11.12.11
19:24
Здравейте,
пиша Ви за да почерпя от опита и знанието Ви. От 5 години се занимавам с фитнес и бойни спортове, но едва сега, преди около 1 час бях предизвикан от мой много добър приятел. Обзаложихме се дали ще мога да сваля 10 кг. до четвъртък вечерта, което е след по малко от 5 дена. И тъй като, съм от хората, които, когато кажат нещо, винаги държат на думата си, приех облога. И преди съм свалял килограми, но никога така ударно. Въпросът ми към Вас е да ми помогнете със съвети относно начина на тренировки( ясно ми е че ще трябва да правя кардио поне по 3 пъти на ден), начина на хранене(дали да махна изцяло въглехидрати и да остана само на белтъци, като засиля приема на глутамин и бца), както и какво трябва да бъде отношението ми към течностите и в частност водата( защото само тази течност ще консумирам). Разумно ли би било да пия по 10 л. вода до сряда и от сряда да я спра, или как трябва да постъпя.
Благодаря Ви предварително!!!
11.12.11
20:16
За по-тъпо нещо не можа ли да се обзаложиш?
11.12.11
20:18
Знам,че това не е отговор които може да ти помогне,но по-хубаво се откажи.
Какъв е смисълът за злоупотребяваш със здравето за един бас.Такова ударно
сваляне на кг едва ли правят и професионалните спортисти,които гонят категории.
според мен зависи от няколко основни фактора
1. с какъв тип тяло си
2. на колко години си
3. храната (освен, че ще орежеш въглехидратите, намали калорииния прием много)
4. замисли се за дехидратация (все пак целиш килограми надолу) .... трябва ти чисто културистична предсъзтезателна подготовка
това, което смяташ да правиш изобщо не е добра идея
11.12.11
20:29
Може да звучи безсмислено на някои, но това е моят избор, а единственото, за което ви попитах е с какви съвети и по какъв начин мога да постигна целта си. На 19 години съм, 95 килограма тежа( преди 3 часа). А относно това, че ще ми трябва чисто културистична подготовка, това ми стана ясно :D. Но все още не мога да разбера как да постъпя с водата и храненето.
Веднага ти казвам...
Купи си слабителни и диуретици...спри да се храниш...яж само лимони...пий вода...взимай психотропни...поумней!
11.12.11
21:08
По-добре не изхвърляй абсолютно напълно въглехидратите, защото мозъкът се храни само с това, а твоя и без това май е доста гладен, ако съдя по това на какъв бас си се хванал. :)
Инъче един съвет, които бих ти дал, да не ядеш солено, защото солта в организма задържа водата. И друг съвет, недей да гладуваш и да се подлагаш на изтощителни тренировки, защото в един момент можеш да колабираш без всякакви предупреждения и с лоши последствия.
11.12.11
21:11
Яж храни, които те карат да посещаваш тоалетната на всеки половин час :D Пий вода яко и я спри в сряда примерно. Прави кардио няколко пъти на ден. Гладувай... Абе, няма да стане - само може да го докараш до болницата, ама ти си знаеш.
11.12.11
21:53
Практически е възможно, но трябва да имаш опит в това. И не е само до храна и тренировки, има и други помощни средства.
За 19те ти години не вярвам да имаш нужния опит...
Плюс, че целта ти да победиш на баса не оправдава това, което ще сториш на тялото си.
По-добре се откажи...
За какво ти е? Какво ще докажеш?
11.12.11
22:08
Щеше да е добре да можеш да си отвинтиш главата, така и така не я ползваш много - и хоп - спечелил си баса.
И не - не е невъзможно, но е глупаво, рисковано, безмислено и каквото се сетиш още със знак минус отпред. Ще си причиниш щети от дехидратация и интоксикация (от лайната, които се пият), които после с месеци ще неутрализираш, а си на 19 ... Дано НЕ намериш информацията, която търсиш.
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 11.12.11 22:09.
Мозька се храни вьглехидрати но ако нямаш мозьк спираи ги ти явно нямаш така че , няма проблем..
Много “яка” тема, аз лично бих я затрил веднага, но да видим колегите, на какво мнение са.
Някак си не ми се връзва с идеята на сайта/форума
11.12.11
22:23
Подкрепям emzo, да не ставаме втори “страх” (за по-паметливите).