правя упражненията с много килограми щото нямам много сила тъй като не взимам добавки (само стероиди). Ще пиша всеки ден какво е положението и какво съм правил и се надявам да съм полезен.

11.12.11
17:26

Днес е Неделя и не съм ходил на фитнес, но за сметка на това карах колело и се чекнах на едни лостове и успоредки и ми се оправи мускулната треска, която ме беше хванала от Петък. Май няма да е зле да си напиша какво съм ял.

закуска към 10:00ч.
Малко ориз с гъби и някакви яйца от вчера щото не можах да ги изям. И малко чесан но ми стана едно гадно такова и хапнах малко бонбони за да ми се оправи вкуса.

11:00ч. - Майка ми направи тутманик и хапнах от него и едно пакетче бисквити cizi и излезнах да карам колело както писах по-погре.

16:00ч. - Прибрах се и доизядох тутманика, една ябълка и 6-7 мандарини.

след като си напиша това някъде към 17:30ч. - Ще ям палачинки с някакво сладко.
19:00ч. - 20:00ч. - Ще ям пиле с ориз и ако остане нещо от палачинките и сирене.

и към 22:00ч ще си лягам и това ще е за днес, пък утре като ида на фитнес ще напиша на кое упражнение колко килограма съм вдигнал за да сравня примерно след седмица или месец резултатите и да видим има ли напредък или не.

Мнението беше редактирано от blizanko на 11.12.11 17:33.

12.12.11
18:15

Няма да пиша какво съм ял днес щото не помня всичко, но ще кажа че наблегнах на мазнините и на сладкото... :) и сигурно за това имах повече сила като бях на фитнес... Не успях да се наспя много добре легнах си към 23:00ч и станах в 7:00ч и преди да ида във фитнеса ми се спеше. Май това е най-важното за днес сега да си напиша колко съм вдигал като имам в предвид, че имах повечко сила, правих повече почивки (тренировката ми продължи към 1:30ч от около 15:00ч до около 16:30ч) и имах малко мускулна треска на гърба.

Ще си напиша максималните резултати от последната серия на упражнението така:

упражнение - повторения - килограми

лег - 6 - 65кг
изтласкване на дъмбели от полулег - 6 - 22кг

бицепсово сгъване с дъмели - 8 - 14кг
тук се отклоних от програмата малко и правих едно упражнение на скрипец хващам скрипеца от двете страни и си сгъвам ръцете все едно си гледам мускула  - 8х20кг (обаче на тоя скрипец тежестите не се усещат и сигурно са били около 10кг)

трицепсово разгъване на скрипец - 6 - 20кг (бая зор видях на последните повторения)
второто упражнение за трицепс в програмата ми - 8 - 12кг (обаче не го изпълних много правилно в последните 2-3 повторения мн ми натежа :D )

и това го замених с набирания 8 - с моите килограми :D
тяга с малка промяна правих я 5х6-5-4-4-4-3 последната серия беше 3 - 110кг
едностранно гребане с дъмбел 8-22кг
упражнението за трапец не съм го правил щото когато правих трицепс на скрипеца усетих лека болка все едно е разтегнато някъде около трапеца и за това не го правих

повдигане на ръце в встрани със свити ръце - 8х14кг
повдигане на ръце в встрани с наклон напред (за задната част на рамото) - 6х8кг

клек не правих щото бързах да си ходя за да пренасям дърва :D
бедрено разгъване (на машина) - направих и трите серии с по 10 повторения последната беше 10х55кг
бедрено сгъване (за задната част на краката) - и него го направих 3х10, като последната серия беше 10х35кг

и това беше за днес сега не усещам болката около трицепса, за която мислех че е от разтегнато и се надявам да не е, но това ще разбера утре като се поотпусна. Това е за днес.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1